MENÜ

RAGT repülés a Phileaxx verseny jegyében

Oldalszám: 8
2014.02.04.

2011. július 14-én az RAGT dolgozói hõlégballonos repülés keretében népszerûsítették a Phileaxx kukoricahibridet és a hibridhez kapcsolódó termelési versenyt Debrecen felett. Mint ismeretes, a Kukorica Klub 300-as éréscsoportjában az országos összevont kísérleti eredmények átlaga alapján 2010-ben a Phileaxx végzett az elsõ helyen.

 

 


 

Ebben a szezonban ezzel a hibriddel lehetett nevezni az RAGT-nál már hagyományosnak tekinthetõ, évek óta megrendezésre kerülõ termelési versenyre is. A termelõk versenyzési kedvét semmi nem jelzi jobban, minthogy országosan több mint száz nevezés érkezett. A nagy érdeklõdésre való tekintettel, az RAGT Vetõmag Kft. úgy döntött, hogy a régiónkénti értékelés során nemcsak az elsõ és második, hanem a harmadik helyezetteket is díjazza. A repülés apropóját az adta, hogy a Phileaxx mind a versenyfelhívás alatt, mind a hibrid katalógusban egy hõlégballonnal került reklámozásra. Miért hõlégballonnal? A Phileaxx névadója nem más, mint Jules Verne „Nyolcvan nap alatt a Föld körül” regényének fõhõse, Phileas Fogg. Bízunk benne, hogy a Phileaxx ugyanolyan sikeres lesz a gazdálkodóknál, mint amilyen Phileas Fogg fogadása volt a Föld megkerülésére.

 

 


 

 

A repülést megelõzõen szintén Debrecenben zajlott az RAGT szezonzáró értekezlete, amelyen részt vett Olivier Crabos, az RAGT közép-európai országokért felelõs vezetõje is, aki kérdésünkre elmondta, hogy örömmel asszisztált a hõlégballonos repülés megvalósításához, hisz az RAGT Vetõmag Kft. 2011-ben kukorica eladásban teljesítette az anyacég igen ambiciózus elvárásait. A hõlégballonos repülés tehát nemcsak reklám célokat szolgált, hanem elismerése is volt a sikeres szezonnak!

RAGT – másik út a sikerhez!