MENÜ

Väderstad országjáró gépbemutató

Oldalszám:
2014.02.04.

Négy helyszínen rendezte meg júliusban gépbemutatóját a Vaderstad Kft. az Austro Diesel és az AGRO.bio Hungary Kft. Szeghalom, Cegléd, Rábaszentmihály és Kéthely szerepeltek a programban, s bár a július végi csapadékos idõjárás az utolsó állomáson – ahol az Agro Napló is jelen volt – nem tette lehetõvé a munka közbeni bemutatást, a jelentõs számú érdeklõdõ itt is részletes bemutatást kaphatott a gépekrõl.

 

 

A programok résztvevõi megismerhették a korszerû és szakszerû tarlógondozás munkagépeit, a forgatás nélküli talajmûvelési technológiák alapgépeinek számító szántóföldi kultivátorokat, valamint a szántás-elmunkálás és magágykészítés eszközeit – így a helyszínen gyõzõdhettek meg a méltán népszerû Väderstad Rapid és a Spirit talajmûvelõ-vetõgépeirõl.A hazai piacon újdonságnak számító Swift kultivátor is itt mutatkozott be. A mûvelõeszközöket a Massey Ferguson traktorcsalád kiválóságai üzemeltették. A program részeként ismerhették meg a látogatók az AGRO.bio baktériumkészítményeit is, valamint a helyes talajmûvelési gyakorlatot, amelyrõl a szakma kiválósága, Dr. Birkás Márta egyetemi tanár tartott elõadást.Az új Swift nagy sebesség mellett 30 LE/m vonóerõigénnyel 15 cm mélyen képes dolgozni bármilyen talajtípuson. Kapaelrendezésébõl adódóan nagy áteresztõ képességgel rendelkezve a nagy szártömegnél is kiválóan dolgozik – intenzíven keverve be a szármaradványokat a talaj felsõ rétegébe, és sima felszínt hagyva. Mindegyik csõtengely két sor kapát hordoz 650 mm-es osztással, könnyen manõverezhetõ, rövidebb, de mégis 4 soros, nagy eszközterû munkagép. Középen nagy kerekekkel szerelt, ennek köszönhetõen jól követi a traktort és könnyen irányítható. A gép fix vonórúddal is rendelhetõ. A Swiftet úszó hidraulikapozícióban kell mûködtetni, így a középsõ és a szárnyrészek is egymástól függetlenül követik a talajfelszínt. A munkavégzés utolsó fázisát a karbantartást nem igénylõ rögrendezõ tárcsák végzik.

 


 

 A Spirit Next a család új tagja, amelyet nagy sebesség melletti különleges vetési precizitás jellemez. A vetõgépek új generációja kiválóan manõverezhetõ a táblán és a fordulókban egyaránt, és nagy sebesség mellett is pontos maglehelyezést biztosít.

 

Fontosabb jellemzõi: a System Disc magágykészítõ egység, az X-elrendezésû tárcsás rendszer, az OffSet elrendezésû nagyméretû tömörítõ kerekek, a TriForce gumibakos felfüggesztés, a 380 mm átmérõjû vetõtárcsák és tömörítõ kerekek, az új profilú hátsó tömörítõ kerék, a nem korrodáló robusztus vetõegység valamint a BioDrill.Az NZ Aggressive új, hat tengelyes modellje pedig újabb típussal bõvíti a kombinátorok széles választékát – egy 14 centiméteres széles, opcionális lúdtalp kapa felszerelhetõségével. Nagy területteljesítménye alacsony vonóerõigény mellett garantált. A lúdtalp kapák az NZ Aggressive régebbi modelljeihez is megrendelhetõk.–an–