MENÜ

Újdonságok a megújuló HORSCH központban

Oldalszám:
2014.02.03.

Startra kész gépekrõl az Agritechnica elõtt

 

 

A hannoveri Agritechnica kiállításon bemutatkozó újdonságok álltak a fókuszában annak a rendezvénynek, amelyet a HORSCH, a HORSCH Leeb Applikation Systems és a ROPA cégek kizárólag a média képviselõi számára rendeztek. Az Agro Napló is részese volt annak a programnak, ahol a Schwandorf települési Horsch központban a sajtó számára kialakított pódium elõtt vonultak fel az új fejlesztésû gépek, amelyek a novemberi expo ideje alatt több százezer vásárlátogatóra számítanak majd.A HORSCH Maschinen GmbH. történetében kétség kívül az idei a legsikeresebb év, amikor értékesítési adataik meghaladják a csúcsévnek számító 2008-as esztendõ 180 millió eurós forgalmát. A jövõ évi elõrejelzések is pozitívak – innovatív és új gépeik hozzájárulnak ahhoz, hogy a Horsch képes legyen megtartani és tovább növelni piaci részesedését Európában.Az Agritechnica 2011 kiállításon a Horsch számos újdonsággal jelenik meg. Kibõvített kultivátor sorozata 4 termékcsaládra osztható: Joker, Cruiser, Terrano és Tiger gépekre.

 

A Cruiser XL egy teljesen új kultivátor a sekély talajmûveléshez: 3 ponton rögzíthetõ eszköz 5 és 6 m munkaszélességben, míg a 8 méteres vontatott változat ideális a tökéletes tarlómûveléshez. A kultivátor használható gyomirtáshoz, lazításhoz és a talaj tavaszi átszellõztetéséhez, valamint magágykészítéshez szántás után.

 


Cruiser 8 XL

 

 

A Terrano kultivátor család teljessé vált a sikeres univerzális FX modell mellett az igen sokoldalú Terrano FM és Terrano MT változatokkal. A 4 gerendelyes Terrano FM ideális a sekély tarlómûveléshez és mély talajmunkákhoz. A kultivátor központi vázú, és akár 7 m munkaszélességgel is rendelkezik. A Tiger nehézkultivátor pedig továbbra is a szántás kiváltásra szolgál. A Tiger család így már teljessé vált az elmúlt években, és egyre népszerûbb külföldön is.Az Express TD 2009-es bemutatkozását követõen a Horsch visszatért a cég gyökereihez, illetve azon gépekhez, amelyeket a forgatás nélküli talajmûveléshez fejlesztettek ki különleges piacokra és klimatikus területekre – 3 új típusú vetõgépet vezetnek be ebben az évben a professzionális nagygazdaságok számára.

 

A Pronto DC mintára készült Pronto SW különálló vetõkocsikkal és 17 ezer literes vetõmag- és mûtrágyatartállyal rendelkezik. Kifejezetten a nagy területû kelet-európai gazdaságok számára (mint Oroszország, Ukrajna és Kazahsztán) készültek a Horsch Pronto NT és Sprinter NT szántás nélküli gépei, amelyek 12–24 méter közötti munkaszélességgel bírnak, és direktvetést tesznek lehetõvé minden elõzetes talajmunka nélkül.

 


Pronto 8 SW

 

 Teljesen új ágazatnak számít a Horsch szemenkénti vetés technológiája. Az ismert mechanikus Maistro RC és CC típusuk kiegészülnek az új pneumatikus rendszerû Maistro CC és SW kivitelekkel. Ezzel a géppel, illetve annak pontos magkijuttatásának köszönhetõen a jövõben a Horsch bevezeti a pneumatikus szemenkénti vetés technológiát – amely univerzálisan alkalmazható kukorica, szója, napraforgó, cukorrépa és repce vetésére. A szabadalmaztatott szemenkénti vetés technológia különösen jeleskedik az egyedülálló mérési rendszerben – szemkijuttató mérõberendezése a legkisebb a teljes piacon.A Maistro CC 8 soros kivitelben 70, 75 és 80 cm sortávolsággal érhetõ el – kocsijának mûtrágyatároló kapacitása 2800 liter, a vetõkocsi egyenként 70 literes. Alacsony lóerõ szükségletû, 100 Le-s traktorral üzemeltethetõ hatékony gép. A Maistro SW 12 és 24 soros kivitelben, 70 és 75 cm sortávolsággal érhetõ el, 2 ezer literes szállító kocsi magtároló kapacitással és 7 ezer literes mûtrágyatárolóval. A Maistro jól ismert vetõegységében új csapágyazást kaptak a forgó részek, és a 300 kg-os csoroszlyanyomás hidraulikusan alkalmazkodik minden állapothoz.

 


Maistro 8.75 CC

 

 Eddig a Leeb PT 270 és GS 6000 szántóföldi permetezõgépek fõleg a német piacra kerültek, mostantól azonban elérhetõvé válnak Dániában, Lengyelországban, a Cseh- Köztársaságban és Litvániában is. Az Agritechnica kiállításon bemutatkozó 8 ezer literes tartálykapacitású Leeb GS 8000 szántóföldi permetezõ a GS 6000 további fejlesztése az alábbi képen látható.

 


Leeb GS 8000

 A német ROPA cég önjáró gépeit professzionális felhasználásra fejlesztette ki. Rendkívül nagy teljesítményük és megbízhatóságuk a német iparra jellemzõ minõséget garantálja. A cukorrépa betakarításban világrekordot felállított ROPA Euro-Tiger V8-3 XL tavalyi sikerét azóta sem elõzte meg senki.A házigazda HORSCH Maschinen GmbH. a Schwandorf-Sitzenhof telephelyén építette meg logisztikai központját, amely a jövõben a teljes alkatrészellátást kezeli. A logisztikai központ magja egy ultramodern, automatikus, magas polcrendszerrel szerelt 75x30 m alapú, 17 m magas raktárterület. E mellett létesül majd az új, a bejövõ áruknak és a minõségellenõrzésnek helyet adó 1400 m2 hasznos területû egység a termelési és alkatrész részleg ellátására, illetve további 2200 m2 felület a kimenõ árukhoz kapcsolódó eljárásához – garantálva a kopó- és pótalkatrészek biztonságos csomagolását és rakodását.

 


 

 

Az új logisztikai központ 650 m2 területû irodarésze a beszerzési, termelés-szabályozási, és a logisztikai valamint IT osztályok számára készült, és az átfogó anyagmozgatást végzõ technológia beépítését követõen novemberben már be is költöznek a munkatársak. A 10 millió eurós beruházás célja az alkatrészek szedési/elõkészítési, csomagolási és szállítási folyamatainak optimalizálása. A Horsch ezzel a befektetéssel még biztonságosabb kopó- és pótalkatrész ellátást tesz lehetõvé vásárlói számára, rövid szállítási idõ alatt.

 

www.agronaplo.hu/videok/200