MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.02.03.

A 2012-es év kombájnja - New Holland CR széria!
A Massey Ferguson új betakarítás-technológiája a 2012 évi aratási szezonra
A Télapó hivatalos traktora
A VOGEL-NOOT ismét sikeres az Agritechnika kiállításon
Bobcat Roadshow
CASE IH hírek
Elkészült a 30 000. Jaguar
Hannoveri újdonságok a Dal-Bo-tól
Harmadikgenerációs flotációs gumiabroncsok a Mitas-tól
Ipari vágány átadása és Fejlesztési Centrum alapkõletétele
Leányvállalatot hoz létre a Claas Kínában
Mégis lesz 2012-ben traktormajális Bokorban
MF 2170 XD "Extra Density"/“extra tömörségû“/ nagybálázó
N163 - a legerõsebb négyhengeres traktor a piacon
Öt Agritechnika-ezüstérem az Amazone számára
Õszibúza-vetési kísérlet az Axiál együttmûködésével
Same-Deutz Fahr és a Kramp együttmûködése az alkatrész forgalmazásban

 

A 2012-es év kombájnja - New Holland CR széria!
A New Holland legújabb generációs CR iker rotoros betakarítógépei kombájn kategóriában elnyerték a 2012-es év gépe díját! A díjat minden évben neves szakmai újságírókból álló független szervezet ítéli oda az arra érdemeseknek elsõsorban azon kritériumok alapján, hogy milyen innovatív elõremutató fejlesztésekkel dobnak piacra egy-egy új szériát, így is utat mutatva és tájékoztatva a mezõgazdasági gépszektor szereplõit valamint a közvéleményt.A bizottság értékelésében kiemelte a nagy teljesítményû és gazdaságos új Tier4-es EcoBlue erõforrások, a Smart TraxTM gumihevederes járószerkezet és a legújabb generációs Varifeed™ gabona adapterek egyedülálló elõnyeit. A megtisztelõ díjat Mr. Franco Fusignani a New Holland Agriculture elnöke vette át. Tovább

 

 

 

A Massey Ferguson új betakarítás-technológiája a 2012 évi aratási szezonra

Új kombájnsorozat: MF BETA PARALEVEL és új MF 7300 ACTIVA S szériaKét új MF 7300 ACTIVA S kombájn bõvíti az Massey Ferguson modellválasztékát a 2012 évi szezonra. Ezek az új kombájnok többek közt a legmodernebb motortechnológiát, a cséplõ- és leválasztó rendszerek választékát, a FreeFlow és a PowerFlow vágóasztalok közötti választás lehetõségét és számos új széria felszereltséget és tartozékot kínálnak. Soha nem volt a kínálat nagyobb az abszolút méretre szabott betakarító gépek terén.

 

 

 

 Mindkét modellt új AGCO SISU POWER motorokkal szerelték fel. Rendelkeznek a katalitikus kipufogógáz redukció (SCR) legújabb generációjával és 243 LE (179 kW) teljesítményt nyújtanak az 5-szalmarázó ládás ACTIVA 7345 S modellek, illetve 276 LE-t (203 kW) a 6 ládás ACTIVA 7347 S modellek.

“Az ACTIVA S sorozat az elmúlt években különösen rugalmas, erõs teljesítményû és megbízható kombájnnak bizonyult” mondja Adam Sherriff, az MF önjáró betakarítógépek menedzsere. “Egy Activa S egy igazi mindentudó, amely most mind a közepes nagyságú üzemek számára mind a bérvállalkozók részére a legújabb technológiát, még több komfortot, leegyszerûsített kezelést és nem utolsó sorban attraktív dizájnt kínál. Az új modellek már bázisváltozatban kifejezetten sokoldalúak és emellett könnyen és pontosan beállíthatóak. Minden terményben magas minõségük és alacsony üzemi költségük mély benyomást tesz. A különösen erõteljes, modern dizájnt sikeresen kiegészíti a számos széria felszerelés és a sok kiegészítõ opció. Ezek teszik az MF Activa S kombájnt még több vevõ számára rendkívül vonzóvá és érdekessé.”

MF 7300 Activa S kombájnok

 

Az új MF 7300 ACTIVA S modellek számára rendelkezésre állnak úgy a különféle behordó rendszerek, mint a cséplõ- és leválasztó rendszerek. Így a különösen erõs, nagy cséplõdob vagy a lánchajtású ferde felhordóval és az ABC-Modullal (Active Beater Concave) kombinációban dolgozik, vagy az exkluzív PFR (Power Feed Roller) behordó henger az egyedülálló MCS (Multi Crop Separator) billenthetõ leválasztó kosaras szeparátorral.

Az új MF 7300 ACTIVA S jellemzõi:

• A legmodernebb AGCO SISU Power SCR (Selective Catalytic Reduction) technológiájú motorok a különösen környezetbarát takarékosság és nagy teljesítmény biztosítására

• PowerFlow és FreeFlow vágóasztalok széles választéka

• Nagy cséplõdob 8 ballasztsúllyal és független, elektromos kosárbemenet- és kimenet állítás

Választási lehetõség 

        - két bevált leválasztó rendszer között a munka- és aratási feltételek szerint 

        - klasszikus cséplõ és fordító dobbal: ABC-Modul (Active Beater Concave) 

        - igényes behordó hengerrel és rotációs leválasztóval: PFR és MCS (Power Feed Roller és Multi Crop Separator)

• 4,3 m hosszú szalmarázó magas esési lépcsõkkel a tökéletes maradék szem leválasztásához

• új, 8.600 l-es térfogatú magtartály és 4,5m hosszú ürítõ csõ

• kényelmes vezetõ fülke új belsõ térrel és ergonomikus kezelõ elemekkel

• Modern dizájn és nagy, könnyen nyitható oldalburkolatok a tökéletes hozzáféréshezA Massey Ferguson volt az elsõ gyártómû, amelyik kombájnon szelektív katalitikus redukciót (SCR) tudott kínálni. Az új MF 7300 ACTIVA S modellek most már e zseniális „dízel megtakarítási technológia“ második generációjából profitálnak. Mindkét kombájnt egy 6 hengeres AGCO SISU POWER motor hajtja meg, egyrészt 6,6 l-es változatban 243 LE-vel az MF 7345 ACTIVA-t és másrészt 7,4 l-es változatban 276 LE-vel az MF 7347 ACTIVA S-t.Az SCR rendszer a motorban az elégetés után a kipufogó gázokat a gyakran AdBlue-nak nevezett karbamid oldattal kezeli. Ezáltal a mérnökök számára lehetõvé vált, hogy a motorteljesítményt és fogyasztást optimalizáltan lehessen beállítani és mindezt a kipufogó gázok állapotától függetlenül. Az eredmény egy kíválóan alacsony fogyasztás és egyidejûleg a TIER 3b emissziós szabvány betartása. Az SCR-es AGCO SISU POWER második generációs motorok egy kiegészítõ, úgynevezett dízel-oxidációs- katalizátort (DOC) tartalmaznak, amelyik magában foglalja az AdBlue befecskendezõ injektort. Ebbõl jön létre a második lépésben az SCR katalizátorban a redukció. Mindkét gép rendelkezik egy 620 liter térfogatú üzemanyag tartállyal és egy kényelmesen elérhetõ 80 literes AdBlue tankkal.A több mint 30 éve bevált PowerFlow vágóasztal most elõször az MF Activa S 7345 és 7347 modellekhez is rendelkezésre áll. A választék 5,40 és 6,20m munkaszélességû. A körbeforgó szalagok gondoskodnak az csökkentett motolla igénybevétel mellett a kimagasló egyenletes, aktív behordásról a kalásszal elõre és a különösen kíméletes kicséplésrõl és a magas szemminõségrõl, a szignifikánsan alacsony vágóasztal veszteségrõl. Ezáltal a teljesítmény repcében fõleg kedvezõtlen betakarítási feltételek esetén akár 73%-kal, búzában kb. 15%-kal és árpában kb. 12%-kal megnõhet. Alternatívaként természetesen választhatók a néhány éve bemutatott második generációs FreeFlow vágóasztalok az új AGCO vágóasztal felvevõvel (WWHU) 4,80m-tól 7,60m-ig terjedõ munkaszélességgel.Egy ingás kiegyenlítés tartozik alapfelszereltségként a vágóasztalokhoz, akárcsak a motolla fordulatszámának automatikus szabályzása egy új hidraulikus berendezés segítségével a menetsebesség függvényében. Mindkét vágóasztal változatot az új, meghosszabbított ferde felhordóra kell csatlakoztatni. A vágóasztalra való rálátást jelentõsen megjavították, ezáltal a felszerelése és a vágóasztallal végzett munkák egyszerûbbé váltak. Szintén új a 3 részes Power szalag általi meghajtás. Egy új irányváltó könnyíti meg az esetleges elakadások megszüntetését nagyon nehéz feltételek esetén. Nagy teljesítményû mechanizmusával a reverzálás egyidejûleg meghajtja a ferde felhordót, a Power Feed Roller görgõt (ha van), az behordó csigát és a PowerFlow-szalagokat. 

Választási lehetõség két cséplõ- és behordó változat között

Az új MF 7300 ACTIVA S kombájn bevezetésével a Massey Ferguson választási lehetõséget kínál a két legjobban bevált cséplõrendszer, ill. behordó variáns között. Mindkettõ magában foglalja a 600 mm átmérõjû és 1,34 m széles cséplõdobot az MF 7345 S-nél és az 1,60 m széleset a 6 ládás MF 7347 S-nél. Mindkettõnél lehetõség van a kosár be- és kimenet egymástól független állítására, amit kényelmesen a kartámlán lévõ nyomógombos kapcsolóval lehet elvégezni. A sokféle beállítási lehetõség már az állítható ABC (Active Beater Concave) modulnál kezdõdik közvetlenül a cséplõ dobkosár mögött. Ezen speciális kialakítású leválasztó fogaslécek által a körülfogási szög 14°-kal megnõ. Ezáltal a cséplõút meghosszabbodik és maximális leválasztás érhetõ el a cséplõ kosáron.Azon vevõk számára, akik még több leválasztási teljesítményt és sokoldalúságot igényelnek, rendelkezésre áll a Multi Crop Separator ezen kombájnok azonos nevû változatánál. A cséplõdobból és ezzel a rotációs leválasztóval ellátott cséplõkosárból álló kombináció nagyobb leválasztási teljesítményt biztosit a szalma csak kisebb mértékben történõ magasabb igénybe vétele mellett. A rotációs leválasztó kosarának van egy egyedi tulajdonsága, ami a cséplés alkalmazási területét tovább bõvíti: kevesebb mint 2 perc alatt elektromosan komplett az MCS rotor mögé billenthetõ. Így az extrém száraz törékeny szalmás állomány is a rostaszekrény megnövelt terhelése nélkül teljes teljesítménnyel betakarítható.Az új MF Activa S MCS változata kiegészítésül PFR (Power Feed Roller) behordó hengerrel dolgozik a ferde felhordó bemeneténél. Ez gondoskodik a betakarított termény egyenletes behordásáról és az optimális anyageloszlásról a gépben. Az áteresztési teljesítmény teljes kihasználásakor is a cséplõ- és leválasztó szervek terhelése azonos marad és maximális hatásfokkal tudnak dolgozni.

 

Megnövelt munkakomfort és új kezelõelemek a vezetõ fülkében

Az új fülke kiegészíti a gép teljesítõképességét egy új, kényelmes kialakítás és jobb felszereltség révén: klíma, fûtés, és a fûthetõ tükrök elektromos állítása a számos széria felszerelés csak egy része. Az új légrugós vezetõülés kartámláján található az új kezelõkonzol is. Az elektronikusan vezérelt menetkar közvetlenül az áttekinthetõen elhelyezett kapcsolók és szabályzók mellett kedvezõ helyen a vezetõ keze ügyében van elhelyezve. Minden beállítás, beleértve az elsõ és hátsó kosártávolság is most komplett az AGRITRONIC Plus terminálon kijelzésre kerül. Itt kijelezhetõ és beállítható mind a dob- és a szelelõ fordulatszáma, a rostaszekrények és a szalmarázók teljesítménye, mind a vágási magasság és a vágóasztal talajfelfekvése is.A magtartályra történõ rálátás a készáru ellenõrzése a nagy nézõablaknak köszönhetõen különösen jó. A nagy fülke a nagy, szélesen elõre nyúló, hajlított szélvédõ ablakkal kiegészítõ munkafényszórókkal van felszerelve. A fülke tetején a 6 fényszóró külön-külön állítható és erõs fényû H9 izzóval van ellátva. Valamivel mélyebben van elhelyezve 2 munkafényszóró a közeli tér és a környezet megvilágítására. A fülke alatt található 2 további munkafényszóró a közúti világítás mellett.

Modern, attraktív és egyidejûleg praktikus dizájn

Az új MF 7300 ACTIVA S modellek kivételes megjelenése elsõ pillanatra feltûnõ: a modern optika és a tökéletes hozzáférés ideálisan van kombinálva. A festés alatt elrejtve marad egy további, verhetetlen elõnyük: a Massey Ferguson továbbra is horganyzott alkatrészeket használ a burkoló lemezekhez és a cséplõ- és leválasztó szervekhez. Ennek eredménye a rendkívüli hosszú élettartamuk és magas viszonteladási értékük.Ing. Johann Gram, az Austo Diesel cég ügyvezetõje örül a két modell 2012 aratási szezonra történõ piaci bevezetésének.forrás: www.austrodiesel.hu  

 

 

 

A Télapó hivatalos traktoraA Valtra megállapodott a Mikulás Alapítvánnyal, így a Valtra a Télapó a hivatalos traktora.Könnyedén választott traktort a Mikulás, hiszen mind õ, mind pedig a Valtra a messzi északról származik. A Mikulás különösen örül, hogy a Valtra erõgépek egyaránt hatékonyan mûködnek a Lapföld hidegében és a forró Brazíliában.A megállapodás értelmében, a Mikulás különbözõ marketing tevékenységekhez kapcsolva fog megjelenni. Minden traktorhoz, ami november és december közötti idõszakban készül el egy Mikulás matrica és egy karácsonyi kártya tartozik, ami meghívja a tulajdonost egy versenyre. Az ügyfeleket kérik, hogy látogassák meg a Valtra hivatalos weboldalát, és mondják el hogyan szabnák testre a Valtra traktorokat. A nemzetközi verseny elsõ díja egy gyárlátogatás a Valtrához, valamint egy találkozó a Mikulással.

 

 

 

A VOGEL-NOOT ismét sikeres az Agritechnika kiállításon2011. november 13 – 19 között megrendezésre került Agritechnika kiállításon a tipikus osztrák vendégszeretettel együtt a VOGEL-NOOT a sok-sok újdonság mellett bemutatta a MasterSpray ISpropermetezõt.

ISpro – permetezõgép család a profiknak

A VOGEL-NOOT IS függesztett permetezõgép családja három új taggal bõvült, amelyek az ISpro nevet kapták. Elérhetõ 1480 liter, 1680 liter és 2000 tartállyal, 12 – 27 méteres szórókerettel. A fejlesztéskor a fõ irányvonal a legjobb gazdaságok igényeinek kielégítése volt.További termékújdonságok:

TerraCult 402 / 502 – a multifunkciós exaktgrubber második generációs modellje. A 4-gerendelyes kialakítású VOGEL-NOOT TerraCult szántóföldi kultivátor kiváló minõségû munkára képes mind a hagyományos, mind a szántás nélküli talajmûvelési módban. A munkagép felhasználási lehetõsége igen sokoldalú, megállja a helyét a sekély mélységû tarlóhántásban csakúgy, mint a mélyítõ jellegû talajmûvelésben is.

TerraDiscpro: gyors, verhetetlen és még hatékonyabb!

A TerraDiscpro rövidtárcsa egy új fejlesztésû szállítókerettel már vontatott kialakításban is elérhetõ. A kialakítás lényege, hogy munka közben a szállítóegység súlypontja ne hátul, hanem elõl, a hengerek elõtt helyezkedjen el. Ezáltal a tárcsasor további súllyal kényszerül a talajba, amelyet egyébként a lezáró hengersor kifelé emelne. Így a TerraDiscpro igen nyugodtan és egyenletesen dolgozik a beállított munkamélységben.KSD lazító: a legújabb kombináció

A nagy sikerû TerraDig XS/XXS és TerraDig SS/SSD lazító típusok után új taggal a TerraDig KSD típussal bõvült a VOGEL-NOOT lazító családja. A 2012-tõl rendelhetõ gép elérhetõ 3 méteres munkaszélességben 4 vagy 6 késsel, valamint 4 méteres vázzal 6 vagy 8 késes kivitelben.

MasterDrillpro – komfortos, sokoldalú és megbízható

A pneumatikus magtovábbítású MasterDrillpro felépítmény vetõgép forgóboronával vagy lazítóboronával kombinálva kitûnõen alkalmazható egységet alkot.MasterDrillpro vetõgép új, kompakt felépítésével a súlypont elõre helyezõdik, így a megváltozott és megnövelt magtartályhoz is kisebb emelõkapacitás szükséges. A magtartály térfogata 1400 literre nõtt. A mintegy 2 méter széles tartály feltöltése teleszkópos rakodó kanalával is könnyen lehetséges. A tartálytakaró ponyva por és vízmentes zárást biztosít. A széles nyithatóságának köszönhetõen bigbag zsákból is egyszerûen feltölthetõ.Forrás: www.vogelnoot.hu

 

 

 

Bobcat RoadshowA BOBCAT gépek nem ismeretlenek a hazai gazdálkodók körében, azonban azt kevesen tudják, hogy mintegy egy éve a hazai kizárólagos képviseletet a DM KER Kft. látja el. A márka, valamint cégük népszerûsítésének céljából rendezték meg azt a tízállomásból álló bemutatókörutat, melyre az Agro Napló is meghívást kapott. A legújabb Bobcat TL 470 típusjelû teleszkópos rakodó mellett bemutatásra kerültek a forgalmazott kompakt rakodók és azok mezõgazdasági, illetve építõipari adaptereik.Az állattartó telepekhez és terménykezeléshez kapcsolható résztvevõk a bemutatót követõen a gyakorlatban is meggyõzõdhettek a Bobcat gépek mûködésérõl.Képgaléria

 

 

 

CASE IH hírek
Záporozó újdonságok az 5. csarnokban

A Case IH mérnökei elsõ díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag takarékos technológiával

Záporozó újdonságok az 5. csarnokban

 

 

 

 Az új MAGNUM CVX innovatív, fokozatmentesen változtatható áttételû sebességváltóval / MAXXUM Hatékony Teljesítmény / A 2012-es év új AXIAL-FLOW kombájnjai / Hatékony Teljesítmény rendszer az összes Case IH gépen / Koncepciók a hatékonyabb mezõgazdasághoz

 

 

 

 

A CASE IH a 2011-es Agritechnica kiállításon mutatja be a két új kombájn termékkörén kívül az új gépmodelljeit az összes fõbb traktor sorozatban és teljesítmény kategóriában. Az új traktormodellek közül kiemelkedik az új MAGNUM CVX sorozat. Mint ahogy a Case IH már bejelentette az Agritechnica elõtt, Bad Homburg-ban megtartott sajtókonferenciáján, az új MAGNUM sorozat, amelynek európai bemutatkozása egybe esik az Agritechnica kiállítással, új fejlesztésû, fokozatmentesen változtatható áttételû sebességváltóval, valamint a Case IH Hatékony Teljesítmény rendszerével van felszerelve. A hat modellbõl álló sorozat legerõsebb tagja, a 419 lóerõ maximális teljesítményû MAGNUM 370 CVX jelenleg a legerõsebb sorozatban gyártott standard traktor típus.

MAXXUM Hatékony Teljesítmény 2012 – a gazdaságos, általános célú traktor 

Hannoverben az új Case IH MAXXUM EP hatékony teljesítmény sorozat is bemutatkozik. A 2012-es sorozat 6 új modellt tartalmaz 143 és 176 lóerõ teljesítmény tartományban, 4- és 6-hengeres motorokkal és elektronikus, közös nyomócsöves üzemanyag befecskendezõ rendszerekkel. Az új MAXXUM széria több mûszaki újítást is tartalmaz, köztük a Case IH Hatékony Teljesítmény rendszert, amelynek legfontosabb eleme az SCR kipufogógáz tisztítás rendszerrel felszerelt és teljesítmény optimalizált motor, amelyet lényegesen alacsonyabb üzemanyag fogyasztás jellemez. Az új MAXXUM modellekben megtalálható a Multicontroller konzol is, amely lehetõvé teszi a traktor összes funkciójának a jobb kartámasz konzolról történõ mûködtetését. Ennek eredményeként a MAXXUM kezelési koncepciója olyan nagyobb Case IH traktorok kezelõszerv elrendezését tükrözi, mint a PUMA, a MAGNUM és a STEIGER, ugyanazzal a magas kezelõi komfortszinttel. Továbbfejlesztésként egy elektro-hidraulikus mûködésû joystick vezérlõ kar szerelhetõ a Multicontroller konzolra, amely a homlokrakodó kényelmes használatát teszi lehetõvé, ha fel van szerelve.

PUMA új jellemzõkkel és Hatékony Teljesítménnyel 

A 2012-es évre a Case IH PUMA sorozatú traktorok több kulcsfontosságú fejlesztésen estek át. Elõször is az új PUMA sorozat valamennyi modellje fel van szerelve a Hatékony Teljesítmény rendszerrel, amely számos üzemanyag takarékos elõnyt biztosít a szántóföldön. A megnövelt hatékonyságú Motorteljesítmény Vezérlés rendszeren kívül ezek a modellek nagyobb erõt és lényegesen kisebb üzemanyag fogyasztást biztosító optimalizált teljesítményû motorokat tartalmaznak. Az új PUMA EP Hatékony Teljesítmény modellek rendelhetõk kihelyezett hidromotor szeleptömbbel és opciós elsõ 3-pont függesztõszerkezet vezérlõ rendszerrel is.

Vezessen biztonságosabban – PUMA traktorok újszerû ABS blokkolásgátlóval 

A Case IH minden 130 és 230 lóerõ közötti teljesítményû PUMA modellhez kínálja az innovatív ABS blokkolásgátlós fékrendszerét. Ez az opciós, fejlett ABS rendszer olyan kiegészítõ funkciókat tesz lehetõvé, mint pl. az ABS-es kormányzás, továbbá együtt mûködik a hidraulikus és pneumatikus pótkocsi fékrendszerrel is.

Dolgozzon pontosabban – új precíziós gazdálkodás funkciók 

Közben a Case IH Hannoverben több új precíziós gazdálkodással összefüggõ eszközt is bemutat. A legkiemelkedõbb az új AFS Pro 700 érintõképernyõs monitor, amely a kis súlya ellenére nagy processzorsebességgel dolgozik. Az összes STEIGER, MAGNUM PUMA és MAXXUM traktor, valamint az AXIAL-FLOW kombájnok kompatibilisek az AFS Pro 700 monitorral, amely egyszerûen integrálható a Multicontroller kartámasz konzolba. A készülékbe új funkciók kerültek beépítésre, amelyek lehetõvé teszik a terményalapú adatrögzítést, ami azt jelenti, hogy terményadatokat lehet rögzíteni. A GPS alapú Accuguide kormányautomatika rendszerrel akár 2 cm-es pontosság érhetõ el.

Az új Case IH AXIAL-FLOW kombájnok európai bemutatkozása 

A 2011-es Agritechnica kiállításon kerül sor a Case IH két új AXIAL-FLOW® kombájn sorozatának európai bemutatkozására is. Az Axial-Flow 130-as és 230-as sorozat egyaránt három-három gépmodellbõl áll, amelyek mind számos innovációt és részletekbe menõ fejlesztést tartalmaznak. Mindkét kombájn sorozat legfontosabb mûszaki alkotóeleme továbbra is az eredetileg a Case IH által kifejlesztett AXIAL-FLOW® rotor, de hasonlóan az összes korábbi generációhoz, ez a jól bevált koncepció ismét átalakításra és továbbfejlesztésre került a folyamatosan változó betakarítási körülményekhez való alkalmazkodás érdekében. A 130-as széria cséplési és leválasztási geometriáját egy új, kisebb csõátmérõjû rotor optimalizálja, valamint az új forma jóvoltából a standard beállítások érzékenysége minden termény esetén csökkent, míg a cséplési teljesítmény a speciális termények esetén megnövekedett a szalma minõségének romlása nélkül. A Case IH az új kombájn modelleken is bevezette a Hatékony Teljesítmény rendszert, és a fejlett motortechnológia mellett a gépekben innovatív kipufogógáz tisztító rendszer is helyet kapott. Ez a szelektív katalitikus redukció (SCR) elvén alapuló kompakt egység a kipufogórendszerbe van integrálva. Az AXIAL-FLOW kombájnokba épített SCR rendszert nagy termodinamikai hatékonyság jellemzi, és a szántóföldi tapasztalatok alapján akár 10 százalékos üzemanyag megtakarítást képes biztosítani a hagyományos motortechnológiához viszonyítva. Ugyanakkor a motor teljesítménye nagyobb lett és gyorsabban reagál a terhelés növekedésére.

 

 

 

 

A Case IH mérnökei elsõ díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag takarékos technológiávalA Case IH mûszaki innovációja nemzetközi díjat kapott / APM Diesel Saver minden nap segít gázolajat megspórolni / Könnyen kezelhetõ és rendkívül hatékony

 

 

 

A Case IH vezetõ fejlesztõ mérnöke Yanming Hou és csapata elnyerték a 2011-es Rain Bird Nemzetközi Mérnöki Díjat az „Év Koncepciója” kategóriában. Ezt a díjat évente ítélik oda a mezõgazdasági géptervezés terén végzett kivételes mûszaki újításokért és ötletekért.

Az APM hatékonyságot jelent 

A Case IH Automata Termelékenység Vezérlés rendszer (APM) a Case IH hatékony teljesítmény stratégiájának részét képezi, amely nemcsak innovatív és jól bevált, hanem nagyobb teljesítményt és költségcsökkentés tesz lehetõvé. Az APM jó okkal úgy ismert, mint a „Gázolaj Spóroló” („Diesel Saver”), mivel mindig a legmegfelelõbb sebességfokozatot kapcsolja és az optimális motorfordulatszámot állítja be a traktoron. Amikor a gépkezelõ kiválasztja a „Szántóföldi”, vagy a „Szállítási” üzemmódot, az APM az igény figyelembe vételével automatikusan csökkenti a motorfordulatszámot, ezzel együtt pedig csökken a gázolajfogyasztás. Ennek eredményeként a gépkezelõnek már nem kell a sebességváltással, vagy a motorfordulatszám szabályozásával foglalkoznia, így maximálisan az elvégzendõ munkákra összpontosíthat. Az APM a kívánt minimális menetsebesség elérésekor kezd el mûködni. Azon kívül, hogy optimális motor hatékonyságot tesz lehetõvé, az APM csökkenti a gépkezelõ munkaterhelését is. Nincs szükség speciális oktatásra és tapasztalatra, mivel ez a rendszer könnyen és ösztönösen mûködtethetõ.

Már a világ minden táján használják 

A Case IH az APM funkciót az erõteljes Puma, Magnum és Steiger / Quadtrac modelljein alkalmazza. Ennek következtében a világ minden táján több mint 10.000 traktor már használja az APM mûszaki és gazdasági elõnyeit. Az üzemanyag hatékonyságra irányuló, folyamatosan növekvõ igény miatt ezek a kiegészítõ funkciók a jövõben egyre fontosabbá válnak a mezõgazdasági termelésben.

 

 

 

 

 

 

 

 Elkészült a 30 000. Jaguar


Röviddel az Agritechnica kiállítás elõtt, 2011 novemberében jelentõs mérföldkõhöz érkezett a Claas: A Harsewinkeli gyár gyártósoráról legördült a 30 000. Jaguar silózó. Ebbõl az alkalomból a Claas egy egyedi megjelenésû, fekete lakkozású Jaguar 980 típust mutatott be az Agritechnica kiállításon. A Claas Bad Saulgau-i gyárában egy a géphez illõ Orbis 900 adaptert, illetve más Jaguar alkatrészeket is gyártottak, melyek tervezés szempontjából illenek ehhez az alkalomhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

<p style="BORDER-RIGHT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; BORD