MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr Bayer Prosaro Betanal

2012 - kettõs jubileum a Bayernél

Jövõre 10 éve lesz annak, hogy két vezetõ agrokémiai fejlesztõ vállalatból megalakult a Bayer CropScience. Kedves olvasóink közül többen emlékezhetnek még arra a hangulatos „road-show” sorozatra, melynek során az új cég bemutatkozott a mezõgazdaság szereplõi elõtt 2002. október elsõ felében. A jól sikerült rendezvényeken a növénykultúránkénti kiállítások, csokoládé és whisky kóstolás, illetve személyes bemutatkozások mellett a Bayer CropScience stratégiáját megismerhették a meghívott résztvevõk.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr DuPont Gyomirtó Kalászos

A kalászosok gyomirtása: a gyomviszonyok változása szerint

A legutóbbi Országos Gyomfelvételezés eredményei igazolták vissza, hogy a gyomflóra változása újabb és újabb kihívások elé állítja a növényvédelmet. Kalászosokban különös figyelmet érdemlõ fajok az ebszikfû, mezei acat, ragadós galaj és a napraforgó árvakelés.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr hibrid Aszály Kukorica

Az aszály a legnagyobb kihívás

A termést limitáló környezeti tényezõk közül az aszály a legjelentõsebb. A vízhiány gyakran párosul extrém magas hõmérsékletekkel is, ami további terméscsökkenéshez vezethet. A különbözõ fenológiai fázisokban fellépõ szárazság különbözõ mértékû terméscsökkenést okoz.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr Gép Gazdaság gépek

Az eredményes termeléshez egyebek mellett jó minõségû, gazdaságosan üzemeltethetõ és kellõ hatékonysággal bíró gépek, eszközök szükségesek!

Ezek beszerzéséhez és üzemben tartásához nyújt segítséget a termelõeszköz-felhasználóknak a 18 éves, tisztán magyar tulajdonban lévõ Penda Kft. Mottója, megalakulása óta változatlanul, KIVÁLÓ MINÕSÉG - MEGFIZETHETÕ ÁR! Az elsõsorban olasz importból származó termékeikre a hazai piacon képviselt gyártók zöménél kizárólagos forgalmazási joggal bírnak. Budapesti telephelyükön, valamint szerzõdéses partnereiknél – Kecskeméten, Kiskunmajsán, Nagykõrösön és Békéscsabán – raktározzák és több mint 60 viszonteladó partnerükön keresztül értékesítik áruikat.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr hibrid Kukorica vetőmag

Biztonsággal a tiszta vetõmagpiacért

A 2011-es gazdasági év újabb sikereket hozott a KWS cégcsoport számára. Annak ellenére, hogy Európán belül a gazdasági válság hatása még mindig érezhetõ volt, a KWS újabb elõrelépést tett az európai szemeskukorica-piac vezetõ pozíciójának eléréséért.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr talaj talajjavító humusz

DUDARIT NPK a XXI. század talajjavítója

Az elmúlt két évtized alatt a hazai termõföldek tápelemmérlege Európában példanélküli módon romlott le. A mezõgazdaság területén meghatározó európai országok összehasonlításában Magyarország a hektáronkénti mûtrágya vegyeshatóanyag-kijuttatásának átlagában messze elmarad, mintegy negyedét juttatjuk ki évente a termõföldekre, amely a talajok kizsákmányolásához vezet.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr Gyomirtó Focus Ultra egyszikű

Együtt az egyszikûek ellen - STOP a fenyérciroknak

Miért gondolják úgy a gazdálkodók, hogy nincs tökéletes megoldás a fenyércirok gyomirtására? A megoldás már évek óta rendelkezésre áll. Ez a Duo System® technológia, mely két pillérbõl áll, melyek a RAGT Vetõmag Kft. DUO kukorica hibridjei és a Focus Ultra® gyomirtó szer.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr hibrid Kísérlet Pioneer

Kihagyhatatlan Pioneer hibridek

Az elõzõ év teljesítményének értékelése során mi most a legjobb Pioneer hibridek eredményeit mutatjuk be.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr Nufarm Kukorica gyomirtás

Kipróbált megoldások különbözõ kukorica gyomirtási helyzetekben

A kukorica gyomirtó szereinek száma rendkívül nagy. Ennél talán csak a különbözõ gyomirtási helyzetek száma nagyobb. Utóbbiak szakszerû megoldására mutatunk be néhány gyakorlatból vett termelõi tapasztalatot.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr hibrid termelők vetésidő

Mv 350 a martonvásári újdonság, a magas minõséget kedvelõ termelõknek!

A martonvásári nemesítés legújabban ajánlott terméke az Mv 350 kukoricahibrid. Mint minden újdonság, az

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr OTP vállalkozás pénzügy

Nagyobb pénzügyi mozgástér és kiszámíthatóbb mûködés az agrárvállalkozások számára

Az agrárium a nemzetgazdaság stratégiai jelentõségû ágazata, amelyben a hazai földrajzi adottságoknak köszönhetõen jelentõs potenciál rejlik. Mindez azonban önmagában nem garantálhat állandó biztonságot. A versenyképesség megõrzéséhez fejlesztésekre, beruházásokra van szükség.

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr Kukorica gyomirtás Gyomszabályozás

Spirit - kukorica gyomirtás újragondolva

A kukorica a 16. századi behozatala után sokáig a kis gazdaságok növénye volt, ahol a felgazosodás ellen évi többszöri kapálással védekeztek. A kapálást késõbb felváltotta a fogasolás, majd az iparszerû kukoricatermelés elterjedésével vegyszeres gyomirtás alkalmazásával is távol tarthatjuk a gyomokat a kukoricától. Egy valami nem változott a hosszú évek során: a gyenge kezdeti fejlõdésû, tág térállású kultúrnövényünket folyamatosan gyommentesen kell tartanunk az optimális termés elérése érdekében.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr repce Kukorica Gombaölő

Új szerek a Bayertõl

Decemberben Bikalra invitálta dél-dunántúli partnereit a Bayer hagyományos szezonzáró rendezvényére. A tanácskozás jó alkalom volt arra, hogy a 2011. évi tapasztalatok mellett informálják a gazdákat a 2012-es évi termékújdonságokról.  

Szakfolyóirat > 2012/01 > Pr Gombaölő Fertőzés hatóanyag

YAMATO - a korszakváltó

A középkor derekán Japánban egy nagyon dinamikus, progresszív, minden téren jelentõs fejlõdést hozó korszakot különböztettek meg. Ennek a szárnyaló korszaknak a Yamato nevet adták.