MENÜ

2012 - kettõs jubileum a Bayernél

Oldalszám: 49
2014.01.28.

Jövõre 10 éve lesz annak, hogy két vezetõ agrokémiai fejlesztõ vállalatból megalakult a Bayer CropScience. Kedves olvasóink közül többen emlékezhetnek még arra a hangulatos „road-show” sorozatra, melynek során az új cég bemutatkozott a mezõgazdaság szereplõi elõtt 2002. október elsõ felében. A jól sikerült rendezvényeken a növénykultúránkénti kiállítások, csokoládé és whisky kóstolás, illetve személyes bemutatkozások mellett a Bayer CropScience stratégiáját megismerhették a meghívott résztvevõk.

 

 


Az akkor elhangzottak ma – 10 év után – is érvényesek: cégünk elsõdleges célja, hogy kölcsönös elõnyökön alapuló kapcsolatot építsen ki és ápoljon a mezõgazdaság, illetve a növényvédelem valamennyi szereplõjével. Küldetésünknek tartjuk, hogy üzleti céljainkat úgy érjük el, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a magyar mezõgazdaság sikeres fejlõdéséhez, az egészséges élelmiszerek és takarmányok elõállításához. 2002-ben hosszú távú célként jelöltük ki a magunk számára a magyarországi növényvédõszer-piac vezetõ pozíciójának elérését. Ezt a célt is sikerült 2010–2011-ben elérnünk.

A Bayer CropScience a világ egyik legintenzívebb agrokémiai fejlesztésével rendelkezõ vállalata. Magyarországon valamennyi releváns új hatóanyagunkat, termékünket adaptáljuk, majd engedélyeztetjük, hogy azok mielõbb szolgálhassák hazánk mezõgazdaságát. 2002-ben azt ígértük termelõ partnereinknek, hogy igyekszünk minden évben olyan újdonsággal jelentkezni, ami munkájukat megkönnyíti, hatékonyabbá teszi, s így a tevékenységük jövedelmezõségét javítja. Vizsgáljuk meg 10 év eltelte után, hogy ez hogyan sikerült.2002-ben került piacra a Betanal expert három hatóanyagú gyomirtó szer, amely átütõ siker volt az akkor még igen jelentõs számú magyar cukorrépatermelõ körében. Azóta is vezetõ szerepet tölt be a – mára már sajnos összezsugorodott – cukorrépa terület gyommentesítésében. Ugyancsak 2002-ben került piacra elõször az azóta is piacvezetõ kukorica posztemergens hatóanyagunk, a foramszulfuron, Monsoon márkanéven.2003 óta élvezhetik partnereink a Mester Pack elõnyeit. A komplett hatású (teljes egy- és kétszikû spektrum) kukorica gyomirtó készítmény igen kedveltté vált az elmúlt idõszakban.2004-ben vezettük be az intenzív kertészettel foglalkozó megelégedésére az Envidor atkaölõ szert, amely extrém hosszú hatásával és nagy hatékonyságával tûnik ki versenytársai közül.

A rovarölõszeres csávázási szegmenst a Bayer neonikotinoid hatóanyagai teremtették meg a 90-es években. 2005-tõl a Gaucho mellett megjelentek a klotianidin tartalmú készítmények is, amelyek a kukorica, napraforgó (Poncho) és 2011-tõl a kalászos gabona (Yunta Quattro) kultúrákban nyújtanak kiváló védelmet a korai rovarkártevõk, vírusvektorok ellen a környezetet legkevésbé terhelõ eljárás segítségével. Ugyancsak 2005-ben jelent meg a Merlin kukorica gyomirtó szer folyékony változata.Az élelmiszerek biztonságossága, a miko-toxinok felhalmozódása elleni védekezés évtizedek óta az egyik meghatározó fontosságú terület a Bayer kutatói számára. 2006-ban Magyarországon is új korszak kezdõdött a búza kalászfuzáriózis elleni küzdelemben a protiokonazol hatóanyag, illetve a Prosaro gombaölõ szer bevezetésével. A készítmény azóta is fusarium-fajok elleni kezelések meghatározó készítménye Magyarországon.2007-ben került bevezetésre a töretlen sikerû vezetõ termékünk, a Laudis kukorica gyomirtó szer. A Laudis-t – nevéhez méltóan – valóban mindenki dicséri, aki egyszer kipróbálta, hiszen rugalmas kijuttatási idejével, hihetetlen látványos hatásával nagyon meggyõzõ, és igen nagymértékben hozzájárul a magyar kukorica gyomirtás sikerességéhez. Ugyancsak 2007-ben vezettük be a Nativo kalászos fungicidet, és vezetõ kalászos csomagunkat, a Jubileum csomagot.A Jubileum csomag 20 ha kalászos gabona gyomirtószeres és fungicides kezelésére szolgál. Nevét azért kapta, mert a benne lévõ Sekator gyomirtó abban az évben érte el az 1 millió, míg a Falcon gombaölõ a 2 millió hektárt Magyarországon. A 2012-ben 5 éves Jubileum csomag népszerûsége azóta is töretlen.2008-ban jelent meg a tiakloprid hatóanyagú Biscaya rovarölõ szerünk, mely elsõsorban a repcetermesztõk körében népszerû, de a napraforgó és kukoricakultúrákban is kedvelt. 2011 óta kalászos gabonákban is felhasználható.A 2009-es év újdonságai a Merlin flexx kukorica gyomirtó, az új formulációjú Decis Mega, az Ellado repce és a Lamardor gabona csávázószer volt. Új, folyékony formát kapott a Sekator és Huszár gyomirtó szer is.2010-ben újabb áttörés következett: piacra került az Adengo, a Bayer új hatóanyagát is tartalmazó komplett preemergens és korai posztemergens kukorica gyomirtó. Ugyancsak ekkor érkezett az új fungicid hatóanyagot hordozó burgonya és zöldség gombaölõ szer, az Infinito és a Previcur Energy is.2011-ben bevezettük Cerone márkanevû gabona növekedés szabályzónkat, négy hatóanyagú búza és árpa rovar- és gombaölõszeres csávázószerünket, a Yunta Quattro-t, és újra piacra került régi-új kontakt gombaölõ szerünk, az Antracol is, új formulációban.

Folytatva a sort: 2012-ben érkezik az új hatóanyag-családot és hatásmódot képviselõ kalászos gombaölõ hatóanyag, a bixafén, Zantara márkanéven tebukonazolos kombinációban. Ugyancsak jövõre várható új repce gombaölõ készítményünk, a Tilmor, valamint két kertészeti gombaölõ piaci bevezetése is.A felsorolás nem teljes, de a kedves olvasó ebbõl is láthatja, hogy a megalakuláskor tett ígéretünket sikerült betartani. Ez számunkra azért fontos elsõsorban, mert így – mint piacvezetõ cég – valóban jelentõsen hozzá tudtunk járulni mezõgazdaságunk fejlõdéséhez és a növényvédelmi munka hatékonyságának javításához.

 

2012-ben magyarországi csapatunk kettõs jubileumot ünnepel: 10 éve jött létre a Bayer CropScience és 5 éve vezettük be népszerû kalászos védelmi csomagunkat, a Jubileum csomagot. A kettõs jubileumot partnereinkkel közösen szeretnénk megünnepelni. Ezért kettõs kedvezményt adunk Jubileum csomagunk mellé: a megszokott 10 liter Falcon gombaölõ szer mellé még 1 liter ajándék Falcon-t tettünk be minden csomagba, melyet a felhasználók ajándékba kapnak.Emellett a 2012. január 2-tõl a www.bayerjubileum.hu oldalon regisztráló partnereink jelentõs meglepetés kedvezményben részesülnek, és sorsoláson is részt vehetnek.

Válassza 2012-ben is a Bayer CropScience hatékony és gazdaságos megoldásait. Ünnepelje ön is velünk jubileumunkat, fújjuk el együtt a gyertyát! Vegyen részt a jubileumi akcióban, látogassa meg a www.bayerjubileum.hu  oldalt!Farády László

Bayer CropScience