MENÜ

Biztonsággal a tiszta vetõmagpiacért

Oldalszám: 12
2014.02.03.

A 2011-es gazdasági év újabb sikereket hozott a KWS cégcsoport számára. Annak ellenére, hogy Európán belül a gazdasági válság hatása még mindig érezhetõ volt, a KWS újabb elõrelépést tett az európai szemeskukorica-piac vezetõ pozíciójának eléréséért.

 

 

Az intenzív növekedés megállíthatatlan. A 2008-as kimagasló 14,5%-os piacrészesedés 2011-re elérte a 18%-ot, és ismerve a kutatás-fejlesztési hátteret, ez a tendencia a jövõben is folytatódni fog. 


Forrás: Kleffman panel 2011.

 

 

A cégcsoport piacerõsödése és növekedése mögött azonban óriási munka folyik. Nemcsak az emberi erõforrás, a kutatás-fejlesztés, és a szervezeti háttér bõvítésére fordított nagy energiákat a KWS, hanem a teljesen zavartalan kiszolgálást biztosító logisztika területén is komoly elõrelépések történtek.

 

A BÁRKÓD rendszer mûködéseA 2008-as gazdasági évben a KWS cégcsoport egy új rendszert fejlesztett ki a logisztika területén. A rendszer lényege, hogy a betakarítást majd a feldolgozást követõen minden egyes zsák hibridkukorica vetõmag a csomagolás során egy azonosító matricával van ellátva. A matrica egy kétdimenziós mátrix szerkezetû úgynevezett mátrix azonosító számot tartalmaz, mely elsõsorban a vetõmag-hamisítás kivédésére szolgál. Mindezek mellett természetesen a készletek lekövethetõsége is fontos célként lebegett a rendszer tervezõi elõtt!A rendszer bevezetése a hazai piacra már a 2010-2011-es téli szezonban megkezdõdött, így a tavaly értékesített vetõmagzsákokon a gazdálkodók már találkozhattak a megkülönböztetõ matricával.

 

 


Belföldi csomagolás esetén az azonosító a zsák alján található!

 

 

 


Nyugat-európai csomagolás esetén az azonosító a zsák cimkéjén található!

 

 

 

A hazai kereskedelemben már jól mûködõ BÁRKÓD rendszer fejlesztése folyamatos. A cél, hogy a mai információs technológia világában kitûnõen mûködõ „okostelefonok” segítségével azonnal beazonosítható legyen minden egyes lecsomagolt vetõmagtétel, kizárva ezzel a hamisítás tényét!Ez a technikai újítás természetesen társul a genetikai fejlesztés sikereivel, melyek az anyagainkat jellemzik. Viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni azt a tényt, hogy a vetõmag érték, amely a következõ termés záloga. Aki a KWS által elõállított majd fémzárolt és ellenõrzött magot vásárolja, az következõ évének eredményét látja maga elõtt – magas termést és biztonságot szeretne.

 

Mi úgy gondoljuk, hogy a biztonság a vetõmaggal kezdõdikAki BÁRKÓDDAL ellátott fémzárolt vetõmagot vásárol, az megnyugodhat, hogy azt a pénzt, melyet kifizetett a magért nem kockáztatta, nyomon követhetõ, biztos árualapot kap.
 

 

Egy szem vetõmag, hibridtõl függõen csaknem egy forintot jelenthet, ha minden költséget számba veszünk.Amennyiben a fent látható azonosító nem található az Ön által megvásárolt zsákon, kérjük azonnal jelezze azt kollégáink felé!NE kockáztasson, NEM éri meg!

Mi fejlesztünk az ÖN biztonságáért is!