MENÜ

Nagyobb pénzügyi mozgástér és kiszámíthatóbb mûködés az agrárvállalkozások számára

Oldalszám: 51
2014.01.28.

Az agrárium a nemzetgazdaság stratégiai jelentõségû ágazata, amelyben a hazai földrajzi adottságoknak köszönhetõen jelentõs potenciál rejlik. Mindez azonban önmagában nem garantálhat állandó biztonságot. A versenyképesség megõrzéséhez fejlesztésekre, beruházásokra van szükség.

 

„A tõkeszegény vállalkozásoknak sokszor problémát jelent a napi likviditásuk fenntartása is, vagy jelentõsebb forrást igénylõ beruházáshoz szükséges fedezet elõteremtése. Erre nyújthat megoldást az OTP megújult Zöldkártya hitele, amely az uniós területalapú támogatások több éves elõfinanszírozásával növeli a gazdálkodók pénzügyi mozgásterét.” – mondta el Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Fõosztályának vezetõje.


Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Fõosztályának vezetõje

 

 

Milyen lehetõségek rejlenek a magyar mezõgazdaságban?Hazánk összes mezõgazdasági területének aránya a világátlagnak közel duplája, éghajlati adottságaink szintén kedvezõek. Ezek az adottságok még jobban kihasználhatóak fejlesztésekkel, például az öntözõberendezések kiterjesztésével, vagy korszerû fajtákkal és technológiákkal. A vállalkozások eredményessége tehát javítható, és a hazai és uniós agrárfinanszírozási szabályok változásai, vagy a globális folyamatok, mint a népességszám növekedése miatt javítani is szükséges. Ehhez elõre látó tervezésre és beruházásokra van szükség.A beruházásokhoz nagyobb hitelösszegre van szükség, azonban sokan nem akarják hitelfel-vétellel hosszabb távon megkötni a kezüket.Épp a tudatos és hosszú távú tervezéssel felvett hitel jelent kitörési lehetõséget a napi finanszírozási problémák szabta keretek közül, amellyel a gazdálkodó javíthatja a versenyképességét, termelékenységét.Hogyan tud ebben segíteni az OTP Bank?A bank által kínált megújult Zöldkártya hitel például több évre megfinanszírozza a területalapú támogatásokat, ezzel is kiszámíthatóbbá, tervezhetõbbé teheti a vállalkozás mûködését, és lehetõséget nyújthat annak bõvítéséhez, növekedéséhez. A hitel likviditási problémák áthidalására megfelelõ megoldást biztosít, felhasználható beruházásokhoz, vagy akár pályázatok esetén önerõként is.

Miben más a megújult OTP Zöldkártya hitel?A hitelt kedvezõbb fedezeti háttérrel ajánljuk, így a 2 éves támogatás elõfinanszírozás esetén (OTP Zöldkártya „A”) nincs szükség tárgyi fedezetre, a nagyvállalkozások 3 éves támogatási összeg elõfinanszírozásánál (OTP Zöldkártya „B”) is csak a hitelösszeg támogatással nem fedezett 33%-os részére szükséges tárgyi fedezetet nyújtani. A minimum 3, maximum 300 millió forintos hitel szabad felhasználású, és nincs szükség minden évben újabb elõfinanszírozási kérelem benyújtására sem.A tájékoztatás nem teljes körû, a részletes feltételekrõl a www.otpbank.hu oldalon tájékozódhat.