MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.01.28.

30 éves az Austro Diesel: egy exkluzív ünnepség 450 vendéggel
2011-ben az Amazone rekordmagasságokba tört
AGROmashEXPO 2012 - ÉRTÉKELÉS
Agro Napló kérdez…Mini riport az Nyitrai Istvánnal, az IKR Zrt. Gépértékesítési igazgatójával
Austro Diesel Red Hot News
Axiál a Jövõ Szakemberéért Program
És az Oscar-t kapja…A Simba Great Plains csillaga fényesen ragyog 2012-ben
Fendt 700 Vario – a design is meggyõzõ
Green Pro
Készenlét Zrt. hírek - Átadtuk új telephelyünket
Munkaruhák közül legjobb a Valtra overálok
Prof. h.c. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer a 80. születésnapját ünnepli
Traktor aukció - támogatás Afrikának
Trelleborg és Fendt közösen a hatékony gazdálkodásért - egy új, közös marketing kezdeményezés elindítása
Vogel & Noot Hírlevél

 

30 éves az Austro Diesel: egy exkluzív ünnepség 450 vendéggelMindazok számára, akik elkötelezték magukat a mezõgazdaság mellett, az Austro Diesel 30 éve kompetens, megbízható forgalmazó partner. Ezen kívül a Massey Ferguson traktorok, kombájnok és mezõgazdasági gépek is a felhasználóbarát technika és megbízhatóság szinonimájává váltak. Az Austro Diesel ezekben a napokban ünnepelte 30 éves cégjubileumát Bécsben, egy ünnepi rendezvény keretében, kereken 400 osztrák, magyar, cseh, szlovák és román MF forgalmazó partnerrel, Austro Diesel munkatársakkal, valamint a Massey Ferguson és az anyakonszern AGCO képviselõivel együtt.
Az Austro Diesel konzekvens munkával az elmúlt 30 évben alapvetõ piac- és ügyfélközpontú elõnyöket épített fel a mezõgazdasági gépek forgalmazása és szervizelése terén. A vállalat megalapozta a JÖVÕ TUDÁSÁT is. Ezt az átfogó „know-how”-t az ünnepi rendezvényen magas rangú elõadók támasztották alá, és ezzel együtt felvázolták az európai mezõgazdaság jövõképét is.

SUPERIOR DNA (Élenjáró DNS) és PURE GOLD (Tiszta arany)
Ing. Johann Gram, az Austro Diesel tulajdonos ügyvezetõ igazgatója precízen részletezte vállalkozása stratégiai irányultságát – „110% szervizszolgáltatás minden Massey Fergusonhoz! A „SUPERIOR DNA” és „PURE GOLD” kampányok bizonyítják, hogy a Massey Ferguson generációk óta világklasszis. Az egész világon felülmúlhatatlan termékválaszték mellett a Massey Ferguson erõssége abban a többéves cégfilozófiában rejlik, hogy a vevõknek többet kínáljon, mint egyszerûen csak egy gépet. Az Austro Diesel széles körû szervizszolgáltatásainak hála, partnereink a vásárlás elõtt a lehetõ legjobb szaktanácsadásból, míg a vásárlás után a lehetõ legjobb támogatásból profitálhatnak.“

 

 

Sikeres teljesítmény-mérleg1988-ban az Austro Dieselt átvette a Tarbuk csoport, és 3 forgalmazói termékkört alakított ki: az Austro Diesel mezõgazdasági gépek vonalán a Massey Ferguson volt az irányadó márka, az Austro Diesel építõgép üzletágban a Case, míg az Austro Diesel anyagmozgatási üzletágában a Pimespo-val rendelkezett a cég.1991 óta használják a gyártók az Austro Diesel kimagasló After Sales (eladás utáni) támogatását a megbízható alkatrészellátásban Csehország, Szlovákia és Magyarország területén.1999-ben az Austro Diesel megkapta a kizárólagos forgalmazói jogokat Csehországban és Szlovákiában, 2003-ban pedig Magyarországon és 2006-ban Romániában is.2003-ban Ing. Johann Gram „Management Buy Out”-ot (vezetõi kivásárlás) hajtott végre: „ezen kivásárlás során az Austro Diesel teljes mértékben minden tudását a Massey Fergusonra koncentrálta, hogy a piacon elérhetõ legjobb szervizt tudja nyújtani vevõinek.“

 

 

Bizakodva a jövõben
Richard Markwell, a Massey Ferguson alelnöke, európai, afrikai, távol-keleti ügyvezetõ igazgatója, ill. az AGCO SA elnök vezérigazgatója megköszönte Ing. Johann Gramnak, valamint az Austro Diesel minden munkatársnõjének és minden munkatársának a kiemelkedõ munkavégzést. „30 éve a találkozásunk volt a kezdet. Az, hogy együtt maradtunk, pedig a folytatás… csak az együttmûködésünk vezet a sikerhez.

 

Ma a Massey Ferguson az Austro Diesel segítségével Közép-Európában olyan erõs, mint még korábban soha!“

 

 

A siker a tradícióból ered

 


Univ. Prof. Dr. Markus Hengstschläger egyetemi professzor, a Bécsi Orvostudományi Egyetem Orvosi Genetikai Intézetének vezetõje magával ragadó elõadásában párhuzamot vont az emberi gének és a vállalkozás tradíciói között. Rámutatott arra, hogy amilyen meghatározóak az emberek életében a gének, annyira befolyásolják a vállalkozás sikerét annak tradíciói. Állandóan hallani lehet a génkutatás új felismeréseirõl, és arról, hogy mi minden van meghatározva génjeinkben.A gének hatalma nemcsak a saját életünket befolyásolja, hanem annak a vállalkozásnak a sikerét is, amelyben dolgozunk. Munkatársaink génjei, legyenek akár férfiak, akár nõk, visszatükrözõdnek egy vállalkozás filozófiájában és kultúrájában. Az Austro Diesel DNS-analízise igazolja: a siker a tradícióból ered. Az Austro Diesel minden egyes alkalmazottjának génjei visszatükrözõdnek a vállalkozás olyan értékeiben, mint a minõség, innováció, jövõkép, szakértelem, megbízhatóság, bizalom, tradíció, partnerség és stabilitás. Ez az értékrend pedig egészséges alapot képez a hosszú távú sikerekhez.

 

Az európai mezõgazdaság jövõje

 


Dr. Franz Fischler, egykori osztrák mezõ- és erdõgazdasági miniszter sok éven át irányította mint EU-biztos az európai mezõgazdaság sorsát. Rendkívül érdekes elõadásában egészen pontosan kitért a jövõ legjelentõsebb kihívásaira, mint pl. az árak alakulására, a klímaváltozásra, a társadalom igényeire, valamint a szociális változásokra.

 

Ismertette a jövõbeni európai agrárpolitika céljait is az erõs versenyképességû agrártermelés, a természeti forrásokkal való tartós bánásmód és a kiegyensúlyozott területi fejlesztés terén.

Különösen érdekesek voltak érvelései az európai mezõgazdasági nagy- és kisüzemek jövõbeni fejlõdési potenciáljának témájában – mindenkinek van esélye, azonban az egyre erõsebb versenyben döntõ lesz az üzemek mindenkori alapvetõ szakértelme és teljesítõképessége.

 

Az Austro Diesel elkötelezettje a jövõnekAz Austro Diesel elszántsága, hogy mindig a legjobbat adja és a legmagasabb színvonalú szervizszolgáltatást nyújtsa, megmutatta, hogy mi a döntõ a vállalat életében: magas színvonalú szakmai hozzáértés, maximális piac- és vevõorientáltság, élénk üzleti partnerség az ügyfelekkel, forgalmazó partnerekkel és szállítókkal, az iparágban vezetõ, legjobb alkatrész-ellátás és megbízható After Sales Service (eladás utáni támogatás).„A szakértelem, megbízhatóság és stabilitás a bizalom és a siker alapja.” - ez a véleménye Ing. Johann Gramnak az Austro Diesellel és az MF forgalmazó partnereivel együtt 5 közép-európai országban a Bódeni-tótol egészen a Fekete-tengerig.

www.austrodiesel.at

 

 

 

2011-ben az Amazone rekordmagasságokba tört

A 2011-es üzleti évben az Amazone vállalatcsoport 395 milliós euró értékkel új rekordforgalmat ért el. A forgalomra vonatkozó adat az elõzõ évhez viszonyítva (290 millió euró) több mint 35%-kal emelkedett, ezzel átlépte az eddigi legmagasabb, 2008-ból származó 380 millió eurós értéket.

 

Az export részaránya éppen 80%, a munkatársak száma 1500-ról 1600-ra emelkedett. A kutatás és fejlesztés kiadásai a forgalom 5%-t tették ki. Dologi kiadásokba az Amazone 2011-ben több mint 12 millió eurót fektetett be, ebbõl önmagában 10 millió eurót a németországi gyártóhelyek építésébe. A hazai német piacon az Amazone a forgalmát több mint 20%-kal növelte, Ausztriában mindazonáltal 30%-kal. Az átlag felett, kifejezetten jól alakultak az érékesítési adatok Oroszországban, Franciaországban, Angliában, Ausztráliában, Új-Zélandon, a Baltikum államaiban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon is. A talajmûvelés, vetés, mûtrágyázás, növényvédelem és a kommunális technika szegmensben a kereslet elsõsorban a szemenkénti vetõgépek iránt és a nagy területteljesítményû vetéstechnikában nõtt az átlag felett. „Általánosságban az alaphangulat volt nagyon pozitív a mezõgazdaságban, és a mezõgépgyártási konjunktúra bel- és külföldön magas értékeket ért el” – így tekintenek vissza az Amazone ügyvezetõi Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer a 2011-es üzleti évre. „Annak különösen örülünk, hogy az Amazone 35%-os növekedése jóval magasabb mint a szakma átlaga. Ezt a sikert túlnyomó részben értékesítési partnereink és munkatársaink elkötelezettségének köszönhetjük” – emelte ki Christian Dreyer. „De abból is sokat profitáltunk, hogy a termék-palettánkat és a szerviz-szolgáltatásainkat a 2009-es és 2010-es nyugodtabb években tovább építettük. Ennek köszönhetõn a gazdasági válságból megerõsödve kerültünk ki.” „A 2011-es év azt is megmutatta, hogy mennyire fontosak az újítások, a fejlesztések – ezek a mi hajtómotorjaink” – egészítette ki Dr. Justus Dreyer. „Az innovatív munkagépekkel és eljárásokkal, melyek magasabb teljesítményt nyújtanak alacsonyabb ráfordítás mellett, a gazdák és a bérvállalkozók körében újra és újra beruházási impulzusokat adunk.” „A családi vállalkozásunk tartós növekedése számunkra azonban fontosabb mint az óriási forgalmi ugrások. Ezért 2011-ben is komoly értékben fektettünk be a termelésbe, a termékekbe és új piacok megszerzésében” – hangsúlyozták az ügyvezetõk. 12 millió eurós beruházás a termelésbe Hogy mennyire egészítik ki egymást a forgalom-növekedés és a beruházás, nagyon jól szemlélteti a 2010. végén piacra dobott önjáró permetezõ, a Pantera példája, melyet a mûszaki elõnyeinek köszönhetõen a piac nagyon kedvezõen fogadott. Annak érdekében, hogy a nagymértékû keresletet optimálisan lehessen kielégíteni, az Amazone a Pantera gyártási kapacitását a tecklenburg-leeden-i telephelyen az új 1500 m2 alapterületû gyártócsarnokkal növelte. A további, hasonló méretû csarnokkal új területet hoztunk létre a Primera DMC nagy területteljesítményû vetõgépek gyártásához.

 

 


Az Amazone új önjáró munkagépét, a Pantera típust 2011-ben a piac nagyon kedvezõen fogadta.

 

A hude-altmoorhausen-i telephelyen is befejezte az Amazone a két új, összesen 5000 m2 alapterületû csarnok építését, így ezen a telephelyen megdupláztuk a kapacitást. Ezenkívül itt kialakítottunk egy 10000 m2 külsõ területet új köves tesztpályával a forgólazítók / boronák részére. Az Amazonen-Werke az altmoorhausen-i telephelyen, ahol 25 hektáros terület áll rendelkezésre, továbbra is 25 millió eurós beruházást tervez. A lipcsei bázison hamarosan megkezdõdik az új, modern, környezetkímélõ festõüzem építése. Ez lesz az eddigi legnagyobb egyedi fejlesztés ezen a telephelyen, ahol az Amazone 1998. óta összesen több mint 20 millió eurót ruházott be. 2012-ben ezenkívül az Amazone Lipcsében az új raktár- és logisztika csarnok építését is tervezi.

A vevõszolgálat és a szerviz kiépítve Annak érdekében, hogy az új fejlesztéseket továbbra is intenzíven lehessen végrehajtani, az Amazone 2011-ben a termékfejlesztési és kísérleti részleg munkatársainak számát is növelte 165 fõre. Továbbá az Amazone beruházást hajtott végre a szerviz és vevõszolgálat kiépítésébe. Ennek köszönhetõen például a hudei új tréning-központban a 2011-es év folyamán az Amazone értékesítési partnereinek összesen 1200 szervizmunkatársát láttuk el elméleti és gyakorlati oktatással. A 3C-Cost-Cutting-koncepció alapján a szaktanácsadói tevékenység kiépítése érdekében további szántóföldi tartamkísérleteket állítottunk be. A többi, európai mezõgazdasági gyártócéggel összehasonlítva az Amazone rendelkezik a legtöbb, statisztikailag biztosított kísérleti sorral annak érdekében, hogy azokból ajánlásokat tudjunk megfogalmazni a legkülönbözõbb üzemi feltételek mellett végzett szántóföldi mûveléshez. Bel- és külföldön az Amazone számos Active-szemináriumot és oktatást valamint szaknapot és bemutatót tartott. Ezen rendezvényekkel az Amazone tovább tudta erõsíteni az „Intelligens növénytermesztés” specialistája pozícióját. Az új piacok megnyitásával valamint a nemzetközi értékesítési- és szervizhálózat kiépítésével az Amazone 2011-ben is elõbbre tudott lépni. Ennek köszönhetõen az Amazone a piaci helyzetét Kazahsztánban, Kanadában és Kínában tovább tudta erõsíteni a helyi partnerekkel történõ együttmûködésnek köszönhetõen.

Sikeres Agritechnica A két évente megrendezésre kerülõ vezetõ világkiállítás, az Agritechnica 2011 az Amazone számára ismét sikeresen zárult. Az Amazone által bemutatott 35 újítás közül ötöt tûntetett ki a DLG szakbizottság innovációs éremmel, így az Amazone mint a leginnovatívabb mezõgépgyártók egyike újra igazolta a pozícióját. Az utolsó nyolc Agritechnica kiállításon az Amazone összesen 26 innovációs érmet kapott.

 

 


A Citan 6 – 15 m munkaszélességû vetõgép-sorozatával az Amazone 2011-ben is tovább tudta erõsíteni piaci pozícióját.

 

A legfeltûnõbb újításnak az akár 15 méter munkaszélességû Citan- és Condor típusú vetõgépek valamint a vontatott UX 11200 típusú, 12000 liter tartálytérfogatú permetezõgép számított. Nagy jelentõségûek voltak mindenekelõtt az elektronikai és a vezérléstechnikai új fejlesztések. Az Amazone az új ISOBUS-terminálokkal mint az Amatron 3 és az Amapad valamint az AgApps (Agricultural Applications) – mint új vezérlési- és kezelési koncepció – beépítésével irányt mutató trendet teremtett.

 

 


A 2011-es Agritechnica kiállításon az Amazone 35 újítást mutatott be, többek között az UX 11200 típust tandem futómûvel

 

A kommunális technika területén az Amazone szintén kapott kitûntetést az egyik újításáért. A Demopark 2011 szakmai vásár innovációért felelõs zsûrije innovációs érmet ítélt oda az összkerékhajtású Profihopper 4WDi típusnak. „Az innovációk, újítások a mûszaki haladás hajtómotorjai. Erre van igazán szükségük Vásárlóinknak, hogy a jövõben nagyobb teljesítményt kisebb ráfordítás mellet tudjanak létrehozni és ezzel megfelelõ bevételt tudjanak kigazdálkodni” – magyarázta az ügyvezetõ, Dr. Justus Dreyer. „A másik oldalon pedig az innovációs- és technológiai vezetõ szerepünkkel a legjobb minõségnek és a kitûnõ szervizeinknek köszönhetõen piaci sikereinket és ezzel a vállalat jövõjét tartósan biztosítani tudjuk.”

További növekedés 2012-ben 2012-ben is azt a célt tartják szem elõtt az ügyvezetõk, hogy az Amazone új helyi piacokat nyisson meg és valamennyi szakmai területen elérje a vezetõ piaci szerepet ill. azt tovább bõvítse. Mivel a gazdák és a bérvállalkozók körében a pozitív befektetési hangulat továbbra is fennáll, az ügyvezetõk erre az évre is további növekedést várnak, de nem azonos mértékben mint 2011-ben: „A jelenlegi megrendeléseink alapján az elsõ negyedévre feltétlenül növekedéssel számolhatunk.” – hangzott el az elõrejelzés az ügyvezetõtõl, Christian Dreyertõl. A világnépesség intenzív növekedése és a hasznosítható mezõgazdasági területek csökkenése ellenére az Amazone ügyvezetõi a mezõgazdaság és a mezõgazdasági technika számára közép- és hosszútávon is kedvezõ perspektívákat látnak. „Emellett bizakodunk abban, hogy növekedésünk nem csak az általános piaci folyamatoktól függ, hanem azt a termékekbe, gyártásba és a piacokba történõ beruházásaink is élénkíteni fogja.” Az ügyvezetõk továbbra is tartják magukat a középtávú célhoz, hogy a cég elérje az 500 millió eurós összforgalmat. „2012-ben még nem fogjuk elérni ezt a számot, de középtávon ez az érték egyre közelebb kerül.” – hangzott el az elõrejelzés. 

 


Az Amazone nagy területteljesítményû munkagépei - mint például a Cayena késes csoroszlyás vetõgépe - iránt is átlag felett nõtt a kereslet.

 

 

 

AGROmashEXPO 2012 - ÉRTÉKELÉS

Minden idõk legnagyobb és legsikeresebb AGROmashEXPO kiállítását zárhattuk január végén, méltón a 30. jubileumi alkalomhoz.


20.000 négyzetméteren mintegy 200 kiállító hozta el újdonságait a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba: a széleskörû gépválaszték mellett az input és logisztika témakörének kínálata is gazdagabb volt a korábbiaknál.A 30. AGROmashEXPO 25.000 látogatója is rekordnak minõsül: az elmúlt évek átlagos látogatottságát 25%-kal múlta felül az idei. Az idei kiemelt érdeklõdés a kiállítás széleskörû kommunikációja mellett a kiállítók gazdag kínálatának, aktív közremûködésének, a szakmai partnerek támogató hozzáállásának is köszönhetõ.

A hazai legnagyobb agrárseregszemle komoly támogatást tudott maga mögött a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Agrármarketing Centrum Kht., illetve a hazai mezõgépgyártókat tömörítõ Mezõgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) , a Mezõgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. (MEGFOSZ), a Gabonatermesztõk Országos Szövetsége (GOSZ), az AGRYA- Fiatal Gazdák Szövetsége részérõl.

A kísérõ események között több mint 30 elõadás szerepelt a programban, köztük a VM agrárfinanszírozás lehetõségeirõl szóló elõadásai.

Hannover után elõször itt találkozhatott a nagyközönség az év traktoraival, amelyek a kiállítás kiemelkedõ látványosságai között szerepeltek és látogatók ezreit vonzották a standokra.Az idei termékversenyen 3 nagydíjat, négy különdíjat és 10 elismerõ oklevelet nyertek a sikeres pályázók. A díjazottak ugyancsak a legnépszerûbb látnivalók között szerepeltek.

A kiállítók véleményét is tükrözõ vélemények alapján az idei - új koncepció alapján szervezett - AGROmashEXPO beváltotta az elképzeléseket. Az agrárgazdálkodást az inputoktól a logisztikáig átfogó tematika a korábbiaknál is több érdeklõdõt vonzott.

A látogatói felmérés eredményei alapján elmondható, hogy nem csak számban volt jelentõs a látogatottság, de elégedettségi szintjük is messze meghaladta a korábbi évekét.Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a látogatói felmérés eredményeit és a látogatói regisztrációból kapott adatokat, mely Önök számára is hasznos információkkal szolgálhat az AGROmashEXPO látogatói összetételére vonatkozóan.


- Látogatóink tevékenységi köre: a regisztráltak 

          - 17%-a állattenyésztéssel (41% szarvasmarha, 28% sertés, 14% baromfi, 17% egyéb állattenyésztés)

          - 68%-a növénytermesztéssel foglalkozik (35% gabona, 18% ipari növény, 17% takarmány növény, 9% szõlõ)- A látogatók 87%-a vidékrõl érkezett, legtöbben Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Csongrád megyébõl 

          - 19% megyeszékhelyrõl,

          - 30% egyéb városból,

          - 38% faluból, községbõl érkezett- 2% külföldrõl érkezett, összesen 23 országból, a legtöbben Szlovákiából, Szerbia-Montenegróból, Horvátországból, Romániából- A regisztrált látogatók 21%-a 50 ha alatt gazdálkodik, 34% pedig 50 ha felett (13% 300 ha felett)- 42% tervez gépberuházást- A kiállítás minõsítése: 

           - 92% ítéli úgy, hogy jobb, vagy azonos az idei kiállítás színvonala a tavalyival

          - A különbözõ szempontok értékelése alapján ötös skálán átlagosan 4,3 pontot kapott a AGROmasEXPO, ami kiemelkedõen magas elégedettségnek tekinthetõ. Az átlagnál magasabb volt az elégedettség: 

                    - Kiállított termékek választéka

                    - Újdonságok mennyisége

                    - Piaci információk gyûjtése, szakmai ismeretek bõvítése

                    - Kiállítók összetétele

                    - Piacvezetõ kiállítók száma


          - A látogatók 34%-a konkrét vásárlási döntést hozott a helyszínen.

          - 72% ajánlaná másnak is a kiállítást.- A látogatók átlagosan 5,8 órát töltenek a kiállításon.- 96% tervezi, hogy jövõre is ellátogat az AGROmashEXPO-ra.Amennyiben jövõre Ön is részese szeretne lenni a legrangosabb hazai agrárkiállítás csokornak, már most kösse le helyét a következõ AGROmashEXPO-ra (2013. január 30-február 2.).

Február végéig leadott jelentkezés esetén még az idei helydíj árakat vesszük figyelembe.

Várjuk jelentkezését: [email protected] AGROmashEXPO Projekt

 

 

 

Agro Napló kérdez…Mini riport az Nyitrai Istvánnal, az IKR Zrt. Gépértékesítési igazgatójával

Értékesítési szempontból hogyan sikerült az elmúlt év?

A 2011-es év a korábbinál sikeresebb volt gépértékesítés területén, de még mindig inkább egy gyenge közepesnek mondható részünkrõl. Jelentõsen rontotta az év végi várakozásainkat a hirtelen megugrott EUR árfolyam.Számítanak-e bõvülésre az eladások tekintetében?

Kisebb növekedéssel számolunk a 2012-es évben, mivel az elmúlt évek visszafogott szántóföldi beruházásai miatt a gépparkok öregszenek. Ez sokáig már nem fenntartható.Mi a vélemény, inkább munka- vagy erõgépet preferálnak 2012-ben a vásárlók?

Különösen a kombájnok darabszámának növekedése indokolt, hiszen ezek eladásai estek vissza legjobban. Emellett természetesen a munkagépek forgalmának is élénkülnie kell.Saját, forgalmazott termékeik közül mi volt a favorit 2011-ben?

2011-ben a korábbi évekhez képest talajlazítóból, sorköz kultivátorból növekedett láthatóan a forgalom.Vettek fel új terméket termékpalettájukra?

Nem történt új termék felvétele a választékunkba.Terveznek-e bõvítést a mûszaki kiszolgálásban?

A mûszaki kiszolgálás az a terület ahol mindig lehet javítani a színvonalon, gyorsaságon, és elégedettségen. Természetesen erre törekszünk is, folyamatosan új beszállítók keresésével, és hálózatunk fejlesztésével, a személyi állomány továbbképzésével. Mindenképpen növelni szeretnénk vevõink elégedettségét.

 

 

 

Austro Diesel Red Hot News

Az Austro Diesel és a Massey Ferguson folytatja gyõzelmi sorozatát a budapesti AGROmashEXPO mezõgazdasági kiállításon elnyert két fontos kitüntetéssel.

 

A Massey Ferguson elnyerte az MF7600-zal a “2012 év Nagy Innovációs Díját”. A kitüntetést egy független szakértõkbõl álló team itélte oda, amely a piacon megjelenõ 

új termékeket bírálja el.

 


 

 Az MF7600 meggyõzõ AGCO SISU POWER motorjaival és SCR új generációs e3 technológiájával, párosítva az iparágban vezetõ Dyna-váltókkal, melyekkel kimagasló teljesítményt és gazdaságosságot ér el. Új kényelmes vezetõfülkéjével és egyszerû ergonómiájával együtt az MF7600 új mértéket képez és koronáz meg a közép- és nagytraktor osztályban.Az Austro Dieselt elsõosztályú alkatrész- és szervizellátási teljesítményéért a fõdíjjal tüntették ki ebben a kategóriában.

 

 


 

Agritechnica - 5 kitüntetés, Agromash - 2 kitüntetés, amit független szakértõk itéltek oda. Úgy tûnik ezzel mondani akartak 

nekünk valamit!

 

 

 

Axiál a Jövõ Szakemberéért Program

 

A hazai mezõgazdasági vállalkozásokat érintõ generációváltás és szakember-utánpótlás területén jelentkezõ nehézségekre reagálva, egy több elembõl álló támogatási programot indított el az Axiál Kft. 2012 januárjában.Az „Axiál a Jövõ Szakemberéért” program elsõ lépéseként a cég együtt kíván mûködni a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével, az AGRYA-val. Az együttmûködés elsõsorban a pályájuk elején álló fiatal mezõgazdasági vállalkozókat célozza meg és az agrártechnikához kapcsolódó korszerû gyakorlati ismeretek átadását tûzte ki feladatául. A gyakorlatban ez többszörös együttmûködést jelent a két szervezet részérõl. Az Axiál Kft. részt vett a 2012. február 24-én megrendezésre került Fiatal Gazda Konferencián, és a jövõben megjelenik a szövetség által szervezett regionális oktatásokon. 2012. március 22-24 között az Axiál Szakmai Napok keretén belül pedig szintén egy Fiatal Gazda Konferencia kerül megrendezésre.

Második elemként a korábbi évek gyakorlatát folytatva a középiskolai és felsõoktatásbeli gépész szakemberek képzése mellé áll a cég. Az Axiál Kft. több mint negyven leendõ szakember gyakorlati oktatásában vesz részt egy gyakornoki programon keresztül. Ennek célja, hogy a gazdálkodók mellett az egyes vállalkozásokban különbözõ szinten dolgozó leendõ gépszerelõk, gépkezelõk, és mûszaki szakemberek is versenyképes, a legkorszerûbb gépek és technológiák ismeretén alapuló tudással lépjenek ki a munka világába.

 

 


A gyakorló szakembereket és gépkezelõket célozza az Axiál Akadémia név alatt összefogott oktatási program, mely elméleti és gyakorlati elemeket is ötvözve a cég által forgalmazott gépek kezelésének és üzemeltetésének gyakorlati képzésére összpontosít. A cég bajai oktatási központjában és a gyakorlati gépbemutatókon keresztül már az elmúlt idõszakban is évente több mint ezer szakember kapott friss és korszerû kezelõi és üzemeltetési ismereteket.

Az

Agrometeorológia
Csapadék