MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.01.27.

A-tól Z-ig a Magtár Kft. kínálatából
Szentlõrinci GAZDANAPOK - a fejlõdõ vidék vására
A mezõgazdaság pozitív jövõkép

 

A-tól Z-ig a Magtár Kft. kínálatából

 

A MAGTÁR Kft. a BAUER öntözési és hígtrágyakezelõ gépek magyarországi forgalmazójaként a RAINSTAR öntözõdobot állította ki a második alkalommal megrendezett AgrárgépShown, Etyeken. Az alapmodell bármely területi formához és mérethez megfelel, költség- és energiatakarékos öntözést, kényelmes kezelést és magas üzembiztosságot biztosít hosszú idõn keresztül. Öntözõgép kínálatukban megjelent a PIVOT-rendszerek mellett az új technikai megoldásokban bõvelkedõ saroköntözõs (CORNER) rendszer is.Standjuk egyik fõ látványossága a KRONE önjáró silózója volt (KRONE BIG X) – egy 510 lóerõs modell –, amely már képes egy 120-130 tonna/órás betakarítási teljesítményre kukoricában. Ráadásul kiváló fogyasztási értékeket mutatva; akár a 0,6-0,7 liter/betakarított tonna is elérhetõ 100 százalékos szemroppantás és egyenletes szecskahossz mellett. Újdonság a KRONE BELLIMA fixkamrás bálázó, amely a régi KR-130-as típusnak a továbbfejlesztett változata. A KRONE COMPRIMA nagyon tömör, nagy súlyú bálákat képes készíteni, ráadásul hiába fixkamrás, 5 cm-enként mégis változtatható a bálaátmérõ 1,25–1,5 méterig. A nagyszámú munkagépkínálat mellõl azonban nem hiányozhattak a 21 éve forgalmazott MASSEY FERGUSON erõgépek sem.

 
 

 

 


 

 

 

Szentlõrinci GAZDANAPOK - a fejlõdõ vidék vására

 

Idén újabb tíz évre szóló szerzõdést kötött az ország negyedik legnagyobb mezõgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása és vására, a Szentlõrinci Gazdanapok megtartásáról a helyi önkormányzat és a Baranya Megyei Vállalkozói Központ. A BMVK legnagyobb projektje 1994-ben indult útjára, sikerességének záloga pedig a Szentlõrinc városával közös áldozatvállalás, az egyenrangú felek korrekt partnerkapcsolata.Az idei Gazdanapok augusztus 10–12-dike között a szakkiállítások tematikájának megtartása mellett kiemelkedõen a helyi termelõkrõl szól. Céljai között elsõdleges szerepet kap a régió és az ország mezõgazdasága valamint élelmiszeripara szinte teljes vertikumának megjelenítése. De kiemelt célkitûzés a hazai termékek és a vidék értékeinek, kultúrájának, hagyományainak közvetítése, illetve a vállalkozás- és vidékfejlesztési célok támogatása – ezzel is hozzájárulva az ország gazdaságának, különös tekintettel a vidék felemelkedéséhez.A Gazdanapok bemutatkozó lehetõség a mezõgazdasági vállalkozóknak, az õstermelõknek, kereskedõknek és a szolgáltatóknak valamint a hagyományos kézmûves mesterségek képviselõi számára is – ugyanakkor a mezõgazdasági innovációk, az új módszerek és technológiák is teret kapnak a rendezvényen.Nem hiányoznak majd természetesen a kóstoló standok, a szabadtéri gép- és a gazdasági haszonállat bemutatók, továbbá a szórakoztató programok sem, mint ahogy a szakmanapokon a neves elõadók és az agárpolitika képviselõinek konferenciái sem.Olvassa online    


 

 

 


 

 

 Mirõl beszélünk, amikor a fû szilázs minõségérõl beszélünk?

 

UBM megoldások takarmánytartósításra

 

Mikotoxin vizsgálat könnyen, a Noack Kft-tõl!

 

Szaktanácsadói állásajánlat

 

 

 

 


 

 

 

A mezõgazdaság pozitív jövõkép

 

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) társelnöke, Kesjár Kamilla és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. elsõ embere a jövõbeni együttmûködésrõl írtak alá szerzõdést az AGROmashEXPO-n.
A kooperáció a versenyképes, és hosszabb távon is fejlõdni tudó családi gazdaságok – mint az agrárium meghatározó szereplõi – speciális igényeire épül. Az Axiál fontos feladatának tartja a társadalmi felelõsségvállalást, így a jövõ nemzedékek szakmai generációjának támogatását. Az AGRYA számára pedig kiemelten fontos, hogy az új technikákra és technológiákra, a változásokra különösen nyitott fiatal gazdálkodói réteg minél több információt kapjon az innovatív megoldásokról illetve a technikai újdonságokról.

Az együttmûködés keretében az Axiál részese a 2012 februári Fiatal Gazda Konferencia programjának, az Axiál Szakmai Napok keretében pedig külön sor kerül a fiatal gazdákat megcélzó szakmai eseményekre. De jó szülõ módjára ott áll majd az Axiál az AGRYA mögött a Vidék Kaland Hivatásos Program, az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok szakmai rendezvényeinek összeállításában és az Axiál a Jövõ Szakemberéért program keretein belül is.A partnerek abban bíznak, hogy együttmûködésük közép és hosszú távon segít abban, hogy a magyar mezõgazdaság és a gazdálkodók még jobban be tudják tölteni szerepüket az élelmiszer-elõállításban éppúgy, mint az agrárium társadalmi és szociális területén. Az eredményes mezõgazdaság a munkájából tisztességesen megélni képes sikeres gazdákat, fejlõdni képes, nyereséget termelõ agrárérdekeltségû cégeket és elégedett fogyasztókat jelent.A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és az Axiál Kft. jövõbeni együttmûködésérõl    Legyen Ön is fültanúja  Új Mezõgazdasagi Magazin videója 

 

 


 

 

 


Nagyításhoz katt a képre