MENÜ

Etyeki elismerések

Oldalszám: 94
2014.01.27.

A második alkalommal megrendezett AgrárgépShow az eddigieknél is nagyobb területen, mintegy 15000 m2-en fogadta látogatóit. A szervezõ Babilon-csoport felkérésére alakult szakmai bizottság elbírálása alapján több díj is kiosztásra került.

 

Teljesítmény, gazdaságosság és stabilitásAz IKR Zrt. által forgalmazott gépcsalád négy modellje 300 és 390 Le közötti maximális motorteljesítménnyel áll a magyar gazdák rendelkezésére. A New Holland legnagyobb merev felépítményes erõgépcsaládja a T8-as, melybõl a New Holland 390 típus nyerte el az AgrárgépShow kiállítás fõdíját. A gépcsalád négy modellje 300 és 390 Le közötti maximális motorteljesítménnyel áll a magyar gazdák rendelkezésére, melyek megfelelnek a Tier IV-es környezetvédelmi normának. Az Ultra Command sebességváltók teljes tartományban PowerShift fokozatváltásra képesek 40 vagy 50 km/h-ás végsebességet biztosítva. A T8-as 3450 mm-es tengelytávja a legnagyobb a kategóriájában a piacon kapható hasonló erõgépek között. Az alapfelszereltség része a rugózott kabin, opcióként kérhetõ a rugózott mellsõ híd. A gyári mellsõ függesztés és front TLT kihajtás segítségével frontnehéz súlyú függesztésû munkagépek széles skálája üzemeltethetõ. Minden New Holland T8-as rendelkezik automatizált szántóföldi és országúti funkciókkal, valamint programozható táblavégi forduló funkcióval is. A traktorok rendelhetõek integrált GPS vezérelt kormányautomatizálási rendszerrel.Az érintõképernyõs IntelliView III monitor segítségével olyan információkhoz juthatunk, mint a kihelyezett szelepek idõzítése és aktuálisan beállított percenkénti átfolyása, a motor fordulat, aktuális sebességfokozat stb.

Väderstad szakmai különdíjA Vaderstad Kft. a TEMPO F6 szemenkénti vetõgéppel – a szakmai zsûri döntése alapján – elnyerte a kiállítás szakmai különdíjat. A TEMPO vetõgép elõször 2011 szeptemberében mutatkozott be a nemzetközi szaksajtó elõtt, amit az Agritechnica kiállításon való bemutatkozás követett. A hazai vásárlóközönség a tavalyi év decemberében ismerkedhetett meg elõször az eddigi legnagyobb költségvetésû projekt végeredményével. A vetõgép lelke a fejlesztõjérõl elnevezett GILSTRING magadagaló, mely nagy sebesség mellett (max. 18 km/h) is precíz magkijuttatást tesz lehetõvé. A piacon elérhetõ vetõgépek mechanikus vagy vákuumos adagolót használnak, míg a Tempo nyomott levegõs, ún. POWER SHOOT technikával dolgozik. Ezzel a megoldással csökken a kijuttatandó mag ütközéseinek száma, valamint csökken a magszállításból adódó pontatlanság.

 


Antos Gábor a bizottság nevében adja át a díjat

a Vaderstad Kft. ügyvezetõjének, Kalmár Tibornak

 

 Az Agro Napló januári lapszámában megjelent, a Väderstad Tempo szemenkénti vetõgépet tárgyaló cikkünk a következõ ITT olvasható.