MENÜ

Kalászvédelem új fúvókái

Oldalszám: 28
2014.01.24.

A kalászvédelem az idei évben még nagyobb jelentõséggel bír, mert az aszály miatti vontatott fejlõdés, és gyenge bokrosodás miatt kisebb termésmennyiség várható. Ezért még nagyobb körültekintést igényel, hogy megvédjük azt a „keveset”.

 

 

A permetezes.hu csapata szeretné bemutatni az idei év újdonságait, melyek remélhetõen segítséget nyújtanak a gazdálkodóknak, hogy a lehetõ legjobb minõségû terményt tudjanak elõállítani.A kalászkezelések alapvetõ feltétele, hogy a haladásnak megfelelõen a kalász teljes hosszában és az elsõ és hátsó felén is megfelelõ mennyiségû szert vigyünk fel. Sok növényvédõ szer gyártó cég speciális viaszoló anyagokat használ a hatás fokozására. A kellõ fedettséget a hagyományos egysugaras fúvókák csak légrásegítéses szórókeret használatával tudják elérni. Mivel nem mindenki engedheti meg magának ezt a technológiát, ezért a fúvókagyártók megalkották a duplasugarú fúvókákat. Az eddig már ismert speciális fúvókák köre tovább bõvült az idei évben.A duplaréses fúvókák legújabb generációja már nem szimmetrikus 30-30°-ban tér el a függõlegestõl, hanem aszimmetrikusan. A dõlésszögek gyártónkét változnak, valamint a speciális megoldás többlet tartama is, mert van olyan gyártó, aki nagyobb sebességû permetezésre „buzdít”.

 


 

 Más gyártó az elõnyt abban látja, hogy az egyik sugár a kalászra fókuszál, míg a másik az állományba is behatol, de alapvetõ, hogy a kalász mindkét oldalán a lehetõ legnagyobb legyen a fedettség. A felhasználói igényekhez igazodva természetesen a légbeszívásos kivitel a legkelendõbb, mely igazodik a hidas gépek területteljesítményéhez és nagy sebességéhez.

 

 


 

 A permetezés-technikai fejlesztések – követve az új fúvókatípusok megjelenését – a kalászvédelem területére koncentrálnak. Sokaknak még a duplaréses fúvóka is újdonságként hat, és már itt is a következõ generáció, mely új lehetõségeket biztosít a felhasználók számára.Tartson lépést a növényvédelem területén is a lehetõségeivel, hogy ne maradjon le a többi gazdálkodótól.

 permetezes.hu csapata