MENÜ

Väderstad tavaszi országjáró körút

Oldalszám: 57
2014.01.24.

Az optimális vetési idõ jelentõségére tavaszi roadshow keretében hívta fel a figyelmet a Väderstad, különös tekintettel azokra a technológiai, növényvédelmi és tápanyag-utánpótlási szempontokra, amelyekkel a termésbiztonság fokozható. Az országjáró körút bólyi állomásán az Agro Napló is részese lehetett a nagy sikerû rendezvénynek.

 

 

Kalmár Tibor, a Vaderstad Kft. ügyvezetõje a bemutatókon felhívta a figyelmet arra, hogy a sikeres termelés a legmegfelelõbb vetésidõben történõ, nagy sebességû vetéssel kezdõdik – ez betakarításkor a nedvességtartalomban és költségben is megtakarítást jelent. Az elmúlt évek szélsõséges idõjárása arra sarkallja a gazdákat, hogy egyre inkább a korai és gyors vetést illesszék a technológiájukba. Az optimális vetésidõ elérése után ugyanis minden nap késedelem mintegy 0,5%-kal magasabb szemnedvességet jelent betakarításkor.

 


Kalmár Tibor, a Vaderstad Kft. ügyvezetõje

 

 

 

A precíz vetõgépek kiválóan alkalmasak a tõtáv-egyenletesség biztosítására és a vetésmélység-egyenletesség garantálására – így a kelés és ezzel arányosan a betakarításkori szemnedvesség egységes lesz. A nagy sebességû szemenkénti vetés lényege tehát egyértelmûen a teljesítménynövelés. A jelenleg piacon lévõ gépek ezt átlagban 7–9 km/h sebességgel tudják teljesíteni – a Väderstad azonban olyan nagy teljesítményû gépet kínál a Tempoval, amelyik a 12-15 km/h melletti sebesség esetén is pontos munkát végez. Természetesen egy ilyen tempó mellett már olyan illeszkedõ technikát kell alkalmazni, amely a kezelõt leginkább kiszolgálja. Ahhoz azonban, hogy a terméseredmény a legkedvezõbb lehessen, az elsõ lépésnél, a talaj elõkészítésénél kell a legnagyobb gonddal eljárni.Az ágazat legelhivatottabb talajkímélõ technológia szakértõje, Dr. Birkás Márta professzor asszony minden olyan rendezvényen szívesen részt vesz – többek között a Vaderstad Kft. bemutatóin –, ahol a gyakorlatban szemléltetheti azt, hogy milyen megoldásokkal lehet a talaj nedvesség- és tápanyagtartalmát leginkább megõrizni. A klímaváltozás és a szélsõséges idõjárások okozta kihívások arra kényszerítik az agrárium szereplõit, hogy mindinkább megõrizzék a talajban rejlõ értékeket – a jövõ kihívásainak pedig csak egy olyan perspektivikus gondolkodással lehet megfelelni, amely a talajkímélést a legfontosabb gazdálkodói tevékenység egyikeként határozza meg.A Väderstad az elmúlt másfél évtizedben minden esztendõben megtartotta országjáró körútját, ezzel is biztosítva a gazdákat arról, hogy az õ érdekük a cég ügye is. Az 50 éves születésnapjára készülõ Väderstad gyár idén jubileumi akciókkal várja partnereit.

 

 

 

 

 

Kiváló évkezdet a Massey Fergusonnál - 2 díj és egy bemutató körútEzévben a hagyományos Massey Ferguson – Väderstad országjáró körút már egy tavaszi rendezvénysorozatot is magában foglal, a szokásos nyári állomások mellett. Úgy éreztük, a gazdák körében nagy igény mutatkozik, hogy munka közben is megtapasztalják magas minõségû gépeinket. Ennek szellemében mutattuk meg traktorainkat 120-tól 370 Le-ig.

 

 


 

 A kiváló évkezdet mellett külön öröm számunkra, hogy egyedüli cégként a piacon, az idei AGROmashEXPO-n két díjat is bezsebelt a MF. Mindkét elismerést a független és szakértõ zsûri ajánlotta oda, amelyek közül a verseny fõdíja, a Nemzetközi Innovációs Nagydíj az MF 7624 Dyna-VT traktornak, míg az Innovációs Különdíj a „Premium Profi” 24 órás alkatrészellátási rendszernek szólt.Az új MF 7600-as sorozat elismerésében a kiváló termelékenység, a jövõbelátó, de mégis egyszerûen használható fejlesztések, valamint a megújult fülkekialakítás a multifunkciós joystick kezelõkarral játszottak kulcsszerepet. Ezek a tulajdonságok azonban egyetlen célt és üzenetet szolgálnak: a kezelõnek a leggazdaságosabb, a legjobban használható (mind szántóföldön, mind szállításban), valamint a legnagyobb kényelemben üzemeltethetõ traktort biztosítani.Szervizszolgálatunk elismerésének kulcsösszetevõi az éjszakai szállítás, a 24 órán belüli alkatrészellátás Magyarország bármely pontjára, valamint az ügyfélközeli hétvégi és aratási ügyeletek voltak. Ennek a teljesen automatizált és számítógép vezérelt rendszernek számunkra azonban a legnagyobb elõnye, hogy ügyfeleink megnyugvással tudnak dolgozni, nem kell félniük a gépek hosszú állása miatt, nincsenek aratási szezonban álló kombájnok, bérmunkából kiesõ gépek. Egy szóval biztosított a teljes gazdaság eredményes mûködése.

 Lõwi Barna marketing, Austro Diesel GmbH