MENÜ

Gumiabroncsok kombájnokra

Oldalszám: 71-72
Antos Gábor 2014.01.24.

A gazdák most még egy kis esõt várnak, remélve a minél jobb termés elérését, de gondolataik már a kombájnok felkészítésének munkálatai körül forognak. E tekintetben nem kerülheti el a szerelõk figyelmét a kombájnok gumiabroncsainak, különösen a mellsõ hajtókerék köpenyek állapotának ellenõrzése sem.

 

 

 

Ha cserélni kell, akkor érdemes a célnak legjobban megfelelõ márkát választani, hiszen a gyártók nagy erõket fordítanak a betakarítógépek – köztük a gabonakombájnok – gumiabroncsainak fejlesztésére. Cél a teherbíró képesség növelése, mert a mai korszerû kombájnoknak egyre nagyobb a teljesítménye, a magtartály-mérete, és ennek következtében a gép tömege. Ugyanakkor behatárolja az abroncs szélességét, hogy a KRESZ által korlátozott a gépszélesség (max. 3,5 m), konstrukciós szempontból 2–2,2 m fölé nem növelhetõ a gumiabroncs külsõ átmérõ, és figyelemmel kell lenni a talajvédelemre, ezzel összefüggésben pedig a káros talajtömörödés elkerülésére is. A gyártók ezeket a feltételeket a lehetõségekhez képest a minél nagyobb külsõ átmérõjû, a minél szélesebb, és a minél kisebb belsõ átmérõjû (felni átmérõjû), fõleg radiál szerkezetû gumiabroncsokkal próbálják teljesíteni. Jó példa erre többek között a Continental SVT, a Goodyear Optitrac R+, a Trelleborg TM 2000 (1. kép), az Alliance Agri-Star (2. kép), vagy a Michelin MegaXBib típusai, sõt a legkorszerûbb ezen a téren a Michelin CerexBib abroncsa.

 

 


1. kép: Trelleborg TM 2000

 

 


2. kép: Alliance AGRI-STAR

 

 

Az ilyen „ballonos” gumiabroncsoknak kellõen nagy a térfogata, így viszonylag kis belsõ levegõnyomás alkalmazásával is jelentõs mértékû a teherbíró képességük, hiszen ez a benne lévõ levegõ mennyiségével arányos, amit pedig a levegõtérfogat és a levegõnyomás határoz meg. Ezt jól szemlélteti a diagram, amely a nagy teljesítményû kombájnokon a manapság általánosan használt 800 mm névleges profilszélességû, 2 m külsõ átmérõjû és 32 coll belsõ átmérõjû, különbözõ terhelési indexû radiál mezõgazdasági gumiabroncsok teherbíró képesség alakulását mutatja a belsõ levegõnyomás függvényében. Ismeretes, hogy a gumiabroncsok terhelhetõsége a sebességtõl is függ. Ez a kombájnoknál különösen figyelemre méltó, mert munkasebességük ciklikus terhelés mellett nem magasabb, mint 10 km/h, ekkor radiál abroncs esetén mintegy 30–50%-kal lehet nagyobb a terhelés a katalógusban megadott névlegeshez képest.

 

 


 

 

Német szakemberek a dlz szaklap szervezésében ismert multinacionális gyártók (Michelin, Goodyear, Continental) 800/70 R32 méretû, kombájnok hajtókerekéhez ajánlott korszerû gumiabroncsait vették nagyító alá egy szántóföldi teszt keretében. A különbözõ mûszaki adatok és más fontos jellemzõk összehasonlításával az volt a céljuk, hogy megkönnyítsék a vevõknek az adott körülményekhez illetve az igényekhez legalkalmasabb típus kiválasztását. A vizsgálat kiterjedt a gyári jellemzõk mellett a szántóföldi viselkedésre és a vonóerõ-kifejtésre. Az eredményeket a táblázat kivonatosan foglalja össze, amelybõl kitûnik, hogy a külsõ átmérõ kivételével a többi fontos paraméterben szignifikáns eltérések tapasztalhatók, amelyek alapján a Michelin abroncsok teherbíró képessége illetve használati értéke mutatkozik a legnagyobbnak. Közülük is az Ultraflex technológiával gyártott CerexBib típust érdemes tanulmányozni, mert a vizsgálati adatok szerint ez felel meg legjobban az elvárt követelményeknek. Újszerû vázszerkezete a hagyományoshoz képest 20%-kal nagyobb mértékben terhelhetõ alacsonyabb belsõ levegõnyomás mellett, utóbbi pedig nagyobb felfekvõ felületet, ezáltal kisebb felületi nyomást eredményez a talajra. A többiekhez képest, viszonylag alacsony – mintegy 25%-kal kevesebb – belsõ levegõnyomás alkalmazásával, felfekvési felülete talajon közel 15%-kal nagyobb az összehasonlításban szereplõ második legnagyobb értéknél, bordáinak besüllyedése pedig a legkisebb.

 


 

 

Látható, hogy ennek a típusnak a bordamagassága a legkisebb, ami a normál (száraz) talajviszonyok esetén jelent elõnyt a vonóerõ-kifejtésben. A komfort és a biztonság tekintetében a szubjektív megfigyelések alapján szintén a legjobb eredményekkel bír a kormányzás, a rugózás, a lejtõs területen történõ haladás, az öntisztulás és nem utolsó sorban a kombájn mozgásához szükséges vonóerõ terén. Igaz, a beszerzési ára ennek a legmagasabb a hazai piacon is, de ez a ráfordítás kedvezõen megtérül alkalmazási elõnyeinek köszönhetõen.

Aratáskor bevetésre kerülnek a bálázók és a pótkocsik is. Ezeknél is fontos a széles, nagy légterû gumiabroncsok használata a talajterhelés csökkentése végett.

Érdemes az új, korszerû, radiál implement gumiabroncsokat választani. Ezekbõl az Alliance, a Trelleborg és a Vredestein (3. kép) kínálata széles körû. Már 800/45 R30,5 méret is rendelkezésre áll némelyiküknél. A legmegfelelõbb megvásárlásához itt is érdemes szakkereskedõkhöz fordulni.

 

 


3. kép: bõvült a Flotation Trac mezõgazdasági abroncs-család

 

Antos Gábor