MENÜ

Mechanikus gabonavetõgépek vetés elõtti ellenõrzése

Oldalszám: 81
2014.01.23.

Ismét elérkezett az õszi munkák ideje, így természetesen az õszi gabonák vetése is aktuális. Az alábbiakban segítséget kívánok nyújtani a gazdáknak ahhoz, hogy a vetési szezont zökkenõmentesen tudják kezdeni. Az átláthatóság kedvéért egy táblázatban* foglalom össze a leellenõrizendõ alkatrészeket és az esetlegesen elõforduló hibákat, illetve azok elhárítási módját.

 

 

A vetõgép és a traktor összekapcsolása elõtt mindenképpen ajánlott átnézni az alábbiakat, mert az idõben észlelt hiba és annak kijavítása megelõzi a szezonban való bosszúságot, akár a gép többnapos kiesését a munkából.

 


 

 

A mai magas vetõmag- és gabonaárak mellett érdemes tökéletesen felkészített géppel dolgozni, hogy aratás után elégedettek lehessünk a termés mennyiségével. Ha akár csak 5% terméstöbbletet jelent a jól felkészített vetõgép és a pontos vetés, akkor az már hektáronként mintegy 10 000–15 000 Ft többletbevételt jelent. Már csak ezért is érdemes odafigyelni a gép állapotára!

Remélem, hogy az összefoglalóval magam is hozzájárulok az új gazdasági év egyik legfontosabb munkája, a vetés tökéletes elvégzéséhez.

 


Nagyításhoz katt a képre

 

 

 


Nagyításhoz katt a képre