MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2012/09 > Aktuális GDP import WTO

Az orosz WTO-tagság agrár-külkereskedelmi vonzata

Egy 18 éve tartó tárgyalássorozat végén a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) most már Oroszországot is felvette tagjai közé. Az orosz WTO-csatlakozástól jelentõs könnyítéseket várnak a világ agrárexportõrei, köztük Magyarország is. Oroszország számára a WTO-tagság az elõnyök mellett számtalan veszéllyel is járhat. 2012. augusztus 22. óta Oroszország teljes jogú tagja a WTO-nak. Gyakorlatilag már tavaly decemberben felvették, de Oroszország részérõl az orosz parlamentnek még ratifikálnia kellett a szerzõdést. Ez pedig az orosz elnökválasztás körüli belpolitikai harcoknak köszönhetõen több mint fél évig elhúzódott, és csak ez év július középen történt meg.

Szakfolyóirat > 2012/09 > Aktuális Őstermelő tevékenység költség

Az õstermelõi költségek elszámolása

A mezõgazdasági õstermelõ − néhány eltéréssel − költségeit az egyéni vállalkozókra vonatkozó szabályok szerint érvényesítheti. Költségnek csak a bevételszerzõ tevékenységgel közvetlenül összefüggõ, kizárólag a bevétel megszerzése, a tevékenység folytatása érdekében a naptári évben ténylegesen kifizetett, szabályszerûen igazolt kiadás minõsül, kivéve, ha a törvény a kiadás tényleges kifizetésétõl függetlenül minõsít költségnek valamely tételt. Az áfatörvényben meghatározott bizonylat kiállítására kötelezett adózótól történõ vásárlás esetén a kiadás igazolására kizárólag számla, egyszerûsített adattartalmú számla, gyûjtõszámla, számlával egy tekintet alá esõ okirat alkalmas. Egyéb esetekben a kiadást olyan bizonylattal kell igazolni, amely tartalmazza a költség összegének megállapításához szükséges valamennyi adatot. Erre alkalmas lehet például az adásvételi szerzõdés.

Szakfolyóirat > 2012/09 > Aktuális AXIÁL Kft. CLAAS Case IH

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

  A BERTHOUD MÉG SZÉLESEBB AXIALE SZÓRÓKERETEKET KÍNÁL A Case IH bemutatja az új Farmall A szériát – még sokoldalúbb, még mozgékonyabb, még hatékonyabb A leginnovatívabb mezõgazdasági gépgyártó listáján a John Deere A SERIOUS MACHINERY legfrissebb hírei A Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktora megérkezett a „világ közepére” Németországba BETIMAX 'R': kibõvült a Joskin élõállat-szállító pótkocsi választéka Cenius mulcskultivátor: új verzió, új felszerelés Claas Nemzetközi sajtótájékoztatóDíjnyertes Optima kombinátor, DiscMaster tárcsa a gyakorlatban - Multiva a Farmer-Expo-n Egy gazda megvette 15. Rapid vetõgépét Új mûtrágyaszóró kompetencia központ Új változókamrás bálázó a Lely-tõl

Szakfolyóirat > 2012/09 > Aktuális MATESZ auditálás példányszám

Hitelesített kiadó - auditált példányszám

Az Agro Napló a hazai agrárszaklapok közül az egyetlen, amely igazoltan több mint 12 ezer lapot küld ki névre szólóan, postai úton – és ezt hitelesíttette is. Hogy mit is jelent valójában a példányszám auditálás, és milyen garantált biztonságot jelenthet ez egy médium partnerei számára, arról beszélgettünk Burlacu Liviuval, a MATESZ fõtitkárával.