MENÜ

A STEYR traktorok kizárólagos hazai forgalmazója az Agro-Tipp Kft.

Oldalszám: 61
2014.01.22.

Megérkeztek az elsõ STEYR traktorok, amelyek kizárólagos hazai forgalmazására áprilisban kötött szerzõdést az Agro-Tipp Kft. Ez alkalomból mutatjuk be az Agro Napló olvasóinak a jónevû erõgépek hivatalos importõrét.

 

 

Rikkert Zsolt igazgatótól megtudtuk, hogy megalakulásakor, 1996-ban még kizárólag mezõgazdasági gépalkatrész forgalmazással foglalkozott az Agro-Tipp Kft. – amely magyar munkagép alkatrészek értékesítõjeként jelent meg az agrárgépészettel foglalkozó hazai cégek sorában. Kezdetben Szekszárdon még bérelt telephelyükrõl szolgálták ki megrendelõiket, majd 1999-ben megvásárolták elsõ saját, 150 m2 fedett raktárral és irodával, valamint 3000 m2 területbõl álló bázisukat a tolnai megyeszékhelyen.Idõközben megkezdték a CASE vetõgép-, traktor- és kombájnalkatrészek importálását Németországból, majd egyre nagyobb arányban jelentek meg kínálati palettájukon a „nyugati” munkagépek alkatrészei, amelyek értékesítése ma is a cég fõ árbevételét képezi. Dinamikus növekedésüket jellemzi, hogy 2003-ban egy 300 m2 alapterületû raktár megvásárlásával bõvítették a telephelyüket. Az immáron kibõvült felületen megkezdték a JOHN DEERE és a NEW HOLLAND traktorok és kombájnok alkatrészeinek forgalmazását is.A 6-os számú fõút mellett, Tolnán épült új beruházásuk eredményeként létrejött komplexumot 2011-ben vették birtokba. A legkorszerûbb igényeknek megfelelõ telephely 2 hektár területen fekszik, 1000 m2 korszerûen berendezett raktárat, 300 m2 minden igényt kielégítõ szervizt és 360 m2-es irodaépületet foglal magában. A gépek tárolására még az évben építettek egy 500 m2 alapterületû fedett géptároló illetve -bemutató csarnokot. A telephely használatbavételét követõen szerviztevékenységük elsõsorban CNH gépek teljes körû javítására terjed ki, de igény esetén JOHN DEERE gépek javítását is végzik – természetesen továbbra is ellátva a tõlük megszokott minõségben a CASE-IH és a NEW HOLLAND gépek teljes körû szervizelését. A fordulópont egyébként 2011 novemberében jött el a cég életében, amikor eladták elsõ CASE MAGNUM erõgépeiket, ezt az idõpontot tekintik gépkereskedelmi tevékenységünk megkezdésének.

 


1000 m2-es raktár gondoskodik a teljes körû alkatrészellátásról

 Az Agro-Tipp mérföldköve ahhoz az eseményhez kötõdik, amikor 2012. április 2-án Brno-ban aláírták a STEYR gépek magyarországi forgalmazására vonatkozó importõri szerzõdést. A STEYR traktorok értékesítése komoly feladatot ró a cégre – egyrészt logikusnak tûnik, hogy a szinte a nulláról induló értékesítés csak sikeres lehet, másrészt azonban bonyolítja a helyzetet, hogy a traktorsor nem teljes. A sikerük záloga lehet azonban, hogy a STEYR név jól cseng a magyar piacon, és ez a további traktorok eladásának alapja lehet.

 


2012. április 2-án az Agro-Tipp No.1. Kft. importõri szerzõdést írt alá a CNH International SA-val, a STEYR traktorok magyarországi forgalmazására

 

 

Az elsõ gépek már meg is érkeztek telephelyükre, ahol az 55 LE és 230 LE közötti kategóriában tudnak erõgépeket ajánlani. A teljes kínálatból érdemes kiemelni a traktorsor 8 db rendkívül gazdaságosan üzemeltethetõ, fokozatmentes (CVT) váltóval szerelt modelljét 130 LE-tõl 230 LE-ig. A STEYR traktorgyár termékei egyébiránt három nagy területen vannak jelen az Európai piacon: a szántóföldi növénytermesztésben, az erdészeti valamint a kommunális erõgépek sorában számontartva. Az Agro-Tipp fõ csapásirányként a szántóföldi növénytermesztés traktorait kívánja forgalmazni, de a jövõben az erdészeti és kommunális szegmensben is szándékoznak piaci részesedést szerezni. Mûhelyükben a STEYR-ek garanciaidõn belüli szervizelését és javítását, illetve a garanciaidõn túli idõszakos szervizelést is végzik. A helyszíni javításon túl, nagyobb javításigény esetén pedig beszállítják a gépeket tolnai szervizükbe, és ott végzik el a szükséges munkálatokat – legyen az akár átalánydíjas javítás vagy mûszaki állapotfelmérés, mûszeres diagnosztika illetve a motor, a hidraulika és a hajtómû állapotának felmérése olajvizsgálat segítségével.A cég közel jövõbeni terveiben szerepel a STEYR erõgépekhez tartozó teljes munkagép kínálat biztosítása, és az a nagyszabású fejlesztés is, amelynek keretében a STEYR traktorok értékesítésére, szerviz- és alkatrészellátására rövid idõn belül országos kereskedõi hálózatot építsenek ki.Az Agro-Tipp által forgalmazott gépek vásárlását a Deutsche Lízing és a CNH International SA. kedvezményes finanszírozási konstrukciói segítik – érdemes ajánlatukat kérni bármely gépkategória tervezett vásárlásakor.Minden további információ elérhetõ a cég honlapján, ahol többek között a típusválasztékokról is tájékozódhatnak: www.agrotipp.hu