MENÜ

Bonafarm Nagydíj-esõ: A Bóly Zrt. és a Bábolna Takarmány szakmai elismerése

Oldalszám: 91
2014.07.29.

A Dél-Dunántúl legnagyobb hagyományos kiállításán, a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon (augusztus 9–11-én) a szakmai zsűri két nagydíjat ítélt oda. Az Innovációs Nagydíjat a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Mezőgazdasági Nagydíjat a Bóly Zrt. nyerte.

 

 

Az állatokat, technológiai újdonságokat bemutató kiállítást dr. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelõs államtitkára nyitotta meg, majd szakmai fórumon válaszolt a földtörvény céljait és hatásait, valamit az állattenyésztés kilátásait firtató kérdésekre.

Elsõ alkalommal rendezték az Agro-Match nemzetközi üzletember találkozót. A kiállításon a Bonafarm Csoport vállalatainak képviselõi igényesen felépített standunkon, kultúrált körülmények között fogadták partnereinket.

Ádám János, a Bóly Zrt. vezérigazgatója – többek között – tárgyalt a standunkra látogató Dr. Feldman Zsolttal. A helyettes államtitkárt tájékoztatta a cégcsoport terveirõl, eredményeirõl és gondolatot cseréltek a mezõgazdaság idõszerû kérdéseirõl.

 


Ádám János, a Bóly Zrt. vezérigazgatója veszi át a díjat (jobbról)

 

 

A rendezõk a nagyközönség szórakoztatásáról is gondoskodtak. A kiállítás alkalmával nagy sikerrel tartották a szeptember 15–16-án Budapesten, a Hõsök terén megrendezésre kerülõ Nemzeti Vágta szentlõrinci elõfutamát.

A futam gyõztese a Bonafarm-Bábolna Takarmány, a tizenháromszoros fogathajtó világbajnok Lázár-testvérek tapasztalatai alapján kifejlesztett Mythos világbajnok lótakarmányát kapta ajándékba (Mythos a világ legeredményesebb fogatlova).

 

 

 

AZ INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ

 

A gazdasági állatok növekedésének legintenzívebb szakasza a fiatal életkorra jellemzõ. A nagy genetikai potenciál kiaknázásának – általában – a takarmányfelvevõ-képességük szab határt.

Gyakorlati példák sora bizonyítja, hogy a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a PIGGY MILK kocatejpótló, valamint a HYRO-GEL termékével és a NAPOS BAROMFI TAKARMÁNYOZÁS PROGRAMJÁVAL komplex módon segíti a fiatal állatok /sertés, baromfi/ eredményes felnevelését.

 

 

A Nagydíj odaítélésének indoklása

„A hatalmas populációval, gyakorlati körülmények között elért eredmények alapján megállapítható, hogy a PIGGY MILK, továbbá a Bábolnai Napos Takarmányozási Program (Prestarter-takarmány és Hydro-gel) használata kedvezõen hatott a malacok és a brojlercsirkék teljesítményére.

A bizonyíték: 500 ezer malac és 7 millió napos baromfi válasza az új, egyedülálló, korszerû komplex bábolnai takarmányozási módszerre”.

 

 

A MEZÕGAZDASÁGI NAGYDÍJ

A kiállítás másik sikere a Bóly Zrt.−Dalmand Zrt. közös pályázatára odaítélt Mezõgazdasági Nagydíj: A Bóly Zrt. növénytermesztési ágazatánál alkalmazott talajkímélõ mûvelési technológia elõnyös a növény fejlõdésére, egyúttal alkalmas a káros klímahatások – kiszáradás, nitrogén- és porlemosódás, ülepedés, talajelhordás − csökkentésére, összességében a szélsõségek enyhítésére.

A Dalmand Zrt. öntözõ üzemeinek kialakítása olyan mûszaki technológiai megoldások sorozata, melyek alkalmazásával az okszerû vízfelhasználáson kívül a lehetõ legnagyobb mértékben automatizálható a talaj struktúrája, a szerkezetét a lehetõ legcsekélyebb mértékben romboló, alacsony energiafelhasználású (kisnyomású) rendszer.

A zsûri a következõkkel indokolta a Nagydíj odaítélését: „A Bóly Zrt. és Dalmand Zrt. növénytermesztési ágazatának innovációs képessége, magas színvonalú termesztéstechnológiája, megfelelõ szakembergárdája biztosíték a cégcsoporton belüli stabil eredmény elérésére, utat mutatva a magyar mezõgazdaság kis és nagy szereplõi számára az új technológiák terén.”

 

Fehér-Thuza-Wellesz