MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2012/10 > Aktuális Adó cégautó gépjármű

Adóügy: A cégautóadóról - 1.

A cégautóadót a nem magánszemély tulajdonában álló, továbbá az olyan, akár magánszemély tulajdonában álló magyar rendszámú, akár külföldön üzembe helyezett személygépkocsi után kell megfizetni, amely után a számviteli törvény szerint költséget, ráfordítást, il­letve a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint tételes költségelszámolási módszerrel költséget, értékcsökkenési le­írást (a továbbiakban együtt: költséget) számoltak el. A személygépkocsi utáni költségnek, rá­fordításnak a személygépkocsi üzemeltetésével közvetlenül összefüggõ, kizárólag a személy­gépkocsi tulajdonlása, használata esetén felmerülõ költségek minõsülnek. Különösen idetar­tozik a személygépkocsi üzemanyag-, kenõanyag költsége, az adóéven belül elhasználódó tar­talék alkatrészek költsége, a javítás, a karbantartás díja, a személygépkocsi bérleti-, illetve lí­zingdíja, az értékcsökkenési leírás, a kötelezõ felelõsségbiztosítás, baleseti adó és a casco díja, a gépjármûadó.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Aktuális Támogatás termelők kérelem

Aktuális támogatások

Az agrárkamarai regisztráció új határideje 2012. november 30. A tagságra kötelezetteknek november 30-ig kell bejelentkezni a Magyar Agrárkamara honlapján az agrárkamarai választási tagjegyzékbe, és eddig kell megfizetni az 5000 Ft összegû egyszeri regisztrációs díjat is. Fontos tudni, hogy a tagsági díj megfizetése a korábbi közleményekkel ellentétben már megtehetõ csekken is, amelyet a falugazdászoknál lehet átvenni.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Aktuális AGROmashEXPO AgrárgépShow Kiállítói

Egység a szakmán belül

Közölt sajtóhírek alapján az AgrárgépShow rendezési joga MEGFOSZ-tulajdonba került, így társkiállításként az AGROmashEXPO-val egy helyen és időben rendezik meg. Ennek kapcsán tettünk fel kérdéseket Dr. Medina Viktornak, hogy olvasóink részesei lehessenek a legújabb információknak.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Aktuális Väderstad permetezés Fliegl

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

A BERTHOUD ÚJ KERETSTRUKTÚRÁJA A Durus 2000 már 800 mm-rel nagyobb Amazone HírekA Serious Machinery legfrissebb hírei A világ legnagyobb vetõgépe Baktériumkijuttatás, földforgatás közben? Lehetséges! Biogáz program a zöld energetikáért KRONE bálázási világrekord Letoló, mint átrakó, azaz kettõ az egyben ProfiDrill D - Óramû pontosság Szállítani pedig kell… Új LB xx4 bálázó széria még nagyobb teljesítménnyel Új videó: SYNKRO szántóföldi kultivátor VREDESTEIN TRAKTORABRONCSOK - Az ÖN HOZAMA, A MI TRAKTOR ABRONCSAINKKAL