MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás AGRYA Kutatás Fiatal Gazdák

A fiatal gazdák helyzete Magyarországon - Elindult a KSH és az AGRYA közös kutatása

A KSH és az AGRYA 2012. június 28-án együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködés egyebek mellett közös kutatási programok kidolgozására és végrehajtására vonatkozik. Az együttműködő felek kiemelt feladatnak tekintik a mezőgazdaságot érintő generációváltás témakörében közös kutatás elvégzését, amelyre 2012. őszén sor kerül.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás hibrid Kukorica csapadék

A szárazság áll a martonvásári kísérletek fókuszában

Marton L. Csaba tudományos osztályvezetõ az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Mezõgazdasági Intézete és a Bázismag Kft. által szervezett kukorica tanácskozás keretében tartott elõadást augusztus végén a martonvásári kukoricanemesítési eredményekrõl. A nagy érdeklõdésre számot tartó prezentáció a szárazság és a légköri aszály problematikáját boncolgatta az egyes termesztéstechnológiai elemek és terméseredmények összefüggésében.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás Gép Vogel & Noot magtartály

A VOGEL-NOOT ProfiDrill mechanikus gabonavetõgép bemutatkozása a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon

A VOGEL-NOOT a Bábolnai Gazdanapok alkalmával mutatta be legújabb fejlesztését, a ProfiDrill névre keresztelt mechanikus gabonavetőgépét. Ezzel a típussal a pneumatikus MasterDrill gépcsalád egészült ki új taggal, amely új tag leginkább a kis és közepes gazdaságok részére ajánlható.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás AXIÁL Kft. IKR New Holland

Bábolnai látkép

Két év után ismét Bábolnára látogatott a mezőgazdasági szereplők színe-java. A 27. Bábolnai Gazdanapokat színes programok, széles kínálatot bemutató kiállítók sora és nagyszámú látogatói részvétel jellemezte. A rendezvény külön kísérőműsoraként a házigazda IKR Zrt. szántóföldi gépbemutatóval is várta az érdeklődőket.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás Nitrogénművek Bige Holding

Családi Nap a Nitrogénmûvek Zrt.-nél

Az ország egyetlen nitrogénalapú műtrágyagyára a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. minden évben Családi Napot rendez munkavállalóinak, családtagjaiknak. Az idei rendezvényre 2012. szeptember 1-jén Pétfürdőn, a Liget nevű közterületen került sor, ahol sport, kulturális és különféle szórakoztató programok várták a kilátogatókat.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás AXIÁL Kft. CLAAS Fendt

Dupla Axiál siker Bábolnán

Az informatikai berendezések kategóriájának nagydíja mellett a mezőgazdasági gépek, berendezések – gépforgalmazók és márkaképviseletek számára meghirdetett kategóriájának – különdíját is elnyerte a szeptemberi Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon az Axiál.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás műtrágya termés IKR

IKR-szétválás szeptemberben

Ahogy azt Szaxon J. Attila, a bábolnai társaság vezérigazgatója szeptember 8-án bejelentette, a hónap utolsó napjaiban lezárulhat az IKR Zrt. szétválása. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal már jóváhagyta. A kettéválást követően az IKR Zrt. már kizárólag gépforgalmazással, szervizeléssel és alkatrészellátással foglalkozik majd. A növényvédő szer, vetőmag és műtrágya forgalmazásával foglalkozó üzletágak eladásának szükségességét a cégvezető azzal indokolta, hogy a bankok 2009 elejétől nem voltak hajlandók finanszírozni a társaság tevékenységét.  

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás Gép IKR öntözőgép

Intelligens öntözőgép az IKR-től

Ács határában adta át Péntek Lőrincnek (balra), a Robinson Kft. tulajdonosának Szaxon J. Attila vezérigazgató az IKR Zrt. által forgalmazott Irrifrance RV-W4+PIVOT típusjelû lineár öntözőberendezést. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok rendezvényei idejére esett átadáson Villám Ferenc üzletág-igazgató mutatta be a francia gyártó új termékét.

Szakfolyóirat > 2012/10 > Tudósítás Bonafarm Húsipar élelmiszergazdaság

Szakma Napja a Vadnyugaton

Ragyogó napsütés, fantasztikus helyszín, közel 300 résztvevő. Minden adott volt a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. országos partnertalálkozója, a Szakma Napjának színvonalas lebonyolításához. A domonyvölgyi Lázár Lovaspark szeptember 11-én igazán illusztris környezetet biztosított a vadnyugati hangulatba „öltöztetett” rendezvénynek. A vendégek a regisztráció után már cowboy kalapban léphettek be a helyszínre, ahol finom reggelivel várta őket a western-ruhába öltözött házigazdák.