MENÜ

Németország és Dánia után nálunk is sikergyanús a Dal-Bo MaxiCut 600

Oldalszám: 44
2014.07.28.

Különdíjjal jutalmazták a Bábolnai Gazdanapok keretében a Szegána Kft. által képviselt Dal-Bo MaxiCut 600 aprító zúzóhengert, melyet a tarló- és szármaradványok újszerű kezelésére fejlesztett ki a gyártó.

 

 

Mint ahogy már az augusztusi számunkban beszámoltunk róla, a hagyományos szárzúzó munkájának kiváltására, hatékonyabbá és gazdaságosabbá tételére szolgál az új munkaeszköz. Igazából kukorica- és napraforgószárban tudja megmutatni az elõnyét és a nagy területteljesítményét, de hasznos lehet más növényi maradványok aprítására is, mint pl. a repce, zöldségek, dohány (és a gyapot).

Mûködésének lényege, hogy a három vontatott hengeren palástirányban olyan kések vannak elhelyezve, amelyek a vontatás során a talajon végiggördülve feldarabolják a szármaradványokat.

 

 


A MaxiCut 600 aprító zúzóhengert a mezõgazdasági miniszter is megtekintette,

melyet Nagy Miklós ügyvezetõ mutatott be a Szegána Kft. standján

 

 

A munkaeszközrõl elismerõen nyilatkozott Mikó Ferenc enyingi nagygazda is:

– A profi napraforgó-termesztõk igénye betakarításkor arra koncentrálódik, hogy minél magasabbra vágják a fejet, vagyis minél kevesebb szármaradvány kerüljön a kombájnba. Ennek eredménye, hogy magasabb szármaradvány marad a tarlón, ezzel egyidejûleg a nagy teljesítményû kombájnoknál a széles nyomtáv miatt a taposási kár igen jelentõs. A hagyományos szárzúzók használatakor nem tudtunk mit kezdeni ezekkel a maradványokkal.

Ezt a problémát oldottuk meg a MaxiCut 600 aprító zúzóhengerrel, mely minden földön fekvõ szármaradványt maradéktalanul képes 15–18 cm hosszúságúra felaprítani.

 

-an-