MENÜ

Digestarom - Jobb emésztés a jobb takarmány-hasznosulásért

Oldalszám: 62
2014.07.25.

A fitogének biológiai funkcióval rendelkező, növényi eredetű takarmány-kiegészítők. A Digestarom® egy természetes alapú, gyorsan növekvő, fitogén termékcsalád, amely a kutatáson és fejlesztésen keresztül a haszonállatok termelésének rendkívül megbízható minőségére fókuszál.

 

 

A Digestarom® különbözõ esszenciális olajok, gyógynövények, fûszerek és növényi kivonatok standardizált keverékén alapul. A legjobb minõségû alapanyagokból gyártják, amelyek megfelelnek a nemzeti és nemzetközi gyógyszerkönyv elõírásainak.

A Digestarom®-nak sertések teljesítményére gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgálják tudományos szinten (egyetemeken és kutató intézetekben) valamint gyakorlati szinten is (telepi kísérletek). Világszerte folytattak le számos kísérletet, hogy bizonyítsák a termék hatékonyságát különbözõ körülmények között. Ezáltal a tudományos vizsgálatok során kapott eredményeket megerõsítették normál gazdálkodási körülmények között is.

KocákA kocák takarmányfelvétele a sikeres malactermelés kulcsa. A Digestarom® nem csak a takarmány-összetevõk emészthetõségét javítja, de növeli a szoptató kocák takarmányfelvételét, különösen a fiatal kocákét. Jobb lesz az alom nevelése (kisebb elhullás, nagyobb növekedési erély, jobb homogenitás) valamint a koca kevesebbet veszít a súlyából ha Digestarom®-mal etetjük. A kocák jobb kondícióba kerülnek a következõ szaporodási ciklusukba.

Továbbá a Digestarom® folyamatos használata a vemhesség és a szoptatás alatt növeli a termékenységet és a termelékenységet (pl.: fogamzási ráta, választott malac/koca/év).

 

MalacokAz egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéstermeléshez. Ennek az eredménynek az eléréséhez a legfontosabb a fiatal állatok igényeihez alkalmazott optimalizált takarmány.

A Digestarom® alkalmazása a takarmányban segít a célok elérésében. A Digestarom® segíti a malacok korai szilárd takarmányfelvételét a kiegyensúlyozott íz, édesítõ és növényi kivonatok kombinációjával, valamint javítja a takarmány emészthetõségét. Tudományos kísérletekkel bizonyított, hogy a Digestarom® takarmányhoz történõ adagolása szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosítását, különös tekintettel az aminosavak ideális emésztésére.

 

HízókA fehérjék és aminosavak jobb emészthetõsége nem csak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérje beépülésben is. A Digestarom® segítségével javulás érhetõ el a húsminõség és a hasított fél minõségi paramétereinek tekintetében, különösen az izomtömeg arányában.

A fehérjék jobb hasznosítása egyidejûleg csökkenti a szerves és szervetlen nitrogénvegyületek kibocsátását. Az így elért jobb minõségû levegõ minimalizálja a következményes légzõszervi betegségek kockázatát. Az emésztetlen tápanyagok és metabolitok kisebb kibocsátása csökkenti a környezeti szennyezõdést és hozzájárul a fenntartható sertéstermeléshez. A kilogrammonkénti energia-, valamint takarmányköltség lecsökkenthetõ. A Digestarom® költségcsökkenést eredményez, és ezáltal növeli a versenyképességet a hízók esetében is.

 

A Digestarom® elõnyei:A takarmány ízletességének fokozása - Magasabb takarmányfelvétel - Hatékonyabb tápanyag-értékesítés (különösen a fehérjék) - Csökkent megbetegedés és elhullás - Javuló takarmány-értékesülés és növekedési ráta malacoknál és hízóknál - Javuló termékenyülés és termelékenység kocákban csökkent környezeti károsanyag-kibocsátás - Javuló költség/haszon arány

 

Tudomány a Digestarom® mögöttA különbözõ stresszfaktorok − mint az étrend, a környezeti feltételek, vagy a tartás megváltozása − csökkent takarmányfelvételt, optimálistól eltérõ emésztést és a tápanyagok rossz hasznosítását okozhatják. Mindezek a tényezõk befolyásolják a bél egészségi állapotát. Egy egészséges emésztõrendszer azonban elõfeltétele az általános egészségi állapotnak és a teljesítménynek. Ez nem csak a tápanyagok felszívódását és hasznosulását befolyásolja, de jelentõs hatást gyakorol az állatok immunrendszerére is.

A molekuláris biológia szintjén zajló jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy a Digestarom® leszabályozza a NF-kB neurotranszmittert, amely gyulladásos folyamatokat indukál a bélben és csökkenti a takarmányfelvételt. Ezzel egyidejûleg a Digestarom® felszabályozza a hírvivõ Nrf2-t, amely egyaránt felelõs a gyulladáscsökkentõ és antioxidáns hatásért a szervezetben.

A Digestarom® arra lett kifejlesztve, hogy támogassa az emésztést, ezáltal nõ a tápanyagok, különösen a fehérje, emészthetõsége, valamint javítsa a takarmányozás hatékonyságát.