MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.07.23.

Az év traktora a Deutz-Fahr
Case IH dealer találkozó - Együtt formálják a jövõt
EIMA 2012 - ÚJDONSÁGOK A KIÁLLÍTÁSON
FENDT FORUM - EGY ÚJ VILÁG ALAPJAIT TETTÉK LE
Félig függesztett Hektor eke Kétegyházán
Hatékony növényvédelem, speciális fúvókákkal!
Intelligens ventilátor: újgenerációs ventilátorvezérlés
Két CASE IH termék nyert AE50 díjat 2013-ban
KIOSZTOTTÁK A 2013-AS SIMA INNOVÁCIÓS DÍJAIT
Rinieri ELX - erõsített kialakítású, sormûvelõ forgóborona
Sokkal több, mint csak extra térfogat - A Kverneland Rau bemutatja az új iXtra koncepcióját

Az év traktora a Deutz-Fahr

A tekintélyes „Év traktora 2013” címet a bolognai EIMA kiállításon nyerte el DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron, ám traktorcsoda nem állt meg egy elismerésnél, hiszen az elõbbi mellett egyúttal az „Év Speciális Traktora 2013” díjat is „zsebre vágta”.

 

 

 

 

Case IH dealer találkozó - Együtt formálják a jövõt

 

Több mint 1200 résztvevõ gyûlt össze 29 európai országból a Case IH nemzetközi dealer találkozóján.

Európa Case IH dealerei gyûltek össze az ausztriai Linzben, hogy meghallgassák az üzleti vezetés ambiciózus terveit a következõ néhány évre vonatkozóan. A márkának továbbra is vezetõ szerepet szánnak a professzionális mezõgazdasági technológiák és szolgáltatások piacán.  Tovább

 

 

 

EIMA 2012 - ÚJDONSÁGOK A KIÁLLÍTÁSON

 

 

ANTONIO CARRARO – A JÖVÕ ÚTJA: HIDROSZTATIKUS HAJTÁSÚ TRAKTOROK 

AZ ÉV TRAKTORA LUXUS KIVITELBEN 

 

 

A világ egyik legnagyobb nemzetközi agrárkiállítása évrõl évre számos kiállítót, szakembert és végfelhasználót vonz. Így volt ez az idei esztendõben is. Az Antonio Carraro cég standján folyamatos volt a látogatók serege. Hét közben a szakma iránt érdeklõdõk, hét végén inkább a gazdák érkeztek túlnyomó többségben.

 

 

 

 

2012-ben, az „Év traktora” díjat elnyert modell, az Antonio Carraro TRH 9800-as traktor speciális változatban került kiállításra: matt fekete fényezéssel, piros bõrüléssel és bõr bevonatos kormánykerékkel. A hidrosztatikus hajtású modellen számos újítás fedezhetõ fel: a fülke kialakításánál tovább növelték az ergonómiai és a kényelmi funkciókat. Az elektromos vezérlésû és elektronikusan szabályozott EGR, a Clean Fix™ rendszer, a munkaeszközök elektronikus joystick-kal történõ irányítása és az elektronikus sebesség szabályozó – ESC - rendszer emelik az erõgépet a luxus kategóriába.

Az Antonio Carraro újdonságokat Magyarországon az Agro+Mashexpon, az Agrolánc Kft. standján – G pavilon, 402/C – tekinthetik meg.

 

 

 

 

Részletes információt az Agrolánc Kft. fóti központjában (2151 Fót, Jedlik Ányos u. 35.), telefonon (06 27 539 640) vagy a www.agrolanc.hu oldalon keresztül kérhet.

További képeket a www.facebook.hu/Agrolanc oldalra töltöttünk. 

 

 

 

 

FENDT FORUM - EGY ÚJ VILÁG ALAPJAIT TETTÉK LE

 

Az új, jelenleg legmodernebb Fendt gyár megnyitóját követõ második hónapban az AGCO ismét építkezésbe kezdett november 14-én.

Akik már jártak a gyárban tapasztalhatták, hogy a gyár mellett egy minden igényt kielégítõ épületkomplexumban fogadták az odaérkezõ látogatókat. Ott kaptak helyet az oktatótermek és szinte a teljes Fendt marketing ebbõl az épületbõl szolgálja ki a világ kíváncsiságát. Tovább

 

 

 

Félig függesztett Hektor eke Kétegyházán

 

 

 

Az idei õszi munkák során egy újabb Vogel-Noot Hektor eke mutatta meg lenyûgözõ erejét és teljesítményét a kétegyházi talajokon, Ollár Illés földterületén. Az Alfa-Gép Kft. kedves Partnere a Hektor 7 fejes ekét kukorica tarlón fogta munkára, a lazítás nélküli területen is könnyeden elérve a géppel a 35 cm munkamélységet. A 360 LE-s erõgép erejében és méreteiben is kiváló összhangban mûködött a Hektor ekével véli ifj. Ollár Illés, aki kiemelte azt is, hogy a jól megválasztott 40-es fogásszélesség tökéletes lefedést, átfedést biztosított. A 710-es hátsó kerék pedig teljesen „nyomtalan” az elsõ fej tökéletes borításának köszönhetõen. Emellett Illés hangsúlyozta, hogy a 15% alatti szlip a szántás teljes munkafolyamata alatt tartható volt.

 

 

 

 

A réselt kormánylemezeknek köszönhetõen nagyon jó átforgatást láthattunk a tarlón, de emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy a földterület és a telephely közötti több km-nyi vontatás sokkal könnyebben ment. Az eke fordulékonyságának köszönhetõen a határszántás is jól kivitelezhetõ vele, osztja meg Illés véleményét velünk. Amely véleményeket, észrevételeket igazán köszönünk az Ollár családnak, munkájukhoz jó egészséget kívánunk.

 

 

 

 

 

Hatékony növényvédelem, speciális fúvókákkal!

 

Kultúrnövényeink preemergens gyomirtásához kiválóan alkalmas fúvókákat ismerhetnek meg heti, majd a következõ 2 hétben megjelenõ hírlevelekben.

A vetés után, kelés elõtt kipermetezésre kerülõ vegyszerek esetében fontos, hogy a vegyszer maradéktalanul fedje az elõzetesen jól, aprómorzsákra elmunkált talajfelszínt. Emellett azonban fontos szem elõtt tartani, hogy ebben az idõszakban kevés növénytakaró található a szántóföldeken, tehát szeles idõ esetén nagyobb gondot kell fordítani a vegyszer elsodródásának megakadályozására. A fenti feltételek teljesítéséhez az ID fúvókák kiválóan alkalmasak. Ezek a fúvókák úgynevezett légbeszívásos rendszerûek, ezáltal buborékcseppeket hoznak létre, megyek nagyméretûek, ezért alkalmasak az elsodródás megakadályozására, viszont a talajfelszínt elérve "felrobbannak" biztosítva ezzel a maximális fedettséget. Tovább

 

 

 

Intelligens ventilátor: újgenerációs ventilátorvezérlés

A EuroTier 2012 szakmai kiállításon mutatta be új termékét, az Intelligens Ventilátor Meghajtást (Intelligent Fan Drive), ami lehetõvé teszi a háromfázisú ventilátorok energia hatékony sebességszabályzásának kontrolálását. A vezérlés alapja egy 0-10V bemeneti jel és a fejlett frekvenciaszabályozás. A ventilátor sebességét a felhasználói igényeknek megfelelõen lehet pontosan szabályozni. A speciálisan kifejlesztett és szabadalmaztatott szoftver - a tényleges és valódi motor adatokat használva- lehetõséget ad arra, hogy a lehetõ legnagyobb energiahatékonyságot érje el. Az intelligens vezérlés különösen a minimum szellõztetés esetén hatékony igazán. A motor alacsonyabb hõmérséklete hosszabb élettartamot eredményez, a stabil IP67 ház optimális védelmet nyújt agresszív környezet esetében. Képek 

 

 

 

Két CASE IH termék nyert AE50 díjat 2013-ban

 

Két Case IH terméket választottak ki a megtisztelõ AE50 2013 díjra. Az Amerikai Agrármérnökök és Biológusok Szövetsége, az ASABE által támogatott AE50 díj évente 50 terméket emel ki, melyek innovatív technológiát alkalmazó mezõgazdasági termékek. Ebben az évben a Case IH 2013 Axial-Flow® kombájn kabin és az Axial-Flow kombájnok ürítõcsigája is megkapta az elismerést. Tovább

 

 

 

KIOSZTOTTÁK A 2013-AS SIMA INNOVÁCIÓS DÍJAITA hagyományoknak megfelelõen már idén kihirdették a SIMA innovációs díjainak gyõzteseit, melyek között több általunk képviselt márka fejlesztése is elismerésben részesült.

Európa legnagyobb nemzetközi mezõgazdasági kiállítását 2013. február 24. és 28. között rendezik meg Párizsban. Az innovációs díjak átadásra 2012. november 20-án került sor 250 újságíró és a gyártók képviselõinek jelenlétében.

A CLAAS három újdonságát díjazták:

CEMOS AUTOMATIC, az elsõ teljesen automatikus elektronikus gépbeállítás optimalizáló rendszer. A CLAAS az új LEXION sorozattal, a világon elsõként mutat be egy olyan arató cséplõ gépet, mely az aratási körülményekhez a gépbeállítást folyamatosan és automatikusan módosítja.

 

 

 

„UT-App” (Universal Isobus Terminal Application) – a CLAAS új „gépkeresõ” alkalmazása. A „gépkeresõ” egy olyan okostelefon és tablet számítógép alkalmazás prototípusa, ami a TELEMATICS által feldolgozott gép- és folyamatadatokat adott helyhez kapcsolódva megmutatja.

Ez az alkalmazás CLAAS iGreen kutatási projektjének keretein belül lett kifejlesztve, használata számos géphez lehetséges. Segítségével bárhol is legyünk ellenõrizhetjük a gép adatait, kihasználtságát.

 

 

 

CLAAS DYNAMIC COOLING hûtõrendszer. A megnövekedett motorteljesítmény szükségessé tette egy nagyobb teljesítményû hûtõrendszer kifejlesztését is a LEXION kombájnok számára. A 700-as modellek DYNAMIC COOLING változtatható hûtõ rendszerrel szereltek, melyek a „hûtési igény“ függvényében mûködnek. Csak annyi hûtõteljesítmény áll rendelkezésre, amelyre éppen szüksége van a gépnek. A kopoltyúszerû légcsatornák segítségével egy légfüggöny is kialakul, mely megakadályozza a felszálló por hûtõbe jutását.

 

 

 

 

 

 

A Sulky az RTS rendszerért kapott elismerést: RTS (Ready To Spread). Az automata rendszerrel a felhasználók közvetlenül csatlakozhatnak a Sulky adatbázisához, ahonnan letölthetik a mûtrágya fajtához leginkább megfelelõ beállításokat, így egyetlen kattintással alkalmazhatják az összes beállítást és teljesen optimalizált lesz a mûtrágyaszóró mûködése.

 

 

 

A Berthoud innovációjának lényege a növényvédõszer közvetlen befecskendezése a szórókeretre. A közvetlen befecskendezésû CLEAN permetezés-technika rendszert úgy tervezték, hogy kiküszöbölje a közvetlen befecskendezés összes hátrányát és teljes mértékben kihasználható legyen annak minden elõnye. A rendszer használható a meglévõ permetezõgépekkel is. Magában foglal egy ciklon keverõt a permet szivattyú és a tiszta víz tartály között, valamint három adagolószivattyút. A rendszer a fedélzeti számítógéprõl vezérelhetõ és kompatibilis a haladási sebességhez kapcsolódó kijuttatás-vezérlõ rendszerrel.

 

 

 

Forrás: www.axial.hu  

 

 

 

Rinieri ELX - erõsített kialakítású, sormûvelõ forgóborona

 

A Rinieri cég ELX típusú soraljmûvelõ berendezéseit extrém, köves területen elhelyezkedõ ültetvények ápolásához ajánlja.

A vázszerkezete 3 karral került kialakításra, hajtásrendszer megerõsített, nyomatékhatárolóval egybeépített. Az ütéseket gázrugó csillapítja. A kitérés vezérlése érzékelõ pálcával, elektor-hidraulikus úton történik. Tovább

 

 

 

 

Sokkal több, mint csak extra térfogat - A Kverneland Rau bemutatja az új iXtra koncepcióját

 

A kiegészítõ fronttartály ötlete nem új, de az innovatív iXtra koncepciója sokkal több, mint csak extra tartálytérfogat. Ez a koncepció plusz kapacitást, rugalmasságot és megnövelt hatékonyságot ad egy függesztett permetezõnek, egy kiváló permetezõt még jobbá téve, fokozza a termelékenységet. Az iXtra fronttartály az iXter függesztett permetezõvel kombinálva rendelhetõ, mely permetezõ alap tartálytérfogat 1000-tõl 1800 literig terjed és HC szórókerete 18, 20, 21 és 24 méteres lehet. Az iXtra fronttartály összekapcsolva a legnagyobb iXter függesztett permetezõvel, kb. 3000 liter hasznos tartálytérfogatot eredményez, így az iXter-iXtra kombináció komoly alternatívája lehet egy önjáró permetezõnek.

 

 

 

 

Azon traktoroknak melyek képesek a hátsó függesztésen sokkal nagyobb tömeget is szállítani, elemi szükséglet a megfelelõ frontsúly. Több, mint 1100 liter névleges térfogatával az iXtra megfelelõ frontsúly, növelve a traktor stabilitását, de csak akkor, ha ez szükséges! A két tartályos stratégia, független töltéssel, több lehetõséget is kínál Önnek, hogy két külön permetlé tartállyal dolgozzon, vagy okosabban, mintha egy nagy permetezõ lenne, ami a tartályok tartalmával egyensúlyozza magát. Ha szükséges, a permetlé mindkét irányba szállítható.

Az iXtra koncepció kombinált funkciókkal nyújt nagyobb rugalmasságot permetezés közben:

- Egytartályos használat: 60%-kal megnöveli a teljes tartálytérfogatot. 

- Kéttartályos használat: két különbözõ permetlé betöltésekor, az elsõ és a hátsó tartály két független permetlé tartályként használható.

- Használat víztartályként: ha tiszta vízzel töltjük fel, az iXtra fronttartály víz szállító tartályként is használható, például egy másik területhez vagy növénykultúrához.

 

Az iXtra fronttartály az iXter permetezõ funkcióit használja, feltöltéskor és permetezéskor. Ezzel elkerülhetõ, hogy – mint járulékos költség – egy keverõtartály vagy permetlé szivattyú kelljen még a fronttartályhoz. Minden szükséges kezelõszerv a permetezõn található és az iXter EasySet szelepvezérlõ panelérõl üzemeltethetõ. A fronttartály manuális szelepvezérlõ panele a töltéshez, keveréshez és tisztításához használható. Egy elektromos szivattyú biztosítja a keverést és a tisztítást, a hátsó permetezõtõl függetlenül.

Frontkardán hiányában, illetve a hidraulikus tömlõk hiánya miatt, az iXtra felvétele vagy leakasztása rendkívül egyszerû: csak két tömlõ KAMlock csatlakozással és egy elektromos kábel – tényleg ilyen egyszerû!

Fõ elõnyei: 

- Komoly alternatívája az önjáró permetezõnek 

- A kéttartályos használat rugalmasságot eredményez a permetezés mûveletéhez 

- Kialakítása, az iXter függesztett permetezõvel harmonizál, lágy vonalak, növénybarát felületek 

- Kiváló beláthatóság, a tábla mûvelõútjain is, mivel alacsony és kompakt a formatervezés 

- Könnyen üzemeltethetõ: könnyû felszerelni, egyszerûen szét csatlakoztatható és könnyen vezérelhetõ a szeleppanellel.