MENÜ

UMG - Újgenerációs mikroelemek a starter mûtrágyák palettáján

Oldalszám: 26
2014.01.21.

A Fertilia Kft. novemberben sajtótájékoztatót tartott a piaci bevezetés elõtt álló UMG MICRO termékcsaládjáról.

 

 

 

Várszegi Erikától, a társaság cégvezetõjétõl megtudtuk, hogy az UMG elnevezés mögött (Új Mikroelem Generáció) a cég által évek alatt kifejlesztett új gyártástechnológia és sokéves kutatómunka áll, aminek eredménye egy, a kategóriájában teljesen egyedülálló termékcsalád.„Újabb mérföldkõ ez társaságunk életében, hiszen olyan egyedülálló, prémium kategóriás mikrogranulált starter mûtrágya gyártását kezdtük meg, mely hiánypótló a mai piacon.” – mondta.

 

 


 

 

Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetõje felvázolta, hogy a starter mikrogranulátumok megjelenése mögött új agrotechnológiai trendek húzódnak. A klimatikus változások, és az egyre csökkenõ vízkészletek miatt fellépõ problémák extrém megoldásokra is képes mûtrágyákat kívánnak meg, egyedi tulajdonságú, tápanyaghordozó és hatékony felszívódást segítõ készítményeket.A cég felismerte ezt, és az UMG-technológiában rejlõ lehetõségek kiterjesztésével megszületett az új startermûtrágya-család, melynek tagjai az UMG MICRO StarterMax, amely egy magas hatóanyag-tartalmú mikrogranulált készítmény, a szántóföldi növénykultúrák mindegyikére alkalmazható.A növényspecifikus starter mûtrágyapalettán megtalálhatóak a négy fõ szántóföldi kultúrára kifejlesztett, „talajélesztõ” és tápanyagfelvételt segítõ szerves anyag és szerves kelátkötésû mikroelem-tartalmú készítmények is, az UMG MICRO ZeaStart (kukoricára), UMG MICRO HeliaStart (napraforgóra), UMG MICRO TriticaStart (búzára) és UMG MICRO BrassicaStart (repcére). Hatásuk a robbanásszerû kelés és csíraképzõdés.A saját termékkör-bõvítéssel a cég jelenleg mindenféle növénytáplálási szakaszban tud mûtrágyát ajánlani: saját gyártású, egyedi igényekre szabható és növényspecifikus GramixNPK-t, MasSulfixot, FertiSolt, valamint az UMG MICRO starter mûtrágyát. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás magas hatékonyságot, egyedi, korszerû agrotechnikai megoldásokat kínál a termelõknek.

A vállalkozás az új termék piacra kerülésével párhuzamosan további fejlesztések irányába is tesz lépéseket, jelenleg egy kettõs hatású, talajjavító és tápanyagszolgáltató granulált készítmény kifejlesztésére irányuló projektre adtak be kutató-fejlesztõ pályázatot.

A Fertilia Kft. az elmúlt években nagy figyelmet fordított a kifejlesztett termékeinek agrokémiai hatásvizsgálatára. A kísérleteket komoly kutatási háttérrel rendelkezõ intézetekben végzik: az MTA Mezõgazdasági Kutatóintézetében, Martonvásáron, a Károly Róbert Fõiskola Fleischmann Rudolf Kutatóintézetében, Kompolton.Két év átlagában elmondható, hogy a kukorica esetében a termésnövekedés a kontrollhoz képest 20%-os volt, a napraforgó esetében 34%.2012-ben elindult együttmûködés a Gödöllõi Egyetemmel és repce-, búza-kijuttatástechnológiai kísérletek kezdõdtek meg a Szent István Egyetem Gépészeti karán is.

 

-an-