MENÜ

Vettel és Schumacher nyomdokain - Massey Fergusonnal a Hungaroringen!

Oldalszám: 57
2014.01.21.

A Massey Ferguson az elõzõ években a haladás, fejlesztés és élenjáró megoldások zászlóshajójává vált a mezõgazdasági erõ- és betakarítógép-piacon. Így nem is lehetett volna jobb helyszínt találni a legújabb MF traktorsorozat bemutatásának, mint magát a mogyoródi Hungaroring versenypályát.

 

 

 


 

 

A rendezvénnyel egybekötött bemutatóra meghívást kapott a sajtó, valamint 150 gazdálkodó is, akik egy nagyszabású, élménydús rendezvényen és tesztvezetésen vettek részt.Az MF – Hungaroring nyílt nap elsõ programja a Forma–1-es autók által is használt versenypályán való termékbemutató volt. Az MF összes modellje a 3600-as keskeny ültetvénytraktortól kezdve, a 7600-as Év Gépe modellcsaládon át, egészen a zászlóshajó 8690-es nehéz-univerzális traktorig felvonult a rajtrácson.

 

 


 

 

Azonban három igazi újdonságot is tartogatott a bemutató! Az elsõ, a common rail közös nyomócsöves motorral felszerelt MF 3600-as ültetvény-, gyümölcsös és szõlõs traktor volt. A 69–105 LE teljesítményû gépek összesen 18 modellverzióban érhetõk el, egészen 1000 mm szélességtõl. A kompakt méret szûk fordulókört eredményez, a nagy fülke az újratervezett kezelõkarokkal viszont bõséges helykínálatot garantál. A common rail motorok pedig a rugalmasság és erõ mellett az alacsony üzemanyag-fogyasztásért felelnek.A másik újdonság az MF7600-as sorozat legerõsebb tagja volt. Az MF7626, 255 LE-vel, 24/24-es fél-powershift hajtómûvel, SISU 6 hengeres 7,4 l-es motorral lépett a színre. Az univerzális felhasználású traktor több, mint 3 méteres tengelytávja a szántóföldi munkáknál is biztos vonóerõt és robosztusságot jelent. A traktor három felszereltségi szinttel nyújt kényelmes, elsõrendû vagy luxus körülményeket.

 

 


    

 

 
A világpremier után alig pár héttel került bemutatásra a vadonatúj MF 5600-as sorozat Magyarországon. A három modellel színrelépõ család (80–90–100 LE) lejtõs motorháztetõvel és forradalmian új 3 hengeres technológiával rendelkezik. Mára oda jutott a motortechnológia, hogy egy ilyen teljesítményû gépnek a felhasznált anyagok, a tapasztalat, a fejlesztések végett elegendõ három henger.

 

A Massey Fergusonnál úgy gondolják, hogy a négyhengeres modellek mellett az eggyel csökkentett hengerszám is elegendõ ebben a kategóriában szántóföldi munkára (permetezés, bálázás, vetés), szállításra és állattartó telepekre.

 

A traktor motorja nem ismeretlen, új fejlesztés: az AGCO 6,6 l-es hanthengeres erõforrása lett gyakorlatilag megfelezve. Ez biztosítja az üzembiztonságot és a hosszú élettartamot.

A rendezvény zárószakaszában az összes elérhetõ MF traktorcsaládot lehetett kipróbálni egy zárt pályán. A kétórás finálé alatt a teljes Massey Ferguson termékcsalád portfólió rendelkezésre állt minden hajtómû- és fülkeverzióban. Így nem csak megpróbálni, de egy-egy modellt össze is lehetett hasonlítani másokkal.A Massey Ferguson ezzel a rendezvénnyel még magasabbra tette a mércét és a sikeres évet kellõképpen zárta le. Nem is lehetett volna jobb helyszínt találni a jelenkori MF gépeknek, mint az innováció, a fejlesztések és az élenjáró csúcstechnika hazáját, a Hungaroring versenypályát.

 

-an-