MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám: 80
2014.07.21.

Gazdára talált a 100. JD 4730 permetezőgép
Mit tartogat Önnek a Lemken Hungária kft.?
Mit tekint az OTP Bankcsoport prioritásnak az agrárszektor terén 2013-ban?
Megkezdődött január 9-én a területalapú támogatások második részletének kifizetése

 

Gazdára talált a 100. JD 4730 permetezőgép

Kicsivel az ünnepek elõtt, a KITE Zrt. nádudvari telephelyén adták át a századik értékesített John Deere 4730 önjáró permetezõgépet.

A beruházó Gólyaláb Permetező Szolgáltató Kft. – akik éves szinten mintegy 14 000 ha területen végeznek mezőgazdasági munkát – a meglévő permetezőgép állomány frissítése érdekében vásárolta a nagy hasmagasságú (193 cm) eszközt. A gép további jellemzője egyebek mellett a nagy munkasebesség és a helyspecifikuskijuttatáshoz szükséges eszközök megléte.További részletek és mûszaki információk

 

 


 

 

 

 

 

Mit tartogat Önnek a Lemken Hungária kft.?

Látogasson el január 30. és február 2. között a AgromashEXPo A pavilon 201-es standjára.Kínálatunkból: 

- Lemken EurOpal 7 3+1 váltvaforgató eke 

- Lemken Juwel 8 V váltvaforgató eke 

- Lemken Diamant 11 V 6+1 L 120 váltvaforgató ekék 

- Lemken Korund 8/600 kombinátor 

- Lemken System-Kompaktor K 600 magágykészítő 

- Lemken Kristall 9/300 kultivátor 

- Lemken Karat 9/500 kultivátor 

- Lemken Rubin 9/600 rövidtárcsa + Solitair 9/600 gabonavetőgép 

- Lemken Compact-Solitair 9/300 magágykészítő-vetőgép 

- Lemken Albatros 9/3000 szántóföldi permetező

 

 


 

 

 

 

 

Mit tekint az OTP Bankcsoport prioritásnak az agrárszektor terén 2013-ban?

Magyarországon az agrárszektor hitelállománya 2,3%-kal csökkent az előző évi adatokhoz képest. Ezzel szemben a Bankcsoportunknál az OTP Bank növelni tudta hitelállományát, és a Merkantil Bank is erősíteni tudott az agrárgép-finanszírozási piacon, ahol a második legnagyobb szereplővé lépett elő. Célunk tehát az, hogy ezt az aktivitást továbbra is fenntartva azon dolgozzunk, hogy minél szélesebb körben lássuk el a mezőgazdasági, valamint élelmiszeripari vállalkozások finanszírozását, továbbá kiemelt hangsúlyt kívánunk fektetni az ügyfelekkel történő kapcsolat erősítésére is.

Legközelebb hol lesz lehetősége partnereiknek, valamint leendő ügyfeleiknek találkozni Önökkel?

Az idei esztendő évnyitójaként – a tavalyi évhez hasonlóan – az OTP Bank Agrárágazati Igazgatósága a Merkantil Bank Zrt.-vel közös szervezésben részt vesz a 2013. január 30.–február 2. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO rendezvényen, a G pavilon   402 F standján. Úgy gondoljuk, hogy ezen esemény az egyik legjelentősebb hazai agrárkiállítás, ezért mindenképpen fontosnak tartjuk a megjelenést. Örömmel vesszük, hogy az AGROmashEXPO-val egy időben és egy helyen kerül megrendezésre az AgrárgépShow kiállítás is.

 


 

   

 

 

 

 

 

Megkezdõdött január 9-én a területalapú támogatások második részletének kifizetése

 

A most indult 140 milliárdos összeg kifizetésével a 2012-es év teljes területalapú támogatásra szánt 294 milliárdos kerete kerül a mintegy 175 ezer gazdálkodóhoz. Az egy hektárra vetített támogatás mértéke közel 60 ezer forint ebben az évben, amely több mint 30%-kal magasabb a két évvel ezelőttinél. A gazdák 97–98%-a január végéig megkapja a területalapú támogatást, csaknem háromezer igénylő azonban a birtokviták rendezését követően jut majd a kifizetéshez.