MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr hibrid Dekalb Aszály

Az aszály a legnagyobb kihívás

A termést limitáló környezeti tényezõk közül az aszály a legjelentõsebb. A vízhiány gyakran párosul extrém magas hõmérsékletekkel is, ami további terméscsökkenéshez vezethet. A különbözõ fenológiai fázisokban fellépõ szárazság különbözõ mértékû terméscsökkenést okoz.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Agriteco Szárító mag

Befejezõdött az AGRITECO török-magyar fejlesztésû mobil gabonaszárító tesztprogramja a Vas megyei Egyházashollóson

2011-ben lezárult Magyarországon az államilag támogatott gabonaszárító csereprogram, amelyet törvényszerûen az új szárítók értékesítési piacának zsugorodása követett. A változó körülményekhez alkalmazkodni kell és ezt elõre látva a Pannonagri Kft. már 2010-ben együttmûködést kezdett egy török gyártó céggel, rendkívül olcsó, de megbízhatóan mûködõ gabonaszárító kifejlesztésében.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Kukorica Gyomirtó python

Dr. Sûrû János Agro-Bölcske Zrt. ügyvezetõ, címzetes egyetemi docens: Kipróbáltam a Python technológiai csomagot

Bölcske Tolna megye északi részén helyezkedik el. Területe nagyjából Dunaföldvártól délre, Pakstól északra található. Az Agro-Bölcske Zrt 1300 ha-on gazdálkodik. A talaj minõsége közepes: 26 AK. Gazdálkodásunkra az jellemzõ, hogy rendkívülien fogékonyak vagyunk az újra. Az idei évben 120 kukorica fajtát, 90 napraforgó fajtát próbáltunk ki. Rendszeresen folytatunk növényvédelmi kísérleteket is. A Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Minta Gazdasága vagyunk.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Falcon agricultura Spiroxamin

Falcon Pro agricultura Hungariae

Ha megírják a gabonafungicidek történetét, a Falcon-nak biztos külön fejezete lesz. 1998-as bevezetése óta népszerûsége töretlen, és évek óta tartja vezetõ pozícióját. A siker titka, hogy a spiroxamin és a tebukonazol együttmûködésének köszönhetõen a Falcon-nal kevesebb hatóanyaggal, kisebb költséggel lehet kiváló védelmet elérni.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr hibrid Kukorica

Kukoricától a szójáig - Termésbiztonságból vizsgáztak

Minden év új megmérettetés a kereskedelmi forgalomban szereplõ fajtáknak, hibrideknek. Kimondottan igaz ez a 2012-es évre, és a kukoricára. Ugyanis a csapadékhiánnyal párosuló, a hibridek virágzása idején beköszöntõ hõség olyan stresszhatást jelentett, amely a most forgalomba lévõ hibrideket korábban még nem érte. A hibridek most nem a terméspotenciáljuk alapján, hanem a stressz (különösen a szárazság- és hõ-) tûrésük, azaz a termésbiztonságuk alapján vizsgáztak.

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr hibrid Kukorica Pioneer

P9578 a leggazdaságosabban termeszthetõ Pioneer kukoricahibrid!

A P9578-as egy korai FAO 320-as kukoricahibrid, amely a 2010-es bevezetését követõen idén már a második legnagyobb területen termesztett Pioneer hibrid. Közel 50.000 hektáron választották a magyar termelõk (forrás: Kleffmann). Népszerûségének oka, hogy gazdaságosan termeszthetõ, nagy termõképesség és jó vízleadás párosul ebben a hibridben.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Kukorica vetőmag gabona

PETKUS - a megbízható partner

A 160 éves PETKUS Technologie GmbH termékeit a magyar piacon napjainkban már nem kell bemutatni a tisztítás, szárítás és vetõmagüzemi technológiák területén. A rendszerváltás elõtti idõszakban nagyon sok terményfeldolgozással kapcsolatos berendezés került a magyar piacra, így például a tisztítók (K523, K525, K527, U sorozat) és a vetõmagüzemi technológiák tekintetében (K 541 Super, K531 Gigant, triõrhengerek).

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr hibrid Napraforgó SAATEN-UNION

SAATEN-UNION napraforgó hibridek - több termés, nagyobb biztonság

A hazai napraforgó termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben a kultúra megítélése, a termesztés intenzitása, és a használt genotípusok jellemzõi tekintetében. Elõtérbe kerültek az olyan technológiai fejlesztések, melyek választ adhatnak az egyre változékonyabb idõjárás okozta viszontagságokra, majd a biztonságosabb termelést zászlóra tûzve körvonalazódott, hogy új megoldásokat igényel a gyakorlat.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Gép Tárcsa Szántóföld

Tavasszal is Joker

A Horsch Joker eredetileg tarlóhántásra, és õszi magágynyitásra lett tervezve. Az elmúlt tavaszi szezonban már több helyen használták a szántáselmunkálásban, illetve kukorica, napraforgó magágy készítésére.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Traktor tömegnövelés teljesítmény

Traktorok adhéziós tömegnövelésének új módszere - Használja ki maximálisan traktora vontatási teljesítményét!

A mezõgazdasági talajmunkavégzéshez egyre nagyobb teljesítményû és ezzel egyenes arányban egyre nagyobb költségû erõgépeket használnak a gazdálkodók. Az idõ pénz. Minden gazdálkodó arra törekszik, hogy a talajmunkák elvégzése a legmegfelelõbb idõben, és a legjobb körülmények között történjen meg. Ezért nagyteljesítményû erõgépekkel, és hozzájuk illesztett nagy munkaszélességû munkagépekkel veszik fel a „harcot” a talajjal. Természetesen, mivel mindez a szabad ég alatt történik, – kifejezetten az õszi talajmunkák tekintetében – ebbe a folyamatba az idõjárás is gyakran beleszól.  

Szakfolyóirat > 2013/01 > Pr Táblázat

TULAJDONSÁGAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA

A termékekre és azok teljesítményére vonatkozó valamennyi, a Monsanto Kereskedelmi Kft. által szóban vagy írásban szolgáltatott információ jóhiszemûen adott információ, azonban nem minõsül a Monsanto Kereskedelmi Kft. általi kötelezettségvállalásnak a termékek teljesítményére vagy alkalmasságára vonatkozóan. A helyi éghajlati és egyéb viszonyok befolyással lehetnek a teljesítményre.