MENÜ

Megbízható vetõmagellátás az RAGT-tõl

Oldalszám: 47
2014.01.20.

Ismét lezárult egy év, és máris benne vagyunk az új szezonban. Van, aki bevallja, van, aki tagadja, de lassanként beindul a piac a tavaszi vetõmagok értékesítése terén.

 

 

Mi, az RAGT-ben felkészültünk!Megkezdtük a vetõmagok magyarországi beszállítását, hogy vásárlóink kiszolgálása gyors és zökkenõmentes legyen. Szerencsére 2012-ben az RAGT vetõmag elõállításának jelentõs része nem Közép-Európában, hanem az aszály által alig sújtott dél-franciaországi területeken zajlott. Így a tervezett vetõmagmennyiség az RAGT-nél rendelkezésre áll. Az elõttünk álló szezonban a 2012-ben eladott mennyiségnél 40%-kal több, kiváló minõségû vetõmag értékesítésére lesz lehetõségünk.

„Stresszelõ” stressztûrésA 2012. évi aszályos idõjárás komoly kihívások elé állított termelõt, vetõmag elõállítót, nemesítõt egyaránt. Arra is alkalmat adott azonban, hogy teszteljük, vajon hibridjeink mennyire tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Az RAGT-nél évek óta országos hálózatban végzünk vizsgálatokat saját és megbízásos kísérletekben, valamint termelõkhöz kihelyezett, üzemi területeken. Az eladási számok örvendetes növekedésének köszönhetõen az RAGT kukorica hibrideket termesztõ gazdaságok száma ma már jelentõs. Segítségükkel olyan mennyiségû adatból dolgozhatunk, amely megbízható következtetések levonására ad lehetõséget.

Ebbõl az adatbázisból kiválasztottuk azokat a hibrideket, melyek terméseredménye az alacsony átlagtermésû kísérleti helyeken sem mutatott visszaesést a normál termésszintû helyek eredményéhez képest.

Ezeket a hibrideket a továbbiakban a stressztûrõ kiegészítõvel és logóval látjuk el. Csak azokat a hibrideket jelöltük erre a kitüntetõ címre, melyekrõl mindkét – nagyüzemi/mezo és a kisparcellás – vizsgálati út igazolta a stressztûrést!

 

 


 

 

Új hibridekAz RAGT kínálatában két olyan új korai hibrid is megtalálható, mint az RH10044 (EXXCLAM) és az RH11084 (AXXYS), amelyek várhatóan 2013. márciusban Magyarországon állami elismerésben részesülnek. Mindkét hibrid igen gyors vízleadással rendelkezik: a NÉBIH 2012. évi regisztrációs fajtakísérletében a sztenderd fajták 20%-os szemnedvesség tartalma idején e fajtajelölteknél már 15%-ot mértek, ami azt jelenti, hogy e hibridek 1−1,5 héttel korábban betakarítható állapotban voltak, mint az éréscsoport legjobbjait reprezentáló sztenderdek. Termõképességükre jellemzõ, hogy pl. az RH11084 (AXXYS) terméseredménye pontosan megegyezett a magyar piacvezetõ hibrid terméseredményével az egész országot reprezentáló kísérleti rendszer átlagában. További újdonság az Ausztria határmenti részein máris népszerû FERARIXX (FAO 360-380), az átlagos körülményeket is nagy terméssel megháláló FUTURIXX (FAO 400-410), valamint a kiváló termõképességû, gyors kezdeti fejlõdési erélyû, erõs szárú CADIXXIO (FAO 460-470), mely az igazi ínyencek kukoricája.

Frissült Napraforgó kínálatunk- a hagyományos gyomirtási technológiájú MOBILL-lal, mely nagyszerû termõképessége mellett rendkívüli, 50%-os olajtartalmával kimagaslott a fajtasorok mezõnyébõl;

- a herbicidtoleráns napraforgónál a betegség-ellenállóságáról ismert FREGATE CL-lel, mely az RAGT napraforgó-nemesítésének legújabb generációját képviseli;

- míg változatlanul a HOCL piac vezetõje a MOOGLLI, mely 2012-ben sok gazdának okozott kellemes élményt a betakarítás idején.

Ne feledje: RAGT - a másik út a sikerhez!

RAGT Vetõmag Kft.