MENÜ

Tavasszal is Joker

Oldalszám: 71
2014.01.20.

A Horsch Joker eredetileg tarlóhántásra, és õszi magágynyitásra lett tervezve. Az elmúlt tavaszi szezonban már több helyen használták a szántáselmunkálásban, illetve kukorica, napraforgó magágy készítésére.

 

 

Mit tud ez a gép, hogy még tavaszi magágykészítésre is alkalmas?

Az 52 cm ívelt csipkés tárcsákat sekélyen is lehet állítani és a mellsõ támasztókerekek segítségével a pontos mélységet tartani (sehol nem kap bele mélyebben a talajba). Relatív kis átmérõjû tárcsák gyorsan pörögnek és apró morzsás talajszerkezetet állítanak elõ. A tárcsák kónikus formájának köszönhetõen a kopás során nem változik a vágási szög.

 

 


 

A gép nem ugrál, mint egy bakkecske a szántóföldön (sok rövidtárcsára jellemzõ), ez a Softride rendszernek köszönhetõ. A járószerkezet munkahengere hidroakkumulátoron keresztül van csillapítva.

 

 


 

A tárcsák olajfürdõs csapágyazásúak, teljesen karbantartásmentesek és hosszú élettartam jellemzi õket.

 

 


Azáltal, hogy a tárcsák egy tartókarra párosával vannak szerelve, széles a gumibakozás, a talajellenállás hatására, oldal irányba nem mozdulnak el (nem kell külön szögállítás), tartják a beállított szöget. Másik elõnye, ha nagy mennyiségû szármaradvánnyal találkozik, akkor sem dugul el (õsszel akár kukoricatarlón).

 

 


 

 

A Horsch Joker-rel tényleg egy Joker van a kezében, amelyet bármikor, bármilyen körülmény mellett biztonságosan használhat.