MENÜ

Biofit - KALÁSZOSOK

Oldalszám: 67
2014.01.14.

Az intenzív szántóföldi termesztésben is technológia elemévé vált a növényvédelemmel egy menetben történõ lombtrágyázás. Lombtrágyázással általános kondicionálást, valamint célirányos, elsõsorban mikroelem pótló kezelést végezhetünk. Az általános kondicionálást leginkább kifejtõ komplett BIOFIT ésPLANT FEED lombtrágyák között növényre szabott összetételekkel valóban komplett kalászos kezelések végezhetõk.

 

 


A jó minõségû és megbízható mennyiségû termék elõállítási technológiák nélkülözhetetlen eleme az egyes fenológiai fázisok igényeihez igazított lombon keresztüli növénytáplálás. A BIOFIT System Kft. lombtrágyái nemcsak tartalmazzák a kalászosoknak létfontosságú mikro- és mezoelemeket (a rezet, mangánt, kenet, magnéziumot), hanem biztosítják azok lombon keresztüli leghatékonyabb felvételét és hatékonyságuk kifejtéséhez szükséges megfelelõ arányukat is. Ennek alapja a speciális természetes alapú és környezetbarát kelátképzõ a LIGNOSZULFONÁT (LSNa)Általános technológiai ajánlás: Az esetlegesen elõforduló növényvédelmi munkálatokkal egy menetben lombtrágyázni is javasolt a növények kondicionálása, a télállóság, fagy-szárazságtûrés fokozása, illetve a megfelelõ mikroelem ellátottság elérése céljából.Tavaszi kezelés: Március végén – április kör-nyékén, bokrosodás – szárba szökkenés idején (annak elõsegítése céljából) a gyomirtó-, rovarölõ- (levéltetvek, vetésfehérítõ bogarak), vagy gombaölõ kezelésekkel (lisztharmat, rozsda elleni védelemmel) egy ütemben lombtrágyát is érdemes kijuttatni az állományra. Ajánlott dózis: BIOFIT GABONA (magas NPK+ magas Réz) 5 l/ha vagy PLANT FEED PRÉMIUM BÚZA KÉN (magas N +magas Kén, Réz, Bór ) 3-5 l/ha. 

A felfagyott vagy rossz kondícióban lévõ állományok javítására ajánljuk, az esetleg fel-merülõ aszály enyhítésére, illetve egy egészséges növényzet kialakítására, mely erõteljesen fog fejlõdni.A tavaszi második hullámban történõ lomb-trágyázást májusban – júniusban, kalászhányás – virágzás idején a kalászvédelem érdekében végzett növényvédelmi (inszekticides, fungicides) munkálatok részeként ajánljuk megejteni BIOFITTAL (magas Réz+ME) 5 l/ha vagy PLANT FEED PRÉMIUM BÚZA RÉZ (magas Réz) 1 l/ha vagy PLANT FEED PRÉMIUM KÉN 750 (magas N+ extra Kén) 3 l/ha vagy BIOFIT GABONÁVAL (magas NPK+ magas Réz) 5 l/ha. Biztos terméskötés, nagyobb termésmennyiség és jobb minõség érhetõ el a kezeléssel.

 A BIOFIT és PLANT FEED termékek - javítják a talajba kijuttatott mûtrágyák és az állományra kipermetezett növényvédõ szerek felszívódását a növényekbe - a leghatékonyabb módon minimálisra mérséklik a hiánybetegségek kialakulási esélyeit, illetve azokat kialakulásuk esetén gyógyítják, - csökkentik az aszálykárt - növelik a zászlóslevelek élettartamát - használatával javul a termésbiztonság - javítják a minõségi paramétereket