MENÜ

Massey Ferguson 5600-as traktorcsalád

Oldalszám: 87
2014.01.14.

A Massey Ferguson a 80–100 LE-s traktorszegmensben Magyarországon is bemutatta új traktorsorozatát. Az 5600-asok SISU motorokkal, Dyna-4 (16/16-os) fél-powershift hajtómûvel, nagytraktor fülkével és lejtõs motorháztetõ kialakítással lépnek a hazai piacra.

 

 

A traktorok AGCO SISU erõforrásokkal rendelkeznek. A finn gyártó (amelynek székhelye ugyanabban a városban található, ahol a Nokia központja is van) már 70 éve gyárt dízelmotorokat és mára szinte az összes új MF traktorba beszerelik termékeit. Az 5600-ban háromhengeres SISU motorok dolgoznak. A megszokotthoz képest egyel kevesebb hengerszám kevesebb kopó és forgó alkatrészt, így kisebb meghibásodási arányt és alacsonyabb karbantartási költségeket jelent. A fogyasztásra is kedvezõen hat a kisebb hengerszám, akár 15%-ot is jelenthet egy négyhengeressel szemben.

 


 

 

A traktor további elõnyös tulajdonságához tartozik a Dyna-4-es 16/16-os hajtómû. A rendszer rendelkezik a Power Control irányváltó karral, amellyel nem csak a hagyományos menetirányt tudjuk váltani, hanem a fõcsoportokon belül a fokozatokat is. Így a kormány bal oldalán található karról, egy ujjal tudjuk kuplungpedál használata nélkül a fokozatokat váltani munka közben.

 


 

 

A traktorok a nagytestvér MF 7600-as fülkéjével rendelkeznek (140–255 LE) a 80 LE-s kategóriában. Így a kezelõ egy nagytraktor kényelmét és felszereltségét érezheti és élvezheti.A gépek kiválóan alkalmasak állattartó telepekre, homlokrakodóval való munkavégzésre, tejtermeléshez. A lejtõs motorháztetõ kialakítás, valamint a Visio napfénytetõ kiváló kilátást enged a mozgatott teherre, a traktor elõtti tér tisztán látható. Ugyancsak nagy segítség, hogy a rakodó és a menetirányváltás egy joystickba került beépítésre.Az 5600-as sorozat univerzális, de egyszerû kezelésével, kényelmes fülkéjével, takarékos háromhengeres motorjával és megbízható hajtómûvével jelent megoldást mind az általános szántóföldi, mint a speciális állattenyésztési szegmensben az innovatív újdonságokat keresõ gazdálkodók számára.