MENÜ

Terrano MT univerzális szántóföldi kultivátor

Oldalszám: 21
2014.01.14.

A Horsch az elmúlt 2 év folyamán a Terrano családot a Terrano FX és FG mellett még további géptípusokkal bõvítette. Az új generációs Terrano család egyik tagja a Terrano MT. Felépítésében kicsit hasonlít a Tiger MT-hez. Elõl két sorban rövidtárcsát találunk, ez a tárcsa ugyanolyan, mint a Joker RT, 52 cm átmérõjû tárcsalapok, olajban futó, karbantartásmentes csapágyazás.

 

 

 


 

 

A rövidtárcsát 2 sor lazító kapa követik, amelyek osztástávolsága 40 cm. A két kapasor között helyezkedik el a járószerkezet, ezáltal a munkagép nagyon fordulékony, a kapák után jön az egyengetõ tárcsasor, és lezárásként a henger. Mivel a gépben integrálva van a járószerkezet, a Terrano MT-t akár henger nélkül is járathatjuk.

 


 

 

Ha a Tiger MT-ben arról beszélünk, hogy kell a 68 cm-es tárcsa, miért elégszünk meg a Terrano MT-ben 52 cm-rel?

 


 

 

Az Terrano MT sekély és intenzív bekeverést végez a mélylazítással összekapcsolva. Azon a földeken, ahol kisebb a szármaradvány mennyisége, repce, gabona, napraforgótarlók, és azon kukoricaföldeken, ahol a termés nem haladja meg a 8 t/ha-t.

 


 

 

A tárcsák nagy forgási sebességének köszönhetõen aprómorzsás talajszerkezet keletkezik, az LD-lazító kapák mélylazítást végeznek, áttörik az esetleges tárcsatalpat, csekély vertikális talajmozgás mellett, így a nagy rögök nem kerülnek a felszínre. A 40 mm széles LD-kapák 40 cm osztástávolsággal igen könnyen vontathatóvá teszik ezt a munkagépet, 4,4 m-es géphez már elég egy 150 kW/180 LE-s munkagép.

A rövid tárcsát a Terrano mélységállításától függetlenül lehet állítani. A Terrano kapák mélységét a hengerhez viszonyítva alu távtartók segítségével állítjuk. Abban az esetben, ha a Terranóval henger nélkül szeretnénk dolgozni, akkor a mélységállítás a járószerkezeten történik.

 


 

 

A Terrano MT egy olyan univerzális kultivátor, amellyel – könnyû vontathatóságának köszönhetõen – a felszínen aprómorzsás talajt (vetõmagágyat) készítünk, és mélyre lazítunk.

 


 

 

-zs-