MENÜ

Hófehér tálalásban a tûzpiros Zetor traktorok

Oldalszám: 85
2014.01.14.

Hóesésben és mínusz fokok társaságában bonyolította le a K&B Gépudvar Kft. és a ZTR Agro Kft. a Zetor tavaszi Road Show szentlõrinci bemutatóját.

 

 

Míg az elõzõ napon – a Zetor Road Show elsõ állomásán – az Agrospic Kft. vépi telephelyén megrendezett bemutatónak viszonylag kedvezett az idõjárás, másnap összesen hetven embernek volt elég bátorsága a nagy havazás és a figyelmeztetések ellenére a dél-dunántúli Szentlõrincre útnak indulni.A csehországi Zetor gyár, mely több mint 60 éves gyártási tapasztalattal bír, az idei évben két újdonsággal jelent meg a magyar mezõgazdasági piacon. A Major 80 modelljük egy megbízható, középkategóriás, kiváló érték/teljesítmény aránnyal rendelkezõ traktor. A gyári Zetor motorok minimális elektronikával és további üzemanyagrendszer-kiegészítõ nélkül vannak felszerelve, vagyis a konkurenciával szemben egyszerû szervizelésükkel és magas szintû megbízhatóságukkal tûnnek ki. Magas nyomatéktartalékkal rendelkeznek (35% felett), ami csökkenti az alacsonyabb fokozatváltást. A teljesítmény a motorfordulat széles skálája alatt is változatlan marad. A traktor teljesen szinkronizált négyfokozatú sebességváltóval, háromfokozatú redukált sebességgel és irányváltóval szerelt. Sebességi fokozatok száma 12 + 12. A TLT esetében az 540/1000-es változat érhetõ el. A Major modell hidraulikája mechanikus vezérlésû, nagy emelõerõvel rendelkezik, fokozatmentes süllyesztés és energiaelnyelõ funkcióval bír szállítás közben.

 


 

 

A traktor egy, illetve két pár kihelyezett hidraulika szeleppel és visszafolyó szeleppel van szerelve. A praktikus használatot illetõen a traktor komfortos, tágas vezetõfülkével rendelkezik, melyben az egyes kezelõszervek elhelyezése kényelmes munkavégzést biztosítanak a vezetõ számára.A Zetor újonnan kifejlesztett Forterra HSX traktorcsaládja tökéletes univerzális vontató napjainkban.A maximális motorteljesítmény mellett megõrzi sokoldalúságát és széles körû felhasználhatóságát. A HSX traktorok a legújabb technológiával vannak szerelve: utolsó generációs Power Shuttle, új ötfokozatú sebességváltó háromfokozatú nyomatékváltóval, nagyobb teljesítményû hidraulika, HitchTronic hidraulika szabályzás, LCD-képernyõs mûszerfal, nagyobb tengelytávolság a traktor nagyobb stabilitása érdekében és biztonsági vezetõülés jellemzi. Az ötfokozatú sebességváltó háromfokozatú automata kapcsolású nyomatékváltóval és terhelés alatti irányváltóval 30 sebességi fokozatot kínál elõre- és hátramenetben.

 


 

 

Az új LCDkijelzõs mûszerfal, illetve a CAN-rendszerû elektronika számtalan információt nyújt a vezetõ számára úgy az irányítás, mint az egyszerûbb szervizkezelés terén. Az ülésbe szerelt biztonsági kapcsoló nagyobb biztonságot nyújt a vezetõ számára. A Forterra HSX traktorok 16 szelepes motorral vannak szerelve, melyek magas nyomatéktartalékkal (több mint 36%) és rendkívül gazdaságos üzemanyag-fogyasztással rendelkeznek, melynek köszönhetõen a 225 literes tartály bõven elég akár az egész napos munkavégzésre. A két külsõ segéd hidraulika munkahenger biztosítja a traktor egységes terhelését és a 70 kN emelõerõt. A Forterra HSX modellek az új HitchTronic automata hárompont függesztés szabályzó technológiával vannak szerelve.