MENÜ

KUKORICA KIRÁLY az idei DuPont Pioneer Farmer Klubon

Oldalszám: 20
2013.06.04.

A tavalyi nagy siker után 2013-ban folytatódik a DuPont Pioneer Farmer Klub, mellyel a magyar termelőknek megteremtettük azt a lehetőséget, hogy a legmagasabb agronómiai szolgáltatást nyújtsuk, hatékonyabbá téve gazdaságukat! Ezt a célt szem előtt tartva, a DuPont Pioneer Farmer Klub keretein belül meghívtuk klubtagjainkhoz a legnevesebb amerikai agráregyetem híres professzorát, Dr. Bob Nielsen-t.

Dr. Nielsen, az USA-beli Purdue Agrártudományi Egyetem professzora, aki kimagasló kutatói munkájáért és publikációiért nem véletlen kapta a „King of Corn” azaz a „Kukorica Király” nevet, mivel első számú kukorica specialistaként tartják számon az óceánon túl. 1983 óta több mint 1200 kutatási program fűződik a nevéhez, segítve ezzel több mint 141 000 gazdát szerte a világon. Dr. Nielsen, igazi innovatív, létrehozta a ’KingCorn’ weboldalt, ahol hasznos és a legújabb termesztés technológiai tanácsokkal látja el a termelőket.

 

 20_1_DUPONT_PIONEER_KUKORICA_KIRALY

 

 

A jelenlegi kutatásainak középpontjában a tápanyagutánpótlás és gombaölő szerek hatékony használata áll. Kiemelt szerepe van a Purdue Egyetem kukorica és szója tanulmányok valamint a kukoricatermesztés hatékonysági vizsgálatok kidolgozásában. Dr. Nielsen más egyetemek kukorica kutatási projektjeiben is részt vesz, több mint 380 nyomtatott és 400 online tanulmány szerzője, továbbá több mint 500 cikkben, 150 rádió és TV interjúban szerepelt. Számos egyesület, társulás tagja és alapítvány támogatója. Tagja többek között az Amerikai Agrár Szövetségnek, az Amerikai Növénytudományi Intézetnek, a Purdue Egyetem Egyesületének, az Indianai és a Nemzeti Kukorica és Szója Termesztők Szövetségének, az Indianai Kutató és Fejlesztő Egyesületnek és Vetőmag Bizottságnak.

 

Dr. Nielsen számos kitüntetés és díj tulajdonosa, mint például az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztérium díja (Unit Award for Superior Service, 1989), amit az 1988-as nagy aszályban végzett kimagasló munkájáért kapott; az Indianai Tudományos Díj (Indiana Crop Improvement Award, 2001); rovartani kutatásaiért és munkájáért elnyert díj a közép-amerikai Rovartani Intézettől (Entomology Educational Project Award, 2007). Egyedi oktatási anyagaival és módszereivel több oktatói és innovátori díj tulajdonosa pl: Team Award (1993), Extension Educational Material Award (1998), Innovator Award (2005). Elismert publikáló és előadó, hazajában Indianaban- közkedvelt személyiség, akinek a rendszámtábláján is egyszerűen csak az szerepel, hogy „corn guy” utalva elismerően szaktudására!

 

Bizton állíthatjuk, hogy a hazánkba látogató „Kukorica Király” júniusban klubtagjainknak egy felejthetetlen előadást tart, alkalmat adva a kölcsönös tapasztalatcserére, megosztva termelőinkkel tudását, melyet tagjaink kamatoztathatnak a mindennapokban!

 

20_2_DUPONT_PIONEER_KUKORICA_KIRALY
 

Kérjük, látogasson el weboldalunkra és tekintse meg DuPont Pioneer Hírlevelünket az alábbi linkekre kattintva! 

www.pioneer.com/hungary  

www.dupontpioneerhirlevel.com