MENÜ

Tarlókezelés természetesen!

Oldalszám:
2013.06.04.

A  Mikro-Vitál használatával a talaj „hasznos baktériumainak” arányát növeljük, s ha ezt éveken át tesszük, akkor jobb lesz földjeink termékenysége és minősége, a meginduló humuszképződés hatására javul a talajszerkezet.  Az eredmény: földjeink könnyebben, kevesebb gázolaj felhasználásával művelhetők.

Számos emberi tevékenység – köztük a szántóföldi növénytermesztés – által kiváltott stresszek érintik a környezeti elemeket, így a talajt is. A talaj lényegét tekintve egy bonyolult életközösségekből álló biológiai és egy három fázisból (gáz, oldat, szilárd) álló, szerves és szervetlen anyagokból felépülő abiotikus alrendszer együttműködésének az eredménye. A növénytermesztés primér jellegéből adódóan a növényi szervezetek szervetlen anyagokból szerves anyagot képeznek, így szegényítve a talaj felvehető tápanyagait.

A szántóföldi növénytermesztés során leggyakrabban termesztett ipari növények viszonylag sok szármaradványt hagynak maguk után, melynek kezelése minden évben gondot jelent a gazdának több szempontból is (növényvédelem, magágykészítés). Ennek a problémának a megoldására nyújt lehetőséget a Mikro-Vitál használata. A szármaradványok aprítása és talajba juttatása igényel ugyan némi többletenergiát, viszont ezáltal megfelelő mennyiségű tápanyag kerül a talajba a baktériumok számára, így azok szaporodni és dolgozni tudnak.

Ennek a folyamatnak az eredményeképpen létrejön az „élő talaj”, melynek fő jellemzői:

- jó tápanyag-szolgáltató képesség,

- jó a mechanikai művelhetősége,

- jó a regenerálódó képessége,

- javul a vízháztartása, 

- a talaj kevésbé cserepesedik.

A Mikro-Vitál egyszerre biztosít tápanyagot és ad védelmet a növény és a talaj számára.

Jelentősége részben a növényvédelemben, a terméshozamok megőrzésében, növelésében van, másrészt viszont alapja a jövőorientált gazdálkodásnak.

A baktériumtrágyák a tudatos, költségkímélő gazdák partnerei, a termelés finomhangolásának eszközei.

Partnereinket országszerte szakképzett üzletkötőink szolgálják ki!

Elérhetőségeink:

www.mikro-vital.hu

[email protected]

BIO-NAT KFT.

8125 Sárkeresztúr, Kossuth u. 59.

32_1 MIKRO VITAL LOGO

 

32_2 BIO NAT LOGO