MENÜ

Digestarom® - Jobb emésztés a jobb takarmány-hasznosulásért

Oldalszám: 95
2013.06.25.

A fitogének biológiai funkcióval rendelkező, növényi eredetű takarmány-kiegészítők. A Digestarom® egy természetes alapú, gyorsan növekvő, fitogén termékcsalád, amely a kutatáson és fejlesztésen keresztül a haszonállatok termelésének rendkívül megbízható minőségére fókuszál.

A Digestarom® különböző esszenciális olajok, gyógynövények, fűszerek és növényi kivonatok standardizált keverékén alapul. A legjobb minőségű alapanyagokból gyártják, amelyek megfelelnek a nemzeti és nemzetközi gyógyszerkönyv előírásainak.

A Digestarom®-nak sertések teljesítményére gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgálják tudományos szinten (egyetemeken és kutatóintézetekben) valamint gyakorlati szinten is (telepi kísérletek). Világszerte folytattak le számos kísérletet, hogy bizonyítsák a termék hatékonyságát különböző körülmények között. Ezáltal a tudományos vizsgálatok során kapott eredményeket megerősítették normál gazdálkodási körülmények között is.

Kocák

A kocák takarmányfelvétele a sikeres malactermelés kulcsa. A Digestarom® nem csak a takarmány-összetevők emészthetőségét javítja, de növeli a szoptató kocák takarmányfelvételét, különösen a fiatal kocákét. Jobb lesz az alom nevelése (kisebb elhullás, nagyobb növekedési erély, jobb homogenitás) valamint a koca kevesebbet veszít a súlyából ha Digestarom®-mal etetjük. A kocák jobb kondícióba kerülnek a következő szaporodási ciklusukba.

Továbbá a Digestarom® folyamatos használata a vemhesség és a szoptatás alatt növeli a termékenységet és a termelékenységet (pl.: fogamzási ráta, választott malac/koca/év).

 

AD_DIG_EU_S_HU_0912_GJK.indd
Malacok

Az egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéstermeléshez. Ennek az eredménynek az eléréséhez a legfontosabb a fiatal állatok igényeihez alkalmazott optimalizált takarmány.

A Digestarom® alkalmazása a takarmányban segít a célok elérésében. A Digestarom® segíti a malacok korai szilárd takarmányfelvételét a kiegyensúlyozott íz, édesítő és növényi kivonatok kombinációjával, valamint javítja a takarmány emészthetőségét. Tudományos kísérletekkel bizonyított, hogy a Digestarom® takarmányhoz történő adagolása szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosítását, különös tekintettel az aminosavak ideális emésztésére.

 

Hízók

A fehérjék és aminosavak jobb emészthetősége nem csak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérjebeépülésben is. A Digestarom® segítségével javulás érhető el a húsminőség és a hasított fél minőségi paramétereinek tekintetében, különösen az izomtömeg arányában.

A fehérjék jobb hasznosítása egyidejűleg csökkenti a szerves és szervetlen nitrogénvegyületek kibocsátását. Az így elért jobb minőségű levegő minimalizálja a következményes légzőszervi betegségek kockázatát. Az emésztetlen tápanyagok és metabolitok kisebb kibocsátása csökkenti a környezeti szennyeződést és hozzájárul a fenntartható sertéstermeléshez. A kilogrammonkénti energia-, valamint takarmányköltség lecsökkenthető. A Digestarom® költségcsökkenést eredményez, és ezáltal növeli a versenyképességet a hízók esetében is.

 

A Digestarom® előnyei:

• A takarmány ízletességének fokozása 

• Magasabb takarmányfelvétel 

• Hatékonyabb tápanyag-értékesítés (különösen a fehérjék) 

• Csökkent megbetegedés és elhullás 

• Javuló takarmány-értékesülés és növekedési ráta malacoknál és hízóknál • Javuló termékenyülés és termelékenység kocákban • Csökkent környezeti károsanyag-kibocsátás • Javuló költség/haszon arány

Tudomány a Digestarom® mögött

A különböző stresszfaktorok − mint az étrend, a környezeti feltételek, vagy a tartás megváltozása − csökkent takarmányfelvételt, optimálistól eltérő emésztést és a tápanyagok rossz hasznosítását okozhatják. Mindezek a tényezők befolyásolják a bél egészségi állapotát. Egy egészséges emésztőrendszer azonban előfeltétele az általános egészségi állapotnak és a teljesítménynek. Ez nem csak a tápanyagok felszívódását és hasznosulását befolyásolja, de jelentős hatást gyakorol az állatok immunrendszerére is.

A molekuláris biológia szintjén zajló jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy a Digestarom® leszabályozza a NF-kB neurotranszmittert, amely gyulladásos folyamatokat indukál a bélben és csökkenti a takarmányfelvételt. Ezzel egyidejűleg a Digestarom® felszabályozza a hírvivő Nrf2-t, amely egyaránt felelős a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért a szervezetben.

A Digestarom® arra lett kifejlesztve, hogy támogassa az emésztést, ezáltal nő a tápanyagok, különösen a fehérje emészthetősége, valamint javítsa a takarmányozás hatékonyságát.