MENÜ

FMB Konferencia és Kiállítás Budapesten

Oldalszám: 46
2013.08.09.

Június 26–27–28-án tartották a Műtrágyagyártók és Forgalmazók Közép- és Kelet Európai Konferenciáját és Kiállítását Budapesten a Kempinski Hotelben.

A konferencián megjelentek a kontinens és a régió jelentős gyártói és disztribútorai. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy pl. a belorusz BPC cég – amely a világ káli termelésének több mint 30%-át biztosítja – vezérigazgatói részvéttel képviseltette magát.

Magyarországot kiállítóként az enyingi Fertilia Logisztikai és Agrokémiai Kft., az egyedi műtrágyák piacvezető hazai gyártója, valamint a nyírbogdányi Bogdány Petrol Olajipari Kft. képviselte. Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kiállítás 3 napján reggeltől estig tárgyalások sorát bonyolították le. Megítélése szerint a konferencia nagyon hasznosnak bizonyult. Egy helyen személyesen találkozhattak eddigi beszállítóikkal, valamint számos más európai gyártóval és disztribútorral is felvették a kapcsolatot a kedvező alapanyag-beszerzések reményében. Gyártói oldalról is pozitív impulzusok érték a Fertiliát, a Gramix NPK és UMG MICRO starter termékeik nagy érdeklődést váltottak ki. Az európai disztribútorok közül többen is az UMG MICRO starter műtrágya Rizodyne talajaktivátoros változatait a jövő műtrágyáinak egyikeként jellemezték, egyben vásárlási szándékot is jelezve.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

A három nap alatt elhangzott előadások, a tárgyalások és folyosói beszélgetések alapján megállapítható volt, hogy bár a műtrágya iparág sem mentes gondoktól, a résztvevők új elgondolásai mindenképpen optimizmusra adnak okot.