MENÜ

A KWS őszi búza fajtái idén is a csúcson

Oldalszám:
2013.08.07.

Az elmúlt évek nagyüzemi eredményei azt mutatják, hogy fajtáinkkal 1–2 to/ha-ral magasabb hozam érhető el adott termőhelyen, szerényebb beltartalom mellett, mint az eddig használt fajtákkal. A plusz 1–2 to/ha hozam nagyobb árbevételt biztosít a termelő részére az idei évben is, mint a magas minőségű alacsonyabb termés!

 

Íme néhány friss adat, az idei évből:

 

20 KWS OSZI BUZA

 

 

Szeretnénk beszámolni néhány újdonságról is:

- Nagy termőképességű őszi búza ajánlatunkat ESPERIA, kiemelkedő malomipari tulajdonságokkal rendelkező, premium őszi búza fajtával bővítettük. ESPERIA fajtánk magas sikértartalmú lisztet adó, prémium őszi búza. A fajta intenzív technológia mellett magas hozamra (7–7,5 to/ha) és kiváló malmi minőségre (A2) képes.

- Két év kísérletet követően hibrid rozs vetőmaggal is bővítjük kínálatunkat. Kettő kiváló rozs hibridet ajánlunk termelőinknek: EVOLO és PALAZZO. Mindkét középérésű őszi rozs hibridünk már rendkívül alacsony (akár 70–90 kg/ha) vetőmagnorma mellett is kiemelkedő terméspotenciálra képes. Energetikai (biogáz), takarmányozási (zölden silózva) és malomipari (humán) célra egyaránt felhasználhatók.

- A KWS a nemesítésen túl a technológiai fejlesztésben is igyekszik a termelőket támogatni. A Bayerral közösen az általunk használt Lamardor Red gombaölő szeres csávázás mellett kipróbáltuk a rovalölő szeres, Yunta Quattro csávázószert is őszi búza fajtáinkon. Megállapítottunk, hogy a standard fungicides (Lamador) csávázáshoz képest ugyanaz a fajta inszekticides (Yunta Quattro) csávázással 300–450 kg/ha-ral magasabb hozamot ért el azonos vetésidő és vetőmagnorma felhasználása mellett. A magasabb hozam mellett a Yunta Quattro az átlagos (B1-B2) minőségre képes fajta szemtermését stabilan malmi (A2) minőségre javítja.*

Yunta Quattro-s csávázószerrel kezelt vetőmagot kizárólag megrendelésre készítünk ki. Javasoljuk termelőinknek, hogy Yunta Quattro-s csávázási igényüket mielőbb jutassák el forgalmazóinkhoz, vagy közvetlenül hozzánk!

 

A hozam és minőségi eredményeket 2012–2013-ban Szerbiában és Magyarországon beállított kísérleti eredmények alapján közöljük.

 

Fajtával, vetőmaggal kapcsolatos kérdéseik esetén szívesen állunk rendelkezésükre!

 

KWS Kalászos Agroszerviz:

Csánk L. Bertalan 06-30/955-0723,

Steinmacher László 06-20/344-6321.

További információ: www.kws.hu

KWS_Logo_4c