MENÜ

KWS FARINELLI és HISSEO - Magabiztosan az idei év bajnok őszi búza fajtái

Oldalszám:
2013.09.26.

Megnyugtató érzés látni, hogy a köztermesztés tapasztalatai után az összehasonlító kísérletek eredményei is visszaigazolják: „csúcstermő” búzafajtákat kínálunk intenzív technológiai körülmények közé. Két tény nagyon fontos, ezért külön is említést érdemelnek: „csúcs termőképesség”, azaz termőhelytől függetlenül az elérhető legmagasabb szemtermést biztosítják fajtáink. A következő fontos tény: ezeket a kimagasló eredményeket fajtabúzákkal érjük el, nem hibridekkel. Íme néhány hozameredmény az idei évből:

-          Dalmand, Dalmand Zrt.: 1. hely HISSEO, 9,91 t/ha (83 együtt vizsgált fajta közül)

-          Chernelházadamonya, Répcevölgye 2001 Kft.: 1. hely HISSEO, 8,33 t/ha, 2. hely FARINELLI 7,85 t/ha (61 együtt vizsgált fajta közül)

-          IKR Agrár Kft. által beállított fajtakísérlet 7 kísérleti hely átlagában: 1. hely FARINELLI 6,85 t/ha (13 együtt vizsgálta fajta közül).

 

47 KWS FARINELLI
 

 

FARINELLI őszi búza fajtánk 2011-es bevezetése óta évről évre rendkívül sikeres! Stabilan magas termést biztosít termelője számára: átlagosan 1-2 t/ha-ral magasabb hozam érhető el vele adott termőhelyen, szerényebb beltartalom mellett, mint az eddig használt fajtákkal. A plusz 1-2 t/ha hozam nagyobb árbevételt biztosít (40–80 E Ft/ha többlet) a termelő részére az idei évben is, mint a magas minőségű (minőségi felár 18 E Ft/ha) alacsonyabb termés!* Ezt a számítást az elmúlt években sok termelő elvégezte és levonta a következtetést: nem érdemes javító minőséget termelni, mert a terménypiaci árak nem ismerik el a magas minőséget. Mindazon meglévő és jövőbeli partnerünk, aki hasonlóan gondolkodik, az idei őszi fajtaválasztása során logikusan dönt a FARINELLI vagy valamely egyéb KWS őszi búza mellett. A FARINELLI fajtával biztosítható a magas szemtermés és egy átlagosan jó (B1, akár A2) terményminőség.

Fajtával, vetőmaggal, forgalmazóinkkal kapcsolatos kérdése esetén szívesen állunk rendelkezésére!

 

KWS Kalászos Agroszerviz az Ön szolgálatában:

Csánk L Bertalan, agroszerviz tanácsadó (30/955-0723),

Steinmacher László, ügyvezető igazgató (20/344-6321).

További információ: www.kws.hu

 

* A számítás alapja: 6 t A2 minőségű búzahozam hektáronként, 45 000 Ft/t terményár mellett, illetve 8 t B1 minőségű búzahozam hektáronként, 42 000 Ft/t terményár mellett.