MENÜ

Őszi alaptrágyázás a L.A.T kínálatával

Oldalszám: 43
2013.09.26.

A tápanyag-ellátottság mindig is befolyásolta a termés mennyiségét, azonban a korszerű, intenzív növénytermesztés előretörésével ez a hatás a többszörösére nőtt. A nagy termőképességű, modern fajták fokozottan igényesek a termesztéstechnológiával szemben, és érzékenyen reagálnak a tápanyag-ellátottságra.

Az őszi búza alaptrágyázására mindenképpen egy jó minőségű, komplex műtrágya javasolt, annak érdekében, hogy biztosítsuk azt a nitrogén-, foszfor- és kálium- mennyiséget, ami a növények kezdeti fejlődéséhez és a biztonságos átteleléshez feltétlenül szükséges.

- Amennyiben a talaj foszforral közepesen, káliummal viszont jól ellátott, a COMPLEX 20/20+3S+Zn NP-műtrágyánkat ajánljuk alaptrágyaként.

- Gyenge foszfor-, viszont jó kálium-ellátottság esetén célravezető lehet a MAP 12/52 és DAP 18/46 műtrágyák alkalmazása, mivel ezekkel lehet a legmagasabb foszforadagot kijuttatni a legkevesebb természetes súllyal; alacsony, az áttelelést még nem veszélyeztető nitrogéndózis mellett.

- A COMPLEX 15/15/15+3S+Zn műtrágyát főleg a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú talajokra ajánljuk, mivel harmonikus tápanyagarányt biztosít a növények számára.

- Olyan talajokra, ahol jelentős mennyiségű foszfor és kálium kijuttatása javasolt, az általunk forgalmazott PK-műtrágyákat (COMPLEX 0/25/25, COMPLEX 0/10/25+6S); valamint a VARIO termékcsalád tagjait (VARIO 6/21/21 és 7,5/20/20) ajánljuk.

- Szakszerű tavaszi N-kiegészítéssel (NAC 27N) az adott termőhelyi potenciálnak megfelelő optimális hozamot érhetünk el, különösen, ha a nitrogén: foszfor hatóanyag-arányt a búza számára optimális 2:1 arányra egészítjük ki.

A COMPLEX műtrágyák nagy előnye, hogy ként és kalciumot is tartalmaznak, így amellett, hogy biztosítják a növények kezdeti Ca-igényét, az őszi kénhiány-tünetek megjelenésének esélyét is jelentősen csökkentik.

 

 

Kérdéseivel forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz!

 

Hoyer Rita

Borealis L.A.T Hungary Kft.

www.linzeragrotrade.com

 

41_2 LAT LOGO