MENÜ

A szolgáltatói feladatkört ellátó 
NAK partnere lett a Fertilia Kft.

Oldalszám: 21
2013.11.17.

A  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elsődleges célja a kamarai tagok versenyképességének hatékony támogatása, valamint gyakorlatorientált tagi szolgáltatások nyújtása. A szolgáltatások között szerepel a kamarai tagok részére kibocsátásra szánt Kamarai Kártya, melynek segítségével egyes szolgáltatások igénybevételekor meghatározott kedvezményekre jogosultak a kártyabirtokosok.

Tolna megye első ilyen kártyáját a Tolna megyei Agrárkamara és a Fertilia Kft. közös megállapodása hívta életre, melyet ünnepélyes keretek között október 24-én adták át Szekszárdon, a simontornyai illetőségű Császár Zsolt részére. Várszegi Erika, a Fertilia Kft. cégvezetője az átadáskor elmondta, az elsők között csatlakozott a cég a kedvezményeket adó vállalkozásokhoz. Az egyedi mű-
trágyákat gyártó, 100% magyar tulajdonban lévő piacvezető vállalat a kártyabirtokos számára igen jutányos áron biztosítja az egyéb forgalomba nem kerülő, kizárólag a kamarai tagoknak elérhető, egyedi UMG MICRO starter műtrágya készítményüket.

További szolgáltatásuk a kamarai kártya birtokosoknak a talajmintavétel és a talajvizsgálatok megrendelésekor biztosított ingyenes szaktanácsadás, illetve 5 éves együttműködés keretében a teljes talajvizsgálati költség visszatérítése abban az esetben, ha az adott területre a talajvizsgálatra épített, a Termelő  igényeihez igazított szaktanács alapján egyedi Gramix NPK műtrágyát vásárolnak.

 

21.2Császár

Császár Zsolt, Várszegi Erika, Dr. Hatházy Árpád (a Tolna Megyei NAK elnöke)

 

A megye „első kártyabirtokosa” Császár Zsolt 150 hektáron folytat szántóföldi növényter-
mesztést. A fiatal gazda örül a kamarai kártya adta lehetőségnek, hiszen az időjárási szélsőségek súlyos terhe alatt nagyon fontosnak tartja egyrészt a költséghatékonyságot, melyet termelői tevékenysége során többek között a tápanyag-gazdálkodás realizálásával is meg kíván valósítani, másrészt véleménye szerint az okszerű tápanyag-gazdálkodás, a talajvizsgálat, a szaktanácsadás, illetve a megfelelő műtrágya nélkülözhetetlen a növényt ért stresszhatások enyhítésére, valamint a még több termés eléréséhez.