MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr Kalászos Napraforgó gyomirtás

A Pointer® Star tökéletes megoldás

A kölcsei Tamás Péter egy igazi nagy családi gazdaságot képvisel, amiben részt vesz édesapja, testvére és nagybátyja. Összesen 250 hektárnyi szántón gazdálkodnak, 40 hektáron európai színvonalon almát termesztenek, emellett 100 hektárnyi legelőjükön szarvasmarhát és juhot tartanak. A tejet – napi 1000–1200 litert – maguk értékesítik a környékbeli falvakban. Ezúttal azonban elsősorban arra voltunk kíváncsiak: hogyan oldják meg a kalászosok növényvédelmét, azon belül is elsősorban a gyomszabályozást. Mert például a búzatermesztés jövedelmezősége nagymértékben múlik a minőségen és a termésátlagon. Ám még ha szigorúan is ügyelünk a fajlagos költségekre, akkor sem érdemes spórolni a gyomirtáson, mert csak az ésszerű költségtakarékosság célravezető.  

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr Takarmány Alltech Crop

Alltech Crop Science technológia a kiváló minőségű tömegtakarmányokért

Az Alltech vállalat egyik alapértéke a fermentációs technológia. Ha jól belegondolunk, fermentációval találkozhatunk az élet számos területén. Például sörgyártás közben is fermentáció zajlik le, mégpedig irányított módon. A fermentáció helyes úton való tartásához mikroorganizmusokat használunk, például élesztő kultúrákat. Fermentáció zajlik le a silózás során is. A világon a legnagyobb fermentációs ágazat a szilázsok készítése, messze meghaladja más egyéb ágazat fermentációs termelését. Óriási értékről van szó, amit csak irányított fermentációval tudunk jó minőségben előállítani. 

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr permetező Caffini Starter

Caffini permetezők 
a hazai igények szerint

A Caffini család tulajdona a Caffini gyár, ahol kizárólag permetezők gyártására specializálódtak. A gyár alapelve a kiváló minőség, az adott kultúrához való jó illeszthetőség, garancia a jó használhatóságra, de az elégedett vásárlók a kimagasló ár-érték arányra is büszkék. Ennek elérése pedig úgy lehetséges, ha a vevő csak azokért fizet, csak azokat a felszereléseket kapja, amelyekre munkája során szüksége van. Amit nem használ, és a gépen van, azt feleslegesen vásárolta meg. A gyár, a gyártás és a gyártmány kialakítása, struktúrája olyan, hogy az alapfelszereltség mellé a permetezőkhöz rengeteg féle opciós felszerelés választható.

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr erőgép Traktor Massey Ferguson

MF 8600-as sorozat 250–370 lóerős erőgépek most 3 év garanciával

A Massey Ferguson zászlóshajója, az MF 8600-as széria tervezésénél elsődleges szempont volt egy olyan univerzális nehéztraktor gyártása, amely megkérdőjelezhetetlen erőt képvisel. Ám a nyers teljesítmény és sokoldalúság önmagában már nem elégíti ki a kategória követelményeit. Ezért olyan szempontok is elsődleges figyelmet kaptak, mint a robosztusság, hosszú élettartam, alacsony üzemelési költségek. A hagyományos Massey Ferguson értékeket is magáénak tudja a vezérgép család. Ilyenek például a maximális fokú kényelem, üzemanyagtakarékos motorok és egyszerűen kezelhető hajtóművek. Egyszóval az MF 8600-as minden modellje esszenciája annak, hogy mi is tesz egy nagytraktort Massey Fergusonná. Az Austro Diesel akciójával most még vonzóbbak az erőgépek: minden új MF 8600-as három év garanciával rendelkezik (maximálisan 2400 üzemóráig korlátozva) és már 20% önerő befizetésétől elérhető!  

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr hibrid Kukorica RAGT

NAPRAFORGÓHIBRIDEK AZ RAGT KÍNÁLATÁBAN

Ha valamiről híres az RAGT, akkor az a nemesítő munka hatékonysága. A magyarországi éghajlati körülményekre való nemesítés sikerét mi sem példázza jobban, mint az, hogy hazai jelenlét minden évében került a Nemzeti Fajtajegyzékbe frissen elismert új RAGT hibrid. Az idén sem lesz ez másképp! Évről évre növekszik az RAGT napraforgóhibridek vetésterülete is! A napraforgópiacon immár minden szegmensben tudunk hibridet ajánlani.

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr GPS Pichon Caterpillar

Pichon

Egy márka, ami választ tud adni a rakodás, bor-, hígtárgya-, szennyvíz-, szervestrágya- és tömegtakarmány-szállítás naponta felmerülő igényeire.

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr hibrid Kukorica SAATEN-UNION

SAATEN-UNION kukorica hibridek: korszerű válasz az új kihívásokra

Az elmúlt évek időjárási szélsőségei, továbbá talajaink tápanyag-szolgáltató képességének és általános kultúrállapotának megváltozása sok esetben nem tette lehetővé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítő termést neveljenek. Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakok sorozatát túlélni a vegetációs időszakban, amelynek oka lehet extrém hőség vagy hideg, csapadékhiány, levegőtlen talajszerkezet, a felvehető makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek által kiváltott kártétel, valamint a gyomirtó szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényező, amelyek hatását a növénytermesztők csak korlátozottan tudják befolyásolni.

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr hibrid vetőmag Napraforgó

SAATEN-UNION napraforgó hibridek: biztonság változó körülmények között is

A hazai napraforgó termesztés sokat változott az elmúlt másfél évtizedben a kultúra megítélése, a termesztés intenzitása, és a használt genotípusok jellemzői tekintetében. Előtérbe kerültek az olyan technológiai fejlesztések, melyek választ adhatnak az egyre változékonyabb időjárás okozta viszontagságokra, majd a biztonságosabb termelést zászlóra tűzve körvonalazódott, hogy új megoldásokat igényel a gyakorlat. 

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr Sileno Utánpótlás műtrágyák

Táblaszintű mikroelem utánpótlás a gyakorlatban

Cégünk, a Dr. Szabó Agrokémiai Kft. egy 1991-ben alakult családi vállalkozás. A műtrágya-, növényvédő szer- és vetőmag-kereskedelem mellett folyamatosan fejlesztjük az általunk gyártott SILENO® műtrágya termékcsaládot, valamint a Jó Gazda Program® néven ismert komplex, helyspecifikus gazdálkodást támogató szolgáltatási rendszert. Évről évre fajtasorokat és nagyparcellás tápanyag-ellátási kísérleteket állítunk be több növénykultúrában is, hogy kipróbáljuk, megvizsgáljuk és bemutassuk a saját, illetve az általunk forgalmazott termékeket, azok hatásait. 

Szakfolyóirat > 2013/12 > Pr hibrid Dekalb Kukorica

ÚJ DEKALB hibridek

A magyar kukoricatermelők legnagyobb problémája az időjárás, ezen belül pedig a csapadékellátottság kiszámíthatatlansága. DEKALB nemesítői olyan hibrideket fejlesztenek, melyek megbízható teljesítményt nyújtanak mind aszályos mind csapadékos évjáratokban.