MENÜ

Állattartó telepek korszerűsítése, szigetelése

Oldalszám: 94
2013.12.19.

Istállókban, ólakban a hőmérséklet ingadozása negatívan befolyásolja az ott tartott állatok fejlődését, ami természetesen kihat többek között a takarmány-felhasználásra és ezáltal a hústermelésre. A PUR-rendszerrel biztosítani lehet a kellő belső hőmérsékletet, a páralecsapódás is kiküszöbölhető.

Szórt kétkomponensű Poliuretán szigetelés

A PUR szigetelés a napjainkban elérhető egyik legjobb hatásfokkal rendelkező szigetelőanyag, melynél a maximális energiahatékonyság eléréséhez csak minimális vastagság szükséges az épület burkolatában. Mindenféle épületben használható, és alkalmazása éppen olyan egyszerű a meglévő épületekben, mint beépítése az újakba. A legnagyobb előnye az, hogy a szigetelőréteg rés-, ill. hézagmentesen hordható fel és a gyors megszilárdulás után a PUR-réteg felveszi a szigetelt objektum alakját. Fontos tulajdonsága a vízszigetelés és a páradiffúzióval szembeni viselkedés. A szilárdulás közben/után keletkező cellákon a víz molekulái nem tudnak áthatolni, ezáltal tökéletes víztaszító anyag válik belőle. Mivel a cellákat határoló falak mikroporózus szerkezetűek ezért a PUR-rendszerrel szigetelt épület belsejében keletkezett pára akadály nélkül távozhat a cellákon keresztül, ezért a párakicsapódás, csöpögés megszüntethető.

Előnyök, alkalmazások

Gyors megtérülés: A megtérülési idő 1–5 év, akár 70%-os fűtési költség megtakarítással.

Tetők felújítása: Repedezett, megöregedett tetők felújítása, vízzáróvá tétele, hőszigetelése.

Gyors kötési idő: A szórt PUR-hab 3–9 mp alatt térhálósodik, kikeményedik.

Fűtés: Jelentős fűtési költség megtakarítás.

Vízszigetelés: A PUR-hab vízzáró réteget hoz létre, lapostetők járható felületeként is alkalmazhatók.

Párakicsapódás: A PUR-hab „lélegző” anyag, a párát kis mértékben átengedi. A párakicsapódások megszüntethetők vele.

Toldásmentes szigetelés: A kétkomponensű poliuretán szigetelés hézag- és toldásmentesen felhordható, így „energiafogyasztó” hőhíd nem alakul ki.

Tartósság: A kemény, tartós zártcellás hab bizonyítottan növeli az épületek tartósságát, értékét.

Gyors kivitelezés: Cégünk tapasztalt szakemberei kedvező feltételek mellett akár 500–1000 m2 felület szigetelésére is képesek naponta.

Hozzáférhetetlen elemek szigetelése: A folyékony felhordás következtében könnyen szigetelhetők a bonyolult, ívelt szerkezetek.

Maximális szigetelés teljesítmény, kis vastagságban: A PUR-hab rendkívül alacsony hővezető képessége miatt különbözik más hagyományos hőszigetelő anyagoktól, ennek köszönhetően kisebb vastagság is elég.