MENÜ

Az EURALIS megújult 
hibridválasztéka

Oldalszám: 38
Csigó György Tamás 2013.12.19.

2014 tavaszán cégünk, az Euralis Kft. a magyar piacon egy teljesen új genetikai háttérrel rendelkező kukoricahibrid családot vezet be, Tropical Dent© néven.

Mit is jelent ez? Eddig a nemesítők az ún. európai flint (simaszemű) és az amerikai dent (lófogú) kukoricákat keresztezték egymással, hogy minél előnyösebb tulajdonságú hibrideket kapjanak. Az Euralis nemesítői továbbfejlesztették a kutatásokat. A 10 éves projekt során egy trópusi országokból származó teljesen új vonalat fedeztek fel, mely genetikai szempontból nagyon távol áll a jelenleg használatos típusoktól. Ez a Tropical Dent© család, mely nagyon jól kereszteződik az összes eddig létező csoporttal. A heterózis hatás kitűnőnek bizonyult, így mondhatjuk, hogy nagyobb termést, stabilitást a különböző termőhelyi viszonyok között, és igen jó vízleadási dinamikát produkál ez az új generáció.

2014-es szortimentünkben az alábbi Tropical Dent© hibridek találhatók meg:

ES Cubus (FAO 320), ES Gallery (FAO 340) és az ES Cortes (FAO 410)

- Az ES Cubus száraz körülmények között is jó termőképességű, mely gyors vízleadással párosul. Magas növény, zöld száron érő típus, hármas hasznosítású (szemes/siló/biogáz).

- Az ES Gallery a korai szegmens legígéretesebb hibridje. Kiemelkedő termőképesség és dinamikus vízleadás jellemzi. Idén saját üzemi kísérleteinkben 8 hely átlagában 8,54 t/ha termést ért el, 17,7%-os víztartalommal.

- Az ES Cortes a középérésű csoport legelején érő, kiemelkedően jó termőképességgel rendelkező hibrid, melyet a különböző termőhelyi körülmények között stabilan képes hozni, beleértve a száraz viszonyokat is! 
A Tropical Dent© családban a többiekhez viszonyítva alacsonyabb magasságú.

Az Euralis versenyképes kukorica kínálatában természetesen más hibridek is találhatók, melyek minden termőhelyre és minden elvárást kielégítő megoldást nyújtanak a sikeres és jövedelmező kukoricatermesztéshez.

ES Sigma (FAO 280), ES Flato (FAO 330), ES Mosquito (FAO 350), ES Sensor (FAO 390), ES Antonetti (FAO 390), ES Blason Duo (FAO 420), ES Zodiac (FAO 450)

38-1

Csigó György Tamás

termék- és marketing menedzser

38-2