MENÜ

Joker

Oldalszám: 17
2014.01.20.

A Horsch Joker CT kompakt rövid tárcsa 3; 3,5; 4; 5; 6 m-ben három pont függesztésű, és a Joker 5; 6; 8 RT pedig félig függesztett kivitelű.

 

A Horsch Joker CT kompakt rövid tárcsa 3; 3,5; 4; 5; 6 m-ben három pont függesztésű, és a Joker 5; 6; 8 RT pedig félig függesztett kivitelű.

17-1 Joker

A Joker 52 cm átmérőjű ívelt csipkés tárcsákkal van szerelve. Ezek a tárcsák nagyon intenzíven dolgoznak, és a kemény talajba is könnyebben behatolnak, mint a síktárcsák, ezenkívül még könnyebben is vontathatóak. A Joker tárcsa óriási előnye, hogy a tárcsalevelek párosával vannak szerelve, így széles a gumibakozásuk, ami azt eredményezi, hogy akár laza talajban megyünk, akár nehéz, kiszáradt földet kell művelni, akár parcellán belül változót – a tárcsa szögállása nem változik. Egy másik előny, hogy így megnő az áteresztő keresztmetszet és nagyobb mennyiségű szármaradvány mellett sem dugul be a gép.

17-2 Joker

A tárcsacsapágyak olajfürdős csapágyak, nagyon hosszú élettartam jellemzi. A Joker tárcsában nagyon sokféle hengert találunk, ez azért van, hogy mindenféle talajon jó munkát végezzen, és ki lehessen választani minden farmnak a legmegfelelőbbet. A hengercsapágyak szintén karbantartásmentesek.

17-3 Joker

A Joker 3 és 3,5 CT-t kombinálni tudjuk a Mono TG lazítóval. Ez a gépkapcsolat már nagyobb LE-igénnyel jár, mint csak maga a Joker, hasonló LEigénye van, mint a Terrano FX kultivátornak. A lazító fellazítja a talajt 20–30 cm mélyen, és a tárcsa egyből el is rendezi azt – mély lazítás –, sekély keverés, porhanyítás, és a megművelt rész egyből le is lesz zárva.

17-4 Joker

A Joker tárcsát nemcsak tarlóhántásra, hanem magágykészítésre is használjuk. A gyorsan forgó tárcsák nagy mennyiségű apró morzsás szerkezetet állítanak elő. A nagyobb munkaszélességű tárcsákon a mellső támasztó kerekek biztosítják a nyugodt járást, így a gép pontosan tartja a beállított mélységet, nem kap bele sehol. A mulcsos technológiában, tavasszal a vetés idejéig a vetőágy kigyomosodhat, és ezt a felületet tökéletesen el tudjuk művelni a Joker tárcsával, és kitűnő magágyat tudunk előállítani.

17-5 Joker

 

Aki a Horsch JOKER-t választja, az technológiai előrelépést választ!

-zs-