MENÜ

Güttler SuperMaxx – a sokoldalú kultivátor

Oldalszám: 72
2014.02.13.

A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott 
a Güttler SuperMaxx kultivátor. 

Ami a legtöbb gazdálkodónak elsőre feltűnt, hogy ez a gép jóval erősebb kapákat tartalmaz, mint a hagyományos ilyen típusú gépek. Ami még különlegessé teszi, hogy a rugóskapák öt sorban vannak elhelyezve, így a szármaradvány nem okozhat eltömődést a kapák között, és nem kell a tábla végén megállni, hogy kitisztítsuk a gépet, mert már nem dolgozik megfelelően.

Milyen lehetőség van most ebben a gépben?

Tavasszal nem érdemes forgatásos művelést alkalmazni, ráadásul soká szárad ki annyira a talaj, hogy mélyebben meg lehessen művelni. A bevált, régi gyakorlat szerint ilyenkor hagyományos fogasboronával a legjobb szellőztetni a talajt, de sok gazdálkodó ma már nem dolgozik ezzel az alapvető eszközzel.

Helyette javasoljuk alternatív megoldásként a Güttler SuperMaxx kultivátort, amely elég erős ahhoz, hogy akár tarlót hántsunk vele, és elég könnyű ahhoz, hogy a problémás, korábban vízzel borított területeken is mag-
ágyat lehessen vele készíteni.

Kora tavasszal a még nedves talajok megművelésére alkalmasabbak az egyszerű, könnyű, függesztett munkagépek, mert ezekkel jobban meg lehet közelíteni ezeket a területeket, mint az egyéb nehéz gépekkel. A kultivátor felépítése egyszerű, de nagyon erős. 


A Güttler SuperMaxx a hagyományostól jóval erősebb rugóskapákkal van szerelve, így nem jelent problémát, ha mégis a kemény rögökkel kell megküzdeni.

A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérően nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem egysoros pálcás boronát, amellyel elkerülhető a pálcás hengerekre jellemző „beragadás” nedves talajviszonyok esetén.

Páska Norbert, agrármérnök-tanár

Telefonáljon, és kollégáink hasznos információkkal látják el Önt aktuális akcióinkkal és a Güttler gépek beszerzési lehetőségeivel kapcsolatban!

Vörös Endre: +36-30-2369503

Szögi Gyula: +36-30-5554948

www.guttler.hu