MENÜ

Magasabbra tette 
a mércét a KARINTIA Kft.

Oldalszám:
2014.02.12.

A növénynek a kezdeti fejlődése során egy olyan könnyen felvehető tápanyagforrásra van szüksége, mely a kialakuló gyökér közvetlen közelében biztosítja a makro- és mikroelemeket. Erre válasz a LEGUAN tavaszi búzafajta esetében alkalmazott új, 2 komponensű technológia. A mag felületére a fémzárolást megelőzőleg a csávázószeren túl egy speciális magtrágya is felvitelre kerül, fokozva ezzel a növények számára a kiváló gyökeresedést és növelve a csírázás időszakában a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállást. 
A premium vetőmagok értékesítésen túl továbbá a Karintia Kft. az olaszországi malmok által is keresett búzafajtáit törekszik minden évben magasabb áron megvásárolni. A LEGUAN PLUS tavaszi búza korlátozott mennyiségben áll az érdeklődők rendelkezésére.

A kétkomponensű technológia a magas minőségű szója vetőmagok körében már évek óta ismert fogalom. A hazai fémzárolt szója-vetőmagpiacon magát közel 20%-os arányban képviselő KARINTIA Kft. 2014-ben 3 szójafajtával is piacra lép. A korai betakaríthatóságot szem előtt tartó gazdáknak a kiemelkedő terméspotenciállal rendelkező, évek óta bizonyított SIGALIA és a néhány nappal hosszabb tenyészidejű, valamivel magasabb terméspotenciállal rendelkező SINARA szójafajtáinkat ajánljuk. Ezeket a fajtákat, a szójatermesztők között igen kedvelt, a már említett a mag felületére felvitt kétkomponensű oltófolyadékkal és egy növekedést serkentő anyaggal kínáljuk. Idén ismét egy újabb, a déli régióra ideális szója vetőmaggal léptünk piacra. A REGALE nevű, hosszabb tenyészidejű szójafajta előző évi nagyüzemi terméseredményei, továbbá a NEBIH 2013. évi kísérleti eredményei alapján komoly érdeklődésre számíthat a KARINTIA Kft. 
A cég piacot is teremtve, az ellenőrzött körülmények között, a Duna Szója Program keretében termesztett szójafajtáiból származó termésért felárat fog tudni fizetni.

 

A fajtákról bővebben a www. karintia.hu oldalon, a 2014. évi vetőmag-katalógusban olvashat.

66-1Karintia