MENÜ

Terrano FM– a Horsch leguniverzálisabb szántóföldi kultivátora

Oldalszám:
2014.02.11.

A négygerendelyes felépítésnek köszönhetően kiváló az egyengetése, mert a talaj sokáig a gépben marad, és azt magával viszi, így tarlóhántásnál az esetleg csomóba lerakott szalmát, vagy a pelyvát is nagyon jól teríti. A MulchMix kaparendszernek köszönhetően nagyon intenzív a bekeverés. Nagy mennyiségű szalma, lehet akár kukoricaszalma is, a nagy átömlő keresztmetszettel rendelkező Terranónak nem akadály, a kapák egy gerendelyen egymástól 112 cm-re vannak.

2-1 Terrano

A járószerkezet bekerült a munkagépbe, ezáltal fordulékonyabb. Laza vagy nedves talaj-
okon a futómű mélységvezetőként is használható. Őszi alapművelésnél henger nélkül is dolgozhatunk, és mivel a kerekek mögött kapa van, így nem lesz csíkos a megművelt talaj.

2-2 Terrano

Egy újabb fejlesztés a három pont függesztésű műtrágya/vetőmag tartály, a Partner HT. 2800 l-es 60:40%-ban osztott. Alkalmas akár két féle műtrágya kijuttatására (a gép készíti el a komplex műtrágyát) vagy műtrágya és vetőmag, általában zöldtrágya kijuttatására.

 

Hogy lehet szántóföldi kultivátorral műtrágyát kijuttatni?

A Partner egy teljes értékű vetőgép elektronikával van felszerelve. Az adagoló a műtrágyát a légáramba adagolja, a levegő pedig elszállítja a kultivátor kapákig. A MulchMix kapa mögé háromféleképp lehet kijuttatni, csak sekélyen, csak mélyen a művelési mélységbe, vagy fele-fele arányban. Az ilyen módon kijuttatott műtrágya jobban hasznosul és pl. a foszfordepóba lerakva hosszabb ideig stabilan marad, a növények könnyebben fel tudják venni.

2-3 Terrano

A Terrano 6.50 FM-mel a teljes átművelés mellett a kukorica sávos műtrágyázása is megoldható. Ez azt jelenti, hogy a 25 cm-es kapa húzástávolság mellett 75 cm-re tudunk mélyműtrágyázni, és erre jön majd tavasszal a vetőgép.

A még nagyobb pontosság végett a Terrano FM kultivátort GPS-vezérelten 2 cm pontosan tudjuk húzni, ezt a nagy kormányzó tárcsák segítségével végezzük. Az RTK-pontossággal elvégzett őszi művelet után, tavasszal úgyszintén GPS-vezérelt szemenkénti vetőgéppel pontosan eltaláljuk a sorokat.

A Terrano FM tulajdonosok a legmodernebb Horsch talajművelési technológia tulajdonosai.

2-4 Terrano