MENÜ

Épületszigetelés szórt poliuretánhabbal

Oldalszám: 139
2014.03.10.

Az általában használt szigetelőanyagok (ásvány-, kőzetgyapot, polisztirol lapok, bitumenes szigetelők) csak egy problémára nyújtanak megoldást, csak vízszigetelnek, vagy hőszigetelnek. A poliuretánhab együttes hő- és vízszigetelő anyag. Alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők. A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (λpur=0,022 W/mK). A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen. Nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők. A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható. A mohácsi székhelyű Unipur Kft. a legapróbb részletekre kiterjedő gondossággal végez szórt poliuretánhabos szigetelést. 18 éves szakmai tapasztalatát elsősorban a mezőgazdaság területén hasznosítja, segítve az állattartással és terménytárolással foglalkozó gazdákat. 

Állattartó épületekben és gabonatárolókban mindennapos probléma a beázás és az épületszerkezeteken megjelenő pára lecsapódása, ami a korrózió elősegítéséhez vezet és a lecsepegő nedvesség a tárolt termény minőségét nagymértékben rontja. A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni. Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő, varratmentes szigetelést alkot. A poliuretánhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható és az energiafelhasználásban 30–40%-os megtakarítás is elérhető. Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát. Lapostetők szigetelésekor teljesen egybefüggő, illesztésmentes szigetelőréteg és hőhídmentes épületkonstrukció hozható létre. Ez rendkívül fontos az attikafalaknál, kéményeknél, szellőzőknél, világítóablakoknál. Felújításnál a technológia nem igényli a meglévő szigetelés eltávolítását, így nincs bontási, szemétszállítási és -elhelyezési költség. A szigetelt felület lépésálló, akár nagyobb felületi nyomásnak is kitehető, ezáltal komolyabb betonréteget, díszburkolatot is elbír.

139szigetelés

Amennyiben a megfelelő szigetelést választjuk, a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek, az épület állaga hosszú távon stabillá válik, állattartás esetén a takarmányfelhasználás alacsonyabb lesz.

www.unipur.hu