MENÜ

Termeljen Ön is durumbúzát! Megéri!

Oldalszám: 78
2014.03.05.

„Vetőmagtól a tésztáig” egy sikeres durumbúza-integráció bemutatása

Osztrák, olasz és magyar malmokkal együttműködve társaságunk,  az MF Agrária Kft. zárt integrációt működtet, melyben partnereinkkel a tésztaipar igényeinek megfelelő magas minőségű durumbúza nyersanyagot állíttatunk elő. Az integrációt Magyarország egész területén működtetjük, a terményt közvetítők közbeiktatása nélkül közvetlenül a malmoknak értékesítjük.

A durumbúza kurrens, kül- és belföldön keresett termény. Piaca évről évre kiszámítható, az átvételi árak stabilak és magasak. 
Az idei évre a tavalyihoz hasonló, magas árakat ajánlunk szerződéses partnereink részére. 2014-es ajánlatunk 200-220 euró/tonna között változik a felrakóhely és a választott konstrukció függvényében. Lehetőséget biztosítunk fix-, illetve tőzsdei (MATIF) áron történő szerződéskötésre.

A modell a következő: Ön az általunk biztosított fajtákkal, javasolt technológia betartása mellett termel. A terményt szerződésben rögzített minőségi paraméterek teljesülése esetén garantáltan megvásároljuk Öntől.

Ajánlott fajtáink: LEVANTE és SARAGOLLA.

Kínálatunkban az olasz Barilla tésztagyártó által minősített durumbúza fajták szerepelnek. A LEVANTE és a SARAGOLLA fajtákat 2010 óta sikeresen használjuk programunkban.

Cukorrépa-termelőknek javasoljuk, hogy tavaszi vetésként a cukorrépa helyére is vessenek tavaszi durumbúzát! A durumbúza jelentős árbevételt biztosít Önnek az idei évre, továbbá ideális elővetemény növényrépa alá a következő évre!

Fontos tudni, hogy a tavaszi durumbúza termesztése semmiben sem különbözik a malmi búzáétól. Szemtermése termőhely és technológia függvényében reálisan 4–6 t/ha. Legfontosabb minőségi paraméterei a fehérjetartalom (min. 13,5%), a HL-súly (min. 78 kg/hl), az üvegesség (min. 80) és a DON-toxin tartalom (max. 1750 µg/kg). A felsorolt minőségi paramétereknek az általunk biztosított fajták teljes mértékben megfelelnek!

Az idei évben nagyon jók a lehetőségek a korai vetésre! Így nagyon jók az esélyek a termésponteciál maximumának elérésére! Ezért javasoljuk a Tisztelt Termelőknek, hogy idén tavasszal vessenek nagyobb területen durumbúzát!

Partnereinket részletes technológiával és teljes körű szaktanácsadással támogatjuk! Szerződéskötéssel, termesztéstechnológiával kapcsolatos kérdése esetén kérjük keresse szaktanácsadóinkat!

Információ: 30/955-0723, 20/344-6321

MF Agrária Kft.

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 31–33.

Tel./fax.: 06-66/313-226

www.mfagraria.hu

 78 mf agrária